Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered leobob's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Scarborough, Maine
    Posts
    65

    USB mouse in slackware

    Trying to get my USB mouse to work in slackware. ANy ideas or suggestions on how to get it to work? During set up i chose USB mouse, but I get an error every time it tries to load gpm

  2. #2
    Member snowmobile74's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Iowa
    Posts
    257
    ok lets see you need to go to /etc/rc.d/rc.modules
    find and comment in #/sbin/modprobe hid
    and /sbin/modprobe usb-uhci
    #/sbin/modprobe mousedev
    and after that execute the script by typing
    /etc/rc.d/rc.modules

    in /etc/X11/XF86Config use the protocol "USB" 'Auto" or ExplorerPS/2 it depends on your mouse and change the device to /dev/usb/mouse0

  3. #3
    Senior Member XWRed1's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    4,464
    You might have to create the device node too, if Slackware hasn't done it yet. It didn't do it as of 8.0.

  4. #4
    Registered leobob's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Scarborough, Maine
    Posts
    65
    how would i do that?

  5. #5
    Member moorcito's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    980
    You might want to talk a look at this site: http://www.linux-usb.org
    And then read the HOTWO that they have: http://www.linux-usb.org/USB-guide/book1.html

    That should help you a bit on setting up the mouse, and what to set in X, the info might be a bit dated, but it should still work.

    You'll also want to visit XFree86 and read this man page about mouse configuration: http://www.xfree86.org/4.2.1/mouse.4.html

  6. #6
    Registered leobob's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Scarborough, Maine
    Posts
    65
    thanks for the help, i'll try it later

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •