Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 21
  1. #1
    Disabled
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Savannah
    Posts
    188

    Exclamation very odd new RADEON 9800XT

    Never overclocked once.
    Did overclock my cpu and running direct x9.0b redlist. Graphic card started exibiting artifacts in quake 3 and now on bios startup.
    I believe the card is messed up
    and get this its a hercules 9800xt

    what should i do?

  2. #2
    Member Steven4563's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Northants England
    Posts
    4,392
    make sure your cooling is all good airflow and that
    AMD Athlon 64 3200+ Winchester @ 250x10 = 2.5ghz 1.55V Cooled By XP-120 & YS-TECH FD1238 Fan
    MSI K8N Neo2 Platinum Edition
    Corsair XMS TwinX 1Gig 2x512Meg PC4400 Ram @ 416Mhz 2,2,2,6 1T
    Hercules 3D Prophet 9700NP 128Meg ( Bios Flashed To 9700Pro With VGA Sliencer )
    480Gig Hard Drive Space
    MSI 16x DVD Drive
    Artec 52x CD-RW Drive
    Creative SoundBlaster Audigy 2 ZS
    Antec PlusView 1000AMG Metallic Gray Case
    Antec TruePower 550watt PSU ( New Version )
    Windows XP Pro SP1
    3DMark2001SE: 23014


    4.9GHZ Of AMD Power For Overclockers.com Boinc Seti Team.

  3. #3
    Disabled
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Savannah
    Posts
    188
    trust me the cooling is fine. The card just is bad i believe. I am getting blocks in the bios. I flashed the bios and reinstalled the cat drivers to 3.9

    never overclocked once . Maybe these herc 9800xt suck

    I am going to rma it today and if it does it again im going for the aseus

  4. #4
    Member snvpa's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Connecticut
    Posts
    1,601
    Hercules cards are typically phenomenal I have a herc 9800 pro but even the best companies deliver duds once in a while. Rma it I'm sure the next one will be fine.

  5. #5
    Disabled
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Banned Camp
    Posts
    6,917
    Might be a poor seating of the heatsink... but yeah RMA it so you dont void your warrenty.

  6. #6
    Member brennan77's Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    New Orleans
    Posts
    890
    I had a Hercules 8500 that did the same thing. Returned it and got another one and have had no problems.

  7. #7
    Member YellowDart's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Mesa, AZ
    Posts
    3,684
    Just out of curiosity.... You mentioned that you flashed the bios. Does flashing a card's bios void the warranty? Or is it flashing a card's bios w/ any bios other than stock void the card???
    XBL Gamertag: Cr0wN0 .:. Steam ID: yell0wdart

    Powdered Toast Man
    ~
    p4 2.6c @ 3.3 ducted to TT SF2 .:. 1g corsiar xms 400mhz .:. DFI PS83-BL .:. (RIP)HIS 9800pro IceQ @ 425/370 (now running nV 7300 256) .:. SB Audigy MP3+

    yell0wdart ~
    Dell XPS 720 .:. Core 2 Duo 2.13g (@ 2.4) .:. 4g DDR2 677 .:. 2x 160g HDD .:. 7900 GS (@ 558/751)

    Heat

  8. #8
    Member brennan77's Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    New Orleans
    Posts
    890
    Flashing the BIOS is not a good idea on a brand new card, especially if it's got artifacts right out of the box.

  9. #9
    Disabled
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Savannah
    Posts
    188
    I did not flash the video cards bios only the motherboard.

    Thanks for the replys. I sent it off to newegg today. Right now im using my geforce 3 ti200 . It does the job for internet surfing.

    But i had a few questions for you all.

    I am overclocked to 3500mhz and i used fixed ratios for all bus speeds. could possible i messed up damaging the card? The agp voltage was also set to 1.65v. I hope i dont have to send this card back again it cost me like 15 bucks today.

    Maybe you are right it is a dud. im surprised

  10. #10
    Member brennan77's Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    New Orleans
    Posts
    890
    It's probably a dud. But I would honestly recommend running the stock AGP voltage that the card is rate for. Also, it's certainly a possibility that the AGP frequency was bothering the card. I'm not too knowledgeable about Intel systems, but if you're running the AGP too fast, it could certainly cause problems.

  11. #11
    Disabled
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Savannah
    Posts
    188
    Well the agp was at a fixed ratio and so was my ram


    i just dont see how this new card could mess up so quick. I flashed my motherboard bios and went back to stock and it still does it.
    The geforce 3 ti 200 works like a charm for 3 years.

    i just dont get it

  12. #12
    Member Evnas's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    3,980
    No comapny can put out a 100% sucessful manufacturing rate, and occasionally a bad one makes it out to the market. Whatever you do, dont blame the comapny, because it happens to every single one.

  13. #13
    Member cypher_138's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    NJ
    Posts
    455
    My 9800 Pro did the same thing you described. I sent it back and got a BBA 9800XT. Avoid the Asus ones because there not good clockers. They aslo require a higher agp voltage than most MBs offer.

  14. #14
    Disabled
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Savannah
    Posts
    188
    The only thing i could think of is that i ran the computer at 3.5 gighertz too long while the agp wasnt at a fixed ratio. also my case temps are at 33c

  15. #15
    Member
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Sweden
    Posts
    1,071
    Originally posted by cypher_138
    My 9800 Pro did the same thing you described. I sent it back and got a BBA 9800XT. Avoid the Asus ones because there not good clockers. They aslo require a higher agp voltage than most MBs offer.
    Well AFAIK vast majority of XT aren't good overclockers. Seldom they pass 440 on core. Mine doesn't overclock at all! Well sorry it does whooping 18 MHz on core and 5 on memory...
    I got better o/c on my old OEM GF2 with passive cooling on core!!!

    With dead harddrive, 2 different watercooling setups (both with algae all over the place), RAM that won't do single MHz more than rated (PC 3200), CPU that overclocks worse than my XT, mo/bo that makes more noise than Junker airplane ( IC7 with that stupid little fan ), idle temps that match those of Vesuvius when it got mad and decided to visit Pompei...
    I can say that I have the SLOWEST, most expensive rig on this side of Alpha Centaury.

    I'm sorry about this rant I'm beyond hope!
    Thank you for your time!

  16. #16
    Disabled
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Savannah
    Posts
    188
    dam talk about letting out some frusteration

    my xt is coming back from new egg next week

    hopefully i wont have a problem.
    hercules rule with overclocking

  17. #17
    Registered
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    73
    Originally posted by Melhisedek


    Well AFAIK vast majority of XT aren't good overclockers. Seldom they pass 440 on core. Mine doesn't overclock at all! Well sorry it does whooping 18 MHz on core and 5 on memory...
    I got better o/c on my old OEM GF2 with passive cooling on core!!!

    With dead harddrive, 2 different watercooling setups (both with algae all over the place), RAM that won't do single MHz more than rated (PC 3200), CPU that overclocks worse than my XT, mo/bo that makes more noise than Junker airplane ( IC7 with that stupid little fan ), idle temps that match those of Vesuvius when it got mad and decided to visit Pompei...
    I can say that I have the SLOWEST, most expensive rig on this side of Alpha Centaury.

    I'm sorry about this rant I'm beyond hope!
    Thank you for your time!
    You are right about the XT, my XT won't go pass 435/385....

  18. #18
    Disabled
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Savannah
    Posts
    188
    what program do you use to overclock?

  19. #19
    Member snvpa's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Connecticut
    Posts
    1,601
    I like powerstrip. IT works on every card and I always get decent clocks. My hercules 9800 pro is at 475core/ 380 mem. Thats for benching I play games at 450/ 370. Watercooled of course.

  20. #20
    Registered
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    73
    Originally posted by UnrealCpu
    what program do you use to overclock?
    Riva Tuner, I found it very user friendly, compare to RadClocker or Rage Tweaker..

    Anyway, does it matter which tools I use to O/C ?

    Thanks.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •