Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 29
  1. #1
    Member gta3 my favor!!'s Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    vancouver. Canada
    Posts
    132

    Is this harmful to my vid card??

    Well, i didn't know that the defualt maxfps in cs was 72 until I ran my new 8500le on it. I was surprised that it produced moderate results, I read some cs commands articles on the net and I was finally able to get 85-99 fps in cs, but my question here is that y does counter strike limit ur fps like that, and if they do it on some good reason, am i putting too much load on my card>>>>?????

  2. #2
    Member eli's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Limbo
    Posts
    1,028
    Heck no, you're not putting too much load on your video card. Half-life is basically the original Quake engine. I've been able to run half life on an old 8 meg pci video card pretty nicely.

    I don't know why they capped it.. maybe to make the net code more efficient?


    Q9450 @ 3.2Ghz | Gigabyte EP-45 DS4 | 8gb Gskill | 8800GTS | 4 Terabytes | Windows 7




    Heat

  3. #3
    Senior Member funnyperson1's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Northern VA
    Posts
    10,541
    no,

    "Strong with the fold this boy is, fold you must"-NASSoccer
    its a shame you cant ban people for being ignorant fanboys....
    My Heatware
    [Gigabyte MA790X-UDP4][PHII 940BE][Thermalright Ultra90][2x2GB OCZ Reaper HPC][Palit HD4850][Enhance 5150GH][Windows 7,Ubuntu 12.04]

  4. #4
    Member gta3 my favor!!'s Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    vancouver. Canada
    Posts
    132
    o icicicicici

  5. #5
    Member BomberBear's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    TN
    Posts
    338
    I think they set that limit so that you could stablize your fps with the older systems... but for me... it will stay at 99 constant unless I turn Vsync on which drops it down to around 75

  6. #6
    Member pip's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Oregon, The InteLinux State
    Posts
    2,030
    does it matter if they cap it, can you see a difference?

  7. #7
    Member
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Lost in Thought
    Posts
    2,271
    After 60fps, nope. Some people will claim otherwise but the majority of people can't tell the difference between 75 and 300fps.

    ~THT

  8. #8
    Member gta3 my favor!!'s Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    vancouver. Canada
    Posts
    132
    i experience 30-40 fps while playing with 6 or more players in fy_iceworld, is it my CPU or Ram since it doesn't seem to be a vid card's fault

  9. #9
    Member Evnas's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    3,980
    Originally posted by eli
    Heck no, you're not putting too much load on your video card. Half-life is basically the original Quake engine.
    Quake 2 engine, not Quake 1

  10. #10
    Member IR1's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    San Jose, California
    Posts
    1,776
    They have squeezed all they can outa that engine. I think its time they made counter-strike/ Half life 2 on the Unreal 2k3 engine.

    Unless they already are, but I havent heard anything about HL2 besides that it will happen some day.

    And where the heck is TF2??? Its been 3 years since I last heard anything about that.
    Intel Core i5 2500k @ 4.5GHz
    Asus P8Z68-V
    8GB DDR3-1600 Patriot Viper Xtreme
    Visiontek 6950 2GB Ref. (stock)

    Lenovo Y500 - Core I7 2.4Ghz
    8GB DDR3-1600
    Nvidia GeForce GT650M SLI

  11. #11
    Senior Member funnyperson1's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Northern VA
    Posts
    10,541
    Originally posted by IR1
    They have squeezed all they can outa that engine. I think its time they made counter-strike/ Half life 2 on the Unreal 2k3 engine.

    Unless they already are, but I havent heard anything about HL2 besides that it will happen some day.

    And where the heck is TF2??? Its been 3 years since I last heard anything about that.
    theyre planning an HL? yay! and TF2 i think has become one of those legends like Duke Nukem Forever, you hear about it, but you know its never coming out lol

    "Strong with the fold this boy is, fold you must"-NASSoccer
    its a shame you cant ban people for being ignorant fanboys....
    My Heatware
    [Gigabyte MA790X-UDP4][PHII 940BE][Thermalright Ultra90][2x2GB OCZ Reaper HPC][Palit HD4850][Enhance 5150GH][Windows 7,Ubuntu 12.04]

  12. #12
    Member Deathknight's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Chicago
    Posts
    3,652
    Sad really. TFC was amazing. I am really looking forward to tf2 someday. Last I heard they had scrapped the engine they were using to make their own. That was eons ago though. IMHO they could use the unreal2 engine and spend their effort on gameplay. Its one of the reasons that I thought tfc was successful.
    Asus Commando
    Intel QX6700
    G.Skill F2-6400PHU2 1GBx4
    EVGA GeForce 8800 GTX
    PCP&C 750 Quad Silencer
    150gb WD Raptor x 3 RAID 0 | Areca 1220 RAID controller

    U2-UFO
    Swiftech Storm
    EK-FC8800 GTX GPU Block
    Swiftech MCP655
    ThermoChill HE 120.3


    Folding for Team 32

  13. #13
    Member trendx's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    SoCal
    Posts
    643
    THT is right after a certain FPS it really doesnt matter, you wont notice the difference, think about it 60 Frames per second...per second! It probably didnt do anything to your video card, if it wasnt lagging then your fine, it didnt show anything that its being overworked.

  14. #14
    Member Evnas's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    3,980
    Originally posted by IR1
    They have squeezed all they can outa that engine. I think its time they made counter-strike/ Half life 2 on the Unreal 2k3 engine.
    I would say build it on the Doom 3 engine...MUCH better

  15. #15
    Member PhobMX's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Toronto, ON, Canada
    Posts
    2,912
    Originally posted by Evnas


    I would say build it on the Doom 3 engine...MUCH better
    ohh yeah, i second that. Ive never heard a word about hl2 or stuff.. it would be cool what hapened to freeman on the other world
    Intel C2D e8400 @ 1.3625v 445x9=4005MHz 38I-48L /AS5/XIGMATEK HDT-S1283/Blue Yate Loon 120mm - Asus P5Q3 - 4x2GB G.SKILL DDR3 PC10666 CAS 9-9-9-24 @ 1.6v DDR3 890 - Corsair 64GB SSD - nVidia GTX260 896MB @ Stock - SoundBlaster X-Fi XtremeMusic - LG DVDRW Combo - Modded Lian Li PC-7B case - 500W Seasonic S12-500 PSU - 4 x 120mm Blue Yate Loon fans
    http://valid.canardpc.com/cache/banner/620734.png
    NOT FOLDING and Ethical OverClocker Samsung 22" 2ms n2750w Gaming LCD :cool: "Your eyes will thank you" R.I.P. GeForce3

  16. #16
    Member gta3 my favor!!'s Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    vancouver. Canada
    Posts
    132
    I wouldn't want Cs be built on Doom3 engine just because of the fact that GForce FX is gonna be well over $600

  17. #17
    Member Evnas's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    3,980
    Originally posted by gta3 my favor!!
    I wouldn't want Cs be built on Doom3 engine just because of the fact that GForce FX is gonna be well over $600
    Doom 3 will run fine on a 9500/9700. After all, it was showcased on a 9700 Pro

  18. #18
    Member Elite's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    WI
    Posts
    191
    If your gettin 60 fps in CS that means your Vsync is on.Right CLick Desktop>Properties>settings>advanced>click open gl tab or the name of your graphics card tab, then turn vsync to always off. If you are getting 72 fps in counter-strike max type fps_max "100" in console while playing. That Simple.

  19. #19
    Member gta3 my favor!!'s Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    vancouver. Canada
    Posts
    132
    no, i've already turned it off and my fps is maxed out to 100 , too.
    The problem here is that my fps jumps up and down when i play with 8 or more players with pings over 200, it drops as low as 30-40 fps

  20. #20
    Member augustwest's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    The Darkest Star
    Posts
    888
    from my experience fps isnt going to be perfectly stable

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •