Page 11 of 20 FirstFirst ... 10 11 12 ... LastLast
Results 201 to 220 of 383
  1. #201
    Member ManOfKnight's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Back in Iowa :( Come on Gators, Get up and Go!
    Posts
    1,209
    Yes...I am ordering my card today...I was waiting for success stories from people about the software hack before I went out and spent 159 from newegg...I will post my scores in here sometime next week when I get sometime to install and hack the card

    -NyTe
    Laptop: XPS m1530 | T7700 2.2Ghz | 2048MB GSkill DDR2 | NVidia m8600GT 256MB DDR3 :D | 120GB 7200rpm
    Project Caesar: Q9450 @ 3.4Ghz | Maximus Formula | 8192MB OCZ Reaper | eVGA GTX260 | XFX 8800GTS for F@H | 2780GB Total Sata
    Project Jessks: e8400 @ 4.2Ghz | P5KE-WiFi/AP | 4096MB GSkill Red | ATi HD4850 (folding) | 74GB Raptor | 1.5TB Green WD
    Project Fileserver: Phenom 9850 | Biostar 790GX | 2048MB GSkill | (4) 1.5TB Green WD
    Computers are running 24/7 World Community Grid and Folding@Home for
    My Mother, My Sister, Julie Stutzman, Gary Janssen, and Shelly Laborde
    My Heatware 30-0

  2. #202
    Member TruckChase!'s Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Minnesota, US
    Posts
    369
    Originally posted by CizMeyeAzz
    I was following these threads for awhile and decided to buy a Radeon 9500np 128mb from NCIX last week friday, its a revision 3 board with Infineon 3.3ns memory. Have done the w1zzard software hack and there are no artifacts at all.
    Please post your 3dmark fill rate scores. Even if there aren't any artifacts that doesn't mean it was successful... I'll explain shortly.
    C2D (WK 27"A")on ASUS P5B-E
    3483Mhz/387Mhz FSB 1.454Vcore(Load Actual) 1.575(set)
    Crucial PC-8500 2GB @ 967Mhz 5-5-4-12 2.1Vmem
    ATI x1900XTX @ 739/1700 1.48Vgpu/2.12Vmem
    150GB WD Raptor SATA HD
    OCZ PowerStream 520w PS
    Audigy X-Fi "Fatal1ty" UGH I can't stand endorsements...
    Watercooled CPU/GPU; Mix of Danger Den and homebrew components
    and the best monitor ever made:)
    http://www.bf2player.com/sig/3295585-912.png

  3. #203
    Member couchpotato's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    NornIron
    Posts
    159
    Originally posted by CizMeyeAzz
    I was following these threads for awhile and decided to buy a Radeon 9500np 128mb from NCIX last week friday, its a revision 3
    board with Infineon 3.3ns memory. Have done the w1zzard software hack and there are no artifacts at all. I tried q3, nfs3, ut2003, 3dmark2001 and a bunch of ATI demos including pipe dream and car demo. Memory overclocks to 610 and core maxes out on the Rage3d slider to 360mhz without artifacts. The core produces a ton of heat when overclocked to this level. I find my 3dmark scores to be inconsistent, jumping back and forth between 11500 and 12500 at default speeds. Before the hack I got 10100 points so this is a definate improvement.

    CizMeyeAzz
    ME -
    yes - Radeon 9500np 128mb from overclockers.co.uk
    yes- Have done the w1zzard software hack
    does it work -yes - but to be real honest I see only one flash
    of checks in the dragostic hi-res - I say 99%
    no probs in games.

    3dmark2001 se
    from / to
    8730 / 9797
    fill single 918/1537
    fill multi 1103/2171

    no overclocks yet ---

    THanks to W1zzard and all his mates

    using a tyan 2460 dual xp1600+ MB

  4. #204
    Member HeXenViRii's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Right near the Beach, FL
    Posts
    847
    i did the mod but i didnt do a before and after ; does this show i have 8 pipelines now ?


  5. #205
    Member Shaotai's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    133
    Remember guys (and possibly some gals ) that the DX9 demos from ATI are really testing the limits of the card out by using *ALL* the functions originally designed into the card. I have absolutely no artifacts with the 3DMark2001SE, but 3 out of the 4 demos show artifacts using DX9!!

    Of course, we're not playing any DX9 games yet, but this mod is definitely not perfect! There probably is a reason they are 9500 cards and not 9700!

    Here's another point to add. Maybe the 9500 are missing some other capacitors or resistors on the PCB itself. Does anyone have a 9700 and a 9500 so they can compare? (Although this doesn't really explain why people are also having sucess either...)

  6. #206
    Member AC Slater's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Spokane
    Posts
    833
    Well I got my 3d Mark upto 12151.

    My fill rates are

    Single texture: 1090.7
    Multi texture: 1466.2

    My RAM on my board maxes out at 303MHz and the GPU can go as high as 378MHz with stock cooling.

  7. #207
    Member
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    MT
    Posts
    1,118
    MeyeAzz....you dont have to remove the transistor. Just bridge 1-2 and since the resistance is less the electrical current will flow through 1-2 and not 2-3. Xbit explained this. And if you read the articles it will also explain why if the soft mod doesnt work the hard mod wont either. Please read xbit.

    My god fedex!!!!!!!!!!!!!!!! Get me my new mbob faster!!!!! Once the nforce2 is up its 9500 modding time!!!!!!!
    Rampage III Extreme
    Xenon W3520 (i7-920 D0) @ 3.8ghz, stocks volts
    3x2gig g.skill 2000mhz sticks @ 1850mhz 8-8-8-24 1.64v
    128gig OCZ Agility SSD
    GTX470s in SLI
    DD gpu blocks, corsair h80, EK full MB block, EK radiators, XPSC bay res/pump

  8. #208
    Member TruckChase!'s Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Minnesota, US
    Posts
    369
    AC... that's odd. A successful mod should double the mult-texturing fill rate. (as i oulined in http://forum.oc-forums.com/vb/showth...hreadid=157567 )

    Shaotai.. You may be on to something. I'm wondering if the default voltage for the 9500 differs from the 9700s. That would take yeild into account in seeing the checkerboard patters. Hmmm.... Hopefully I'll be able to complete the voltage mod on both cards tonight to see if that makes any differance. I'm not willing to believe that this many chips just have flat out broken pipelines. It seems to me that fab processes shouldn't work that way, but then again what the hell do I know. I think it stands to reason tho that one or two pipelines being fudged seems awfully odd... I mean if the failure rate is that bad, then what other parts of the chip could possibly be malfunctioning on any of the cards? How do they test each pipeline to it's full extent? And they'd have to do some programming magic to get the driver or board to figure out *which* of the 8 pipelines are working.. and if they just relied on a certian set of pipelines, that would make for a relatively large ammount of wasted chips with 4 working pipelines in the wrong place. If there's just a hair seperating a 8 pipeline chip from a 4 pipeline chip, what's to gaurentee that all 9700s are working properly? Has anyone heard of a 9700 displaying this behavior?

    The other odd thing I noticed is how some cards halfway mod. Sounds like AC's has done that... what with the fillrate of 1500. For a successfully modded card the fillrate should be in excess of 2000. I've got one of these cards ( again, as I outline http://forum.oc-forums.com/vb/showth...hreadid=157567 here) These cards don't display any artifacts, but their performance boost is tiny compared to the cards that are fully successful. How can that make sense? Say 6 of the 8 pipelines were working... is the chip somehow dynamically disabling 2 of the pipelines and operating on 6? It's not operating on 4, because some things score far in excess of the standard 9500 w/ 4 pipelines, so what the hell is hapening here?
    C2D (WK 27"A")on ASUS P5B-E
    3483Mhz/387Mhz FSB 1.454Vcore(Load Actual) 1.575(set)
    Crucial PC-8500 2GB @ 967Mhz 5-5-4-12 2.1Vmem
    ATI x1900XTX @ 739/1700 1.48Vgpu/2.12Vmem
    150GB WD Raptor SATA HD
    OCZ PowerStream 520w PS
    Audigy X-Fi "Fatal1ty" UGH I can't stand endorsements...
    Watercooled CPU/GPU; Mix of Danger Den and homebrew components
    and the best monitor ever made:)
    http://www.bf2player.com/sig/3295585-912.png

  9. #209
    Member
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    MT
    Posts
    1,118
    Im sure all the stuff you described can ahppen. But if the 9700's are faulty you simply RMA it. Thats the way it have always been done.
    Rampage III Extreme
    Xenon W3520 (i7-920 D0) @ 3.8ghz, stocks volts
    3x2gig g.skill 2000mhz sticks @ 1850mhz 8-8-8-24 1.64v
    128gig OCZ Agility SSD
    GTX470s in SLI
    DD gpu blocks, corsair h80, EK full MB block, EK radiators, XPSC bay res/pump

  10. #210
    Member TruckChase!'s Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Minnesota, US
    Posts
    369
    I just found a hardware differance between the 9700s and the 9500 series. I'll explain more later after I look into it a bit more.
    C2D (WK 27"A")on ASUS P5B-E
    3483Mhz/387Mhz FSB 1.454Vcore(Load Actual) 1.575(set)
    Crucial PC-8500 2GB @ 967Mhz 5-5-4-12 2.1Vmem
    ATI x1900XTX @ 739/1700 1.48Vgpu/2.12Vmem
    150GB WD Raptor SATA HD
    OCZ PowerStream 520w PS
    Audigy X-Fi "Fatal1ty" UGH I can't stand endorsements...
    Watercooled CPU/GPU; Mix of Danger Den and homebrew components
    and the best monitor ever made:)
    http://www.bf2player.com/sig/3295585-912.png

  11. #211
    Member UnLoadeD's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    miwest, usa
    Posts
    708
    I'm curious to know what this hardware difference is, keep us posted.

    I just got my card today from BananaPC.com it's a sapphire with infineon ram. Here are some scores:
    Defaults/wizzard Driver.
    3dmark 10,951/13,188
    game1-lo 141/158
    game1-hi 61/62
    game2-lo 185/258
    game2-hi 105/135
    game3-lo 163/177
    game3-hi 77/79
    nature 60/89

    fill rate:
    single 927/1532
    multi 1103/2171

    system:
    Epox 8k5a2+, XP1600+ @1805mhz(190x9.5) 2.1v watercooled
    XMS PC3200 256mb (2-2-2-5) +.10v C:=2x60G Raid 0

    I'm not getting any aftifacts yet, but all above was done with DX8.1 on XP Pro w/SP1. I'm downloading DX9 right now and some of the ati demos. I'll post a followup after I goto DX9.

    peace.
    unloaded

    ps: no oc on the vid card yet, after done testing I'll flash bios or try unwinder's tools.
    pss: i think only having 256 ram is hurting my fill rates and hi res scores.

  12. #212
    Member UnLoadeD's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    miwest, usa
    Posts
    708
    OK, got DX9 installed and all the demos look great, I'm a happy chappy! Thanx wizzard and all the rest!

    peace.
    unloaded

  13. #213
    Registered
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Vancouver, Beautiful B.C. Canada
    Posts
    19
    TruckChase!
    Here are my 3dmark scores,

    http://service.futuremark.com/compare?2k1=5647130


    My fillrate has always been good but my scores are really inconsistent. My 3Dmark scores were much more consistent with my Radeon 8500.


    NO LIFE,

    Thanks, I checked out the Xbit article, though my concern now is that my Rear Defogger grid repair kit my not be as electrically conductive as the conductive glue they used. If my Rear Defogger repair kit provides more resistance than the resistor, all my 8 pipelines wont open up because electricity flows with the least restrictive path. I guess the only way to find out is to try it.


    Cheers,


    CizMeyeAzz

  14. #214
    Member TruckChase!'s Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Minnesota, US
    Posts
    369
    Originally posted by TruckChase!
    Shaotai.. You may be on to something. I'm wondering if the default voltage for the 9500 differs from the 9700s. That would take yeild into account in seeing the checkerboard patters.
    heh... quoting myself. I found out that at least the core voltage on the 9500 series is the same as the 9700. So much for that theory. Gonna try the volt mod now.
    C2D (WK 27"A")on ASUS P5B-E
    3483Mhz/387Mhz FSB 1.454Vcore(Load Actual) 1.575(set)
    Crucial PC-8500 2GB @ 967Mhz 5-5-4-12 2.1Vmem
    ATI x1900XTX @ 739/1700 1.48Vgpu/2.12Vmem
    150GB WD Raptor SATA HD
    OCZ PowerStream 520w PS
    Audigy X-Fi "Fatal1ty" UGH I can't stand endorsements...
    Watercooled CPU/GPU; Mix of Danger Den and homebrew components
    and the best monitor ever made:)
    http://www.bf2player.com/sig/3295585-912.png

  15. #215
    Member HeXenViRii's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Right near the Beach, FL
    Posts
    847
    hmm , i get small checkerboards in only the bear dx9 demo and any object in any game that is a tree .... any get simialr

  16. #216
    Member <Grisu4>'s Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    240
    Did anyone try only the latest Rivatuner to activate 256bit/8pipes on the R9500np?
    If not could you please try out?

  17. #217
    Member AC Slater's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Spokane
    Posts
    833
    Grisu4, it is solely dependant on the card if it will work. I have done the Rivatuner and w1zzards way and my card will not get the correct fill rates. The Rivatuner way is super easy, and I wish my card would comply, but it won't on mine.

  18. #218
    Member <Grisu4>'s Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Posts
    240
    Originally posted by AC Slater
    Grisu4, it is solely dependant on the card if it will work. I have done the Rivatuner and w1zzards way and my card will not get the correct fill rates. The Rivatuner way is super easy, and I wish my card would comply, but it won't on mine.
    Did you try conecting the pins with conductive glue already - or do you still think about RMA?

    btw I see that's you're running a Seagate RAID (0 or 1?). Do you use the onboard RAID (SIlicon Image or HPT372?) or a PCI card? How are your HDTach scores?
    Last edited by <Grisu4>; 01-16-03 at 01:07 AM.

  19. #219
    Member
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    okinawa, japan
    Posts
    621
    Originally posted by AC Slater
    Grisu4, it is solely dependant on the card if it will work. I have done the Rivatuner and w1zzards way and my card will not get the correct fill rates. The Rivatuner way is super easy, and I wish my card would comply, but it won't on mine.
    did you flah the card with a 9700 bios yet?

  20. #220
    Member HeXenViRii's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Right near the Beach, FL
    Posts
    847
    is there a way to only enable 6 pipelines and see what happens ?

Page 11 of 20 FirstFirst ... 10 11 12 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •