Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 22
  1. #1
    Premium Member #10
    clash's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Canyon,Tx.
    Posts
    991

    AMD user thinking of going Intel

    Currently have the system in my sig. Thinking of putting a Intel system together to see what i can get it to do.

    Any suggestions on a chip for around $150.00? Do i need to look for a particular stepping? Do Intel Chips come like that?

    Thanks for your time.
    i7 2600k @ 4.5
    ASRock Z77 Extreme4
    Corsair Vengeance 4x8
    Mushkin Chronos 120
    XFX 7950 BE 1050/1500
    Rosewill Lightning-1000 PSU

  2. #2
    Senior Member Maxvla's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    OKC
    Posts
    9,289
    chip for 150.. 2.4b is your chip. SL6RZ Costa rica week 52 is the best you can do. otherwise i'd get a SL6EF (not sure on the other details on this stepping).

    and welcome to the dark side
    The Black Hole
    Intel i7 860 2.8ghz
    Gigabyte P55M-UD2
    Mushkin 2x2GB DDR3 1600
    EVGA GTX460 1GB
    Intel X-25M 80GB SSD
    Magnetics - 2x2TB 4x1TB
    Corsair HX850W PSU
    NEC DVD-RW

  3. #3
    Senior Seti Addict TC's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Denver, CO
    Posts
    7,504
    If you can wait a little while I would suggest getting a 2.4C when the price drops below $200 and pair that with a canterwood board such as the Abit IC7 or Asus P4C800.

  4. #4
    Member jdmcnudgent's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    tOLEDO, OHIO, the heart of it all!
    Posts
    4,683
    Originally posted by TC
    If you can wait a little while I would suggest getting a 2.4C when the price drops below $200 and pair that with a canterwood board such as the Abit IC7 or Asus P4C800.
    already below $200, mine was $198 shipped. p4c800, $185 shipped, and 2x256 buffalo pc3700, $124 shipped. killer system.

  5. #5
    Senior Seti Addict TC's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Denver, CO
    Posts
    7,504
    Let us know how the buffalo holds up....

  6. #6
    Premium Member #10
    clash's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Canyon,Tx.
    Posts
    991
    What kind of differneces are there between the 2.4B and 2.4C ?
    C handle more voltage,just plain OC better?
    i7 2600k @ 4.5
    ASRock Z77 Extreme4
    Corsair Vengeance 4x8
    Mushkin Chronos 120
    XFX 7950 BE 1050/1500
    Rosewill Lightning-1000 PSU

  7. #7
    AznSniper AZN's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    2,908
    C comes at a much lower multiplyer and defualt at 200fsb. they normally oc 250fsb and higher.

    B is 133fsb and normally ocs 170fsb. if u find a good RZ stepping then u should expect to hit 180-200fsb on air.

    the C chip will require a springdale or canter board. u would want a dual ram board anyways so id get the C chip if u got alittle cash to burn.
    "The only fool bigger than the person who knows it all, is the person who argues with him." Stanislaw Jerszy Lec

  8. #8
    Premium Member #10
    clash's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Canyon,Tx.
    Posts
    991
    Sounds good to me. Thanks for the explainations and guidance.
    i7 2600k @ 4.5
    ASRock Z77 Extreme4
    Corsair Vengeance 4x8
    Mushkin Chronos 120
    XFX 7950 BE 1050/1500
    Rosewill Lightning-1000 PSU

  9. #9
    Member PhobMX's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Toronto, ON, Canada
    Posts
    2,912
    can the canterwood run single channel??? i dont have the cash for another 2 512mb sticks
    Intel C2D e8400 @ 1.3625v 445x9=4005MHz 38I-48L /AS5/XIGMATEK HDT-S1283/Blue Yate Loon 120mm - Asus P5Q3 - 4x2GB G.SKILL DDR3 PC10666 CAS 9-9-9-24 @ 1.6v DDR3 890 - Corsair 64GB SSD - nVidia GTX260 896MB @ Stock - SoundBlaster X-Fi XtremeMusic - LG DVDRW Combo - Modded Lian Li PC-7B case - 500W Seasonic S12-500 PSU - 4 x 120mm Blue Yate Loon fans
    http://valid.canardpc.com/cache/banner/620734.png
    NOT FOLDING and Ethical OverClocker Samsung 22" 2ms n2750w Gaming LCD :cool: "Your eyes will thank you" R.I.P. GeForce3

  10. #10
    Senior Member Maxvla's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    OKC
    Posts
    9,289
    yes it can
    The Black Hole
    Intel i7 860 2.8ghz
    Gigabyte P55M-UD2
    Mushkin 2x2GB DDR3 1600
    EVGA GTX460 1GB
    Intel X-25M 80GB SSD
    Magnetics - 2x2TB 4x1TB
    Corsair HX850W PSU
    NEC DVD-RW

  11. #11
    Member jdmcnudgent's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    tOLEDO, OHIO, the heart of it all!
    Posts
    4,683
    Originally posted by PhobMX
    can the canterwood run single channel??? i dont have the cash for another 2 512mb sticks
    so get 2x256 sticks, read up.

  12. #12
    Member PhobMX's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Toronto, ON, Canada
    Posts
    2,912
    512mb wont be enough eventualy, im thinking about buying some 512mb more later
    Intel C2D e8400 @ 1.3625v 445x9=4005MHz 38I-48L /AS5/XIGMATEK HDT-S1283/Blue Yate Loon 120mm - Asus P5Q3 - 4x2GB G.SKILL DDR3 PC10666 CAS 9-9-9-24 @ 1.6v DDR3 890 - Corsair 64GB SSD - nVidia GTX260 896MB @ Stock - SoundBlaster X-Fi XtremeMusic - LG DVDRW Combo - Modded Lian Li PC-7B case - 500W Seasonic S12-500 PSU - 4 x 120mm Blue Yate Loon fans
    http://valid.canardpc.com/cache/banner/620734.png
    NOT FOLDING and Ethical OverClocker Samsung 22" 2ms n2750w Gaming LCD :cool: "Your eyes will thank you" R.I.P. GeForce3

  13. #13
    Disabled timmyqwest's Avatar
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    illinois
    Posts
    1,814
    Originally posted by AZN
    C comes at a much lower multiplyer and defualt at 200fsb. they normally oc 250fsb and higher.

    B is 133fsb and normally ocs 170fsb. if u find a good RZ stepping then u should expect to hit 180-200fsb on air.

    the C chip will require a springdale or canter board. u would want a dual ram board anyways so id get the C chip if u got alittle cash to burn.
    Dont forget that uber hyperthreading

  14. #14
    Member fiji's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    berlin
    Posts
    2,174

    Re: AMD user thinking of going Intel

    Originally posted by clash
    Currently have the system in my sig. Thinking of putting a Intel system together to see what i can get it to do.

    Any suggestions on a chip for around $150.00? Do i need to look for a particular stepping? Do Intel Chips come like that?

    Thanks for your time.

    marrrr how could yo ubetray us like that


    get a barton
    ---AthlonIIx4 4GBDDR3 NV9800GT---

    running Win7x64

  15. #15
    Member PhobMX's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Toronto, ON, Canada
    Posts
    2,912
    lets face it fiji, when $ aint an issue intel has the upper hand bar none

    amd will always have a spot in my heard since it kept me well all this time with an uber tight budget and if theres another p3 vs athlon thingy between amd and intel i wont hessitate to switch back
    Intel C2D e8400 @ 1.3625v 445x9=4005MHz 38I-48L /AS5/XIGMATEK HDT-S1283/Blue Yate Loon 120mm - Asus P5Q3 - 4x2GB G.SKILL DDR3 PC10666 CAS 9-9-9-24 @ 1.6v DDR3 890 - Corsair 64GB SSD - nVidia GTX260 896MB @ Stock - SoundBlaster X-Fi XtremeMusic - LG DVDRW Combo - Modded Lian Li PC-7B case - 500W Seasonic S12-500 PSU - 4 x 120mm Blue Yate Loon fans
    http://valid.canardpc.com/cache/banner/620734.png
    NOT FOLDING and Ethical OverClocker Samsung 22" 2ms n2750w Gaming LCD :cool: "Your eyes will thank you" R.I.P. GeForce3

  16. #16
    AznSniper AZN's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    2,908

    Re: Re: AMD user thinking of going Intel

    Originally posted by fiji



    marrrr how could yo ubetray us like that


    get a barton
    u are the one to talk. from ur sig it says u got a intel rig
    "The only fool bigger than the person who knows it all, is the person who argues with him." Stanislaw Jerszy Lec

  17. #17
    Registered azehof's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    UK
    Posts
    72
    These duel ram boards, the ones with 4 slots, will they run 4 sticks of 256Mb RAM all dueled? or will it only duel two slots? Also can you clock one pair of duel slots to 2100 and the other pair to 3200 speeds? Just I don't think my crucial 2100 will clock up to the speeds of my other 3200 memmory.

  18. #18
    AznSniper AZN's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    2,908
    yes they will run all 4 in dual mode but only 2 is required to run dual.

    no dont use pc2100 mixed with 3200 it wont work or atleast the manual says it wont. i havent tried it outt myself but they recomment using the extact same sticks.
    "The only fool bigger than the person who knows it all, is the person who argues with him." Stanislaw Jerszy Lec

  19. #19
    Senior Moment batboy's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Kansas, USA
    Posts
    16,340
    The Canterwoods can run one stick of RAM for single channel, no problem. You can run dual channel with 2 or 4 sticks. It's best to use all matching sticks of RAM for dual channel. You might be able to run mixed RAM, but it won't be pretty. At best, it'll only run as fast as the slowest stick. I'd forget about trying to use PC2100. Sell them and save up a little more cash to get better stuff.
    2600K, Asus P8P67 Deluxe, 2X2GB G.Skill Pi PC3-2133, PC & Cooling 750W
    watercooled: Eheim 1048 pump, Swiftech Apogee GTX and 2X120mm rad
    FS020 case, OCZ SSD, Sapphire HD 6950, Acer X241W 24" widescreen

  20. #20
    Premium Member #10
    clash's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Canyon,Tx.
    Posts
    991
    Im not dumping either processor, i am building a 3rd machine for the house. I have 2 AMD's allready, just want to see what i can get a Intel to do. So far, it sounds good to me....

    get a barton
    So far, it looks like they dont OC worth a darn....
    i7 2600k @ 4.5
    ASRock Z77 Extreme4
    Corsair Vengeance 4x8
    Mushkin Chronos 120
    XFX 7950 BE 1050/1500
    Rosewill Lightning-1000 PSU

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •