Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 35
  1. #1
    Member drewthomas14's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Fort Wayne, IN
    Posts
    1,514

    Exclamation Help!!!!! i think i broke my new epox 8rda+

    i tried to boot and it says bios rom checksum error
    then detecting floppy drive a media
    then drive a error.system halt. i don't know what happened. i tried booting at i think it was 199x9.5 or 10 and then my sys rebooted and now this. i dont have a floppy drive on this computer. i took one out of my old one to flash the bios. do i need to flash the bios. i hope i didnt break it

  2. #2
    Member drewthomas14's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Fort Wayne, IN
    Posts
    1,514
    **** **** **** help help help. im trying to flash bios but it is not working it says programming flash memory but nothing is happening. omg this is my first computer i spent all my money on it. i feel sick. what do i do . it says not to turn off power,but nothing is happening

  3. #3
    Member drewthomas14's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Fort Wayne, IN
    Posts
    1,514
    plz help me. i know you guys can tell me if it's fixable or not.

  4. #4
    Member EluSiOn's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    SC, USA
    Posts
    1,842
    first... calm down...

    try to boot with 100mhz fsb first.. to see if you can get in the bios... also clear your cmos first...

    if you dun have a floppy drive... disable floppy drive seek on boot in the bios

  5. #5
    Member drewthomas14's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Fort Wayne, IN
    Posts
    1,514
    it doesnt go to anything ,but a black screen that says bios rom checksum error. i dont really know how to clear cmos. i moved the jumper from the original position. and then i turned on the machine. then i held start button till it shutdown and then i put the jumper back in place and started up again

  6. #6
    Member EluSiOn's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    SC, USA
    Posts
    1,842
    hold down the insert key when you try to boot.. and keep tapping del key

  7. #7
    Member drewthomas14's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Fort Wayne, IN
    Posts
    1,514
    did that too. still comes to the bios rom checksum error screen

  8. #8
    Member drewthomas14's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Fort Wayne, IN
    Posts
    1,514
    it says FF on the led display after i press tab and tap del. but the screen is blank

  9. #9
    Member drewthomas14's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Fort Wayne, IN
    Posts
    1,514
    i dont understand what went wrong.

  10. #10
    Member CharlesHF's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Raleigh, NC--NCSU
    Posts
    1,270

    Re: Help!!!!! i think i broke my new epox 8rda+

    Originally posted by drewthomas14
    i tried to boot and it says bios rom checksum error
    then detecting floppy drive a media
    then drive a error.system halt. i don't know what happened. i tried booting at i think it was 199x9.5 or 10 and then my sys rebooted and now this. i dont have a floppy drive on this computer. i took one out of my old one to flash the bios. do i need to flash the bios. i hope i didnt break it
    Perhaps your BIOS is corrupted.

    About your floppy drive--if you can get into your BIOS there is a setting to tell it to disable floppy drive detect when it first starts up.

  11. #11
    Member drewthomas14's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Fort Wayne, IN
    Posts
    1,514
    i cant get into the bios at all. how would it have gotten corrupted? i have a floppy drive i can use but when i try to flash it doesnt do anything when it says programming flash memory

  12. #12
    Member CharlesHF's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Raleigh, NC--NCSU
    Posts
    1,270
    Originally posted by drewthomas14
    i cant get into the bios at all. how would it have gotten corrupted? i have a floppy drive i can use but when i try to flash it doesnt do anything when it says programming flash memory
    Sometimes it does take a while for it to reprogram the BIOS.
    Personally, I can't think of anything else that would cause it to do this. If we can't come up with anything here, call epox, or get an RMA.

  13. #13
    Member drewthomas14's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Fort Wayne, IN
    Posts
    1,514
    ill try waiting but it didnt take this long before. the led code is 91. i dont know what that means. this is a **** ty thing to happen on my birthday

  14. #14
    Member CharlesHF's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Raleigh, NC--NCSU
    Posts
    1,270
    Originally posted by drewthomas14
    ill try waiting but it didnt take this long before. the led code is 91. i dont know what that means. this is a **** ty thing to happen on my birthday
    For 96-92h in my 8RDA+ manual, all it says is "reserved" so I can't help you there.

    edit: Drew, happy 15th birthday.

    Everything will get fixed! We won't allow a mobo to go bad on your b-day.

  15. #15
    Member drewthomas14's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Fort Wayne, IN
    Posts
    1,514
    i hope its just the mobo, and not the cpu.

  16. #16
    Member CharlesHF's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Raleigh, NC--NCSU
    Posts
    1,270
    Originally posted by drewthomas14
    i hope its just the mobo, and not the cpu.

    Any beeps? Any weird smells? If so then it might be your CPU. I've had that happen before, it sucks. Do you have any other computers that you could test this chip in?

  17. #17
    Member rickd's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    134
    Good god man calm down the clear cmos is buy the LED unplug it and move the the jumper over one pin and then back to the original spot that should clear the Cmos then go in and set it to defalt setting and start the computer it should be OK RickD

  18. #18
    Member drewthomas14's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Fort Wayne, IN
    Posts
    1,514
    i only get this siren beep but i got it sometimes when i overlcocked too much. no smell

  19. #19
    Member rickd's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    134
    did you clear the cmos

  20. #20
    Member drewthomas14's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Fort Wayne, IN
    Posts
    1,514
    yes. same checksum error

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •