Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Member Lt. Max's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Seattle, but im Estonian
    Posts
    2,294

    when i try to install windows xp... it gives me this error..

    i just built a new computer for a friend and whenever i try to install windows now it gives me this strange error.
    after i copy the files from cd to hard drive and restart as it says it says:

    Error Loading Operating system

    so i cant get the windows installation to commence.. anyone kno whats goin on here?

    tnx
    max
    <- pic of my college parking spot
    P4 2.4C@3.0, IC-7, 1 gig Buffalo 3700 (200 2-6-2-2)
    9600pro - 400@500/300@310
    Cascade watercooled

  2. #2
    Member
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Tampa, FL
    Posts
    2,617
    Got any specs on the rig? HDD type and size?

  3. #3
    Classic Moderator Admin
    Overclockers.com Lead Editor

    mdcomp's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New Jersey
    Posts
    5,003
    Check out this article from the mskb. It describes your exact problem. Should help you in figuring out what to do. Good luck!

    Matt

  4. #4
    Member Lt. Max's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Seattle, but im Estonian
    Posts
    2,294
    ok
    its an xp 2100 tbred b
    nf7-s motherboard
    80 gig WD hdd
    2x256 ram
    i loosened the ram timings to make sure thats not the problem..

    im gonna read that article tnx

    the thing is the bios sees the HDD just fine.
    so why could that be a problem (as according the the bios)

    im running memtest86 atm so ill see if any memory errors

    max
    <- pic of my college parking spot
    P4 2.4C@3.0, IC-7, 1 gig Buffalo 3700 (200 2-6-2-2)
    9600pro - 400@500/300@310
    Cascade watercooled

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Tampa, FL
    Posts
    2,617
    Did the WD drive come with a disk that you have to use initially with XP? I think my 40 Gig had something like that.

  6. #6
    Classic Moderator Admin
    Overclockers.com Lead Editor

    mdcomp's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New Jersey
    Posts
    5,003
    In reading the article and what you said I think your hard drive probably is not the problem. It may have to do with the BIOS though. Make sure you are not overclocked at all. That can stop setup from working. Also, take out all non-essential devices, many times that helps set up finish without problems. Take out any sound cards, network cards and anything else you don't need to install windows. Good Luck!

    Matt

  7. #7
    Classic Moderator Admin
    Overclockers.com Lead Editor

    mdcomp's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New Jersey
    Posts
    5,003
    Originally posted by Fast420A
    Did the WD drive come with a disk that you have to use initially with XP? I think my 40 Gig had something like that.
    Really? I own a bunch of WD hard drives, all oem, not retail packages and not once installed any kind of cd before installing windows or using the drive. Heh, I thought the disks were just for troubleshooting. You learn something new everyday I guess.

    Matt

  8. #8
    Member
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Tampa, FL
    Posts
    2,617

  9. #9
    Member Lt. Max's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Seattle, but im Estonian
    Posts
    2,294
    hmm.. originally the WD was retail yeah..
    but i have an 80 gig western digital as well and i didnt havta do anything with the floppy..

    also is there any way to turn of SATA RAID cause whenever u boot up it chills in the boot up process for like 4 seconds looking for SATA RAID drives.. anyone here got an nf7s and did smth about this?

    tnx

    max
    <- pic of my college parking spot
    P4 2.4C@3.0, IC-7, 1 gig Buffalo 3700 (200 2-6-2-2)
    9600pro - 400@500/300@310
    Cascade watercooled

  10. #10
    Member Ducker's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    The Dark Side of the Moon
    Posts
    714
    also is there any way to turn of SATA RAID cause whenever u boot up it chills in the boot up process for like 4 seconds looking for SATA RAID drives.. anyone here got an nf7s and did smth about this?
    Yeah, mine does that also, I don't think there's anything you can do about it thou. It's just part of the boot up process.
    FOLD!!!

  11. #11
    Member Lt. Max's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Seattle, but im Estonian
    Posts
    2,294
    ok got it to work.. i used the windows 98 boot disk to fdisk in dos and reformatted thru that.. now it worked.. wierd.

    max
    <- pic of my college parking spot
    P4 2.4C@3.0, IC-7, 1 gig Buffalo 3700 (200 2-6-2-2)
    9600pro - 400@500/300@310
    Cascade watercooled

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •