Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Member DeathAngelLST's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Brazil

    not booting, screen goes nuts, etc

    A friend of mine's having annoying probs.
    Sometimes it won't boot to the bios or anything, and if it boots, screen goes nuts. He's using an old ass S3 Trio 64 pci card, but he says if he doesn't boot in safe mode, it freezes.
    He's got a Ti4200, says windows loads fine, detect drivers and stuff, but when he installs nvidia's drivers, it goes scrammbly after reboot. He tried every driver, the ones that came in cd, lastest ones and old ones, still no go.
    We're going for a fresh install, clear CMOS and all that crap. Any suggestions?
    CoolerMaster HAF922; Corsair AX650
    Asus Z170 Maximus VIII Ranger
    Intel Skylake Core i5 6600K + CoolerMaster Hyper 212X
    G.Skill Ripjaws 4 F4-3000C15D-16GRK 2x8GB
    Gigabyte Windforce HD7850 2GB
    Samsung 850 EVO 256GB
    Western Digital Caviar Blue 1TB 64MB
    Seagate Barracuda 7200.12 1TB 32MB
    Seagate Barracuda 7200.12 2TB 64MB
    Pioneer DVD-RW DVR-219L
    BenQ XL2420Z
    Windows 10 Pro + Ubuntu 16.04

  2. #2
    Senior Punk Kendan's Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Dark side of hell
    If this is the same machine but different cards there is a possibility that the previous drivers are causing the problem. I am not an expert when it comes to these things but I am sure you will get plenty of replies. I would try to remove all previous traces of the old drivers then install the windows generic drivers reboot then install the nvidea drivers. A fresh install would be a last resort for me but I also love the feeling of a fresh install so if it has been a while it might be a good time for it. Good Luck
    Hello:sn:

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •