Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Senior Member AKDUDE's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Feb 2001

    Need Help with EPOX on board sound.

    Im trying to set up a Epox MB with a Turtle Beach sound card. I want to know if I should install the AC97 drivers for the on board sound, or not install them.

    Under the Windows device manager, it shows the onboard sound as not installed, with the exclamation mark.

    I don't see a jumber on the EPOX 8KTA3 board to disable the AC97 audio. Should I install the drivers for it anyway? Will it work with games and such, with both sound devices running? I didn't want to run the on board sound, in case they intefered with each other, or the on board sound using up CPU cycles.
    AKDUDE
    MSI Neo2 Opteron 165 280x9
    2x 1 gig DDR500 Gskill sticks
    BFG 6800 GT@ 415/1150 ddr
    2x250gig raid

  2. #2
    Senior Member stool's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Albany, NY
    I'm not sure about the EPOX, but if there isn't a jumper, there should be a BIOS setting to enable/disable the onboard sound(probably in Integrated Peripherals). I wouldn't enable it in Windows, because with your sound card there is a good chance it will cause conflicts. If you find you can't disable it in BIOS, in Device Manager, use "disable in this profile" for the AC97 codec. That way it won't keep showing up to annoy you.

  3. #3
    Senior Member AKDUDE's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Feb 2001
    Your right stool, I found it later on tonight in the bios, after slapping my forhead and saying "DUH!".
    I guess I had a blonde moment!
    AKDUDE
    MSI Neo2 Opteron 165 280x9
    2x 1 gig DDR500 Gskill sticks
    BFG 6800 GT@ 415/1150 ddr
    2x250gig raid

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •