Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 28
  1. #1
    Member Rav's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Philthadelphia
    Posts
    1,244

    Talking Catalyst 2.4 Released

    Various fixes and speed improvments, also finally adds a refresh rate fix for Directx! OpenGL refresh fix will be in next driver release they say. Head over to ATI's site and pick them up, I'll post some results later tonight if I get a chance!

    http://www.ati.com/

    -Rav

    + Intel i860, i760, i530
    + I kill threads like a mass-murderer

  2. #2
    Disabled
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,134
    yeah this is the leaked drivers i posted about last week this is 6200c which means it may be slightly modified from the leaked 6200

  3. #3
    Dragon_Engineer2
    Guest
    I hope this one works the leaked one screwed up my system.Gah must get home!

  4. #4
    Disabled
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,134
    I get exactly the same score as the leaked driver, 9408.

  5. #5
    Disabled rb26dett's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Chicago, USA
    Posts
    576

    Re: Catalyst 2.4 Released

    This driver sucks.
    Last edited by rb26dett; 11-14-02 at 04:56 PM.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Iowa
    Posts
    2,923

    Re: Re: Catalyst 2.4 Released

    Originally posted by rb26dett
    This driver sucks.
    clarification as to why?
    Intel i7-2600k
    ASUS P8P67 Pro
    G.SKILL Ripjaws-X 8GB DDR3
    Sapphire HD 7970 OC
    Corsair HX750 750w
    OCZ Agility 2 120GB SSD
    Cooler Master CM 690 II
    Logitech G710+ & G9x
    Dell U2713HM

  7. #7
    Disabled rb26dett's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Chicago, USA
    Posts
    576
    All my games dropped 30+ FPS, 3Dmark2001 went from 14000+ to 13735, bah .. I reinatlled the old ones (6193)

  8. #8
    Senior Member funnyperson1's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Northern VA
    Posts
    10,541
    and people say Ati doesnt make enough drivers.....how about two drivers in two days lol .....ill tell you how they work soon

    "Strong with the fold this boy is, fold you must"-NASSoccer
    its a shame you cant ban people for being ignorant fanboys....
    My Heatware
    [Gigabyte MA790X-UDP4][PHII 940BE][Thermalright Ultra90][2x2GB OCZ Reaper HPC][Palit HD4850][Enhance 5150GH][Windows 7,Ubuntu 12.04]

  9. #9
    Member
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Iowa
    Posts
    2,923
    Originally posted by rb26dett
    All my games dropped 30+ FPS, 3Dmark2001 went from 14000+ to 13735, bah .. I reinatlled the old ones (6193)
    i believe you had some settings or something fluky with your install then... 30+ drop in fps is insane at the same settings...
    Intel i7-2600k
    ASUS P8P67 Pro
    G.SKILL Ripjaws-X 8GB DDR3
    Sapphire HD 7970 OC
    Corsair HX750 750w
    OCZ Agility 2 120GB SSD
    Cooler Master CM 690 II
    Logitech G710+ & G9x
    Dell U2713HM

  10. #10
    Disabled rb26dett's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Chicago, USA
    Posts
    576
    Originally posted by Mr. Chambers


    i believe you had some settings or something fluky with your install then... 30+ drop in fps is insane at the same settings...
    my settings are fine , those drivers are lame.
    I reinstalled my old ones and went back to 14000+ and my fps are back

  11. #11
    Member Rav's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Philthadelphia
    Posts
    1,244
    I did get some improvement in performance. IQ seems excellent as always, perhaps better. However I was pretty upset to find that the Refresh fix didn't work at all. Vsync doesn't seem to work all the time either (Directx). Looks like I still have to use 3rd party tools.

    -Rav

    + Intel i860, i760, i530
    + I kill threads like a mass-murderer

  12. #12
    Member
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    507
    The 2.4 Catalyst drivers seemed to have raised the performance I get.

    Only problem I see is the same problem I've had from the beginning when I first bought my 8500, during the fill rate test on 3dmark....I get split second "pauses" where the textures just stop moving..then start again....seems like it's not a driver issue, but a problem somewhere in my system...I see the same "pauses" during some games as well...( possibly due to the fact that My MSI 845E MAX2 BLR board won't allow me to adjust the AGP aperature size and has locked it at 64Mb....actually..all the software I have used reports the AGP aperature at 55Mb...when it SHOULD be 128Mb )

    Other than that, ATI has got their act together as far as drivers, and if your seeing a huge performance drop just by changing drivers, ( like the loss of 30+ FPS ) then something with the install went wrong, or some sort of corruption took place...( like within the registry...a file..ETC...ETC...)

  13. #13
    Member DaddyB's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    1,870
    My 3dmark score went up a couple hundred points, the drivers seem good. Did anyone check out the new options in the control panel though? You can enable fast writes and change your AGP interface (AGP 2x, 4x, 1x) right from the control panel...of course I tried to enable fast writes and it didnt work but I think thats because I have an 8500dv.

    I use refresh force so I dont know if the refresh rate fix worked or not.
    Mobile XP2500@2700MHz 208x13 @2.0VDell Dimension 8100 P4 1.3
    Abit NF7-S, 1024MB Corsair XMS3200512MB PC800 RDRAM, T.B. Santa Cruz
    ATi Radeon X850XT, Klipsch PM 5.1AIW Radeon 9800, 17" Trinitron
    Dangerden RBX, 47c load, Dell 2005FPWAltec Lansing 4.1, THX certified

  14. #14
    Member Rav's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Philthadelphia
    Posts
    1,244
    I wasn't able to set fast writes on my 9700 Pro. From what I've read it doesn't make a difference though.

    -Rav

    + Intel i860, i760, i530
    + I kill threads like a mass-murderer

  15. #15
    Member Kunaak's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Juneau Alaska
    Posts
    1,315
    I don't see the 2.4 there.
    the only driver there is still the 2.3...
    when you have nothing to hide, you have nothing to fear.

  16. #16
    Member DaddyB's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    1,870
    Try looking here, I just looked and they were still there (for some reason www.mirror.ati.com/support/driver.html just gives me a blank screen so I tried http://ati.com/support/driver.html instead and it worked).
    Mobile XP2500@2700MHz 208x13 @2.0VDell Dimension 8100 P4 1.3
    Abit NF7-S, 1024MB Corsair XMS3200512MB PC800 RDRAM, T.B. Santa Cruz
    ATi Radeon X850XT, Klipsch PM 5.1AIW Radeon 9800, 17" Trinitron
    Dangerden RBX, 47c load, Dell 2005FPWAltec Lansing 4.1, THX certified

  17. #17
    Senior Member Kingslayer's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Port Charlotte, Florida
    Posts
    2,667
    Originally posted by Rav
    I did get some improvement in performance. IQ seems excellent as always, perhaps better. However I was pretty upset to find that the Refresh fix didn't work at all. Vsync doesn't seem to work all the time either (Directx). Looks like I still have to use 3rd party tools.

    -Rav
    What 3rd party tools do you prefer?
    "Some people live an entire lifetime and wonder if they have made a difference in the world. Marines don't have that problem" Ronald Reagan

    Proud member of the XDC

  18. #18
    Member Stumpjumper5200's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Best 1/4 Mile Time: 13.57 @ 101.13
    Posts
    1,514
    What you need to do is get the DirectX9 release candidate (beta) and the dx9 radeon drivers. ATI's got about 4 demos for it, and they are pretty cool. (Oh yeah, you need a 9700pro, I think the other 9xxx cards would work too, they're dx9 ready)

    Remeber that picture showing off what the 9700 could do? The one with the reflective spheres and stuff? Well that's what one of the demos is and its absolutely amazing.

  19. #19
    Member Rav's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Philthadelphia
    Posts
    1,244
    I use a program called RefreshFix that make it so only certain modes are available. For example, instead of 1280x1204 with 60Hz-85Hz, I set it so only 85Hz is available, so it always defaults to that instead of 60hz. I used to use RefreshLock which runs in systray, but that doesn't work with all games (MW4). Has the ATI refresh override worked for anyone here?

    -Rav

    + Intel i860, i760, i530
    + I kill threads like a mass-murderer

  20. #20
    Senior Member Kingslayer's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Port Charlotte, Florida
    Posts
    2,667
    Never tried it. But I have never experienced any refresh rate problems either.
    "Some people live an entire lifetime and wonder if they have made a difference in the world. Marines don't have that problem" Ronald Reagan

    Proud member of the XDC

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •