Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 30
  1. #1
    Disabled sramjones's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bronx New York

    Why when i try to open Internet explorer it takes 15-19 seconds to open

    When i try to open Internet explorer it takes 15-19 seconds to open it just sits and then it some times opens or i will have to open it again. I have tried reinstalling windows mkany times and i have replaced my Motherboard and graphicscard

    The problem happens bnoth when the chip is overclocked and when it is not

    I have no idea why this happens


    My system
    windows xp pro sp1
    p4 2.4c
    asus p4c800 e deluxe
    ati radeon 9600 xt
    WD 4200 rpm 40 gig drive

  2. #2
    is anything else slow to open?

  3. #3
    Try Firefox instead.

  4. #4
    Disabled sramjones's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bronx New York
    I really like IE never liked any alternatives

  5. #5
    Quote Originally Posted by vinny77
    I really like IE never liked any alternatives
    Ever tried any alternatives recently? If you take a look you'll realize that IE is the weakest browser on the market.

    http://www.mozilla.org/products/firefox/why

  6. #6
    Disabled sramjones's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bronx New York
    I installed firefox and the problem still persists its still there

  7. #7
    Firefox takes 15-19 seconds to load too?

  8. #8
    Disabled sramjones's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bronx New York
    yes it does

  9. #9
    Member nut581's Avatar
    Join Date
    May 2001
    Location
    Columbus, OH
    see the running processes, if something is actively using your CPU on high priority level, it might be the cause, or if something accessing your HDD continuously, it definitely will slow down program load time.

  10. #10
    Does it do this for all programs (like word processors, etc.) too, or just web browsers?

  11. #11
    Member AZNBoiOnFIYA's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Tucson, AZ
    you could try taking the homepage off. it should load faster

  12. #12
    Member
    10 Year Badge
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Land of 10,000 Lakes
    Quote Originally Posted by vinny77
    When i try to open Internet explorer it takes 15-19 seconds to open it just sits and then it some times opens or i will have to open it again. I have tried reinstalling windows mkany times and i have replaced my Motherboard and graphicscard

    The problem happens bnoth when the chip is overclocked and when it is not

    I have no idea why this happens


    My system
    windows xp pro sp1
    p4 2.4c
    asus p4c800 e deluxe
    ati radeon 9600 xt
    WD 4200 rpm 40 gig drive
    Well there is probably part of you problem, the 4200rpm HD. Also how much ram do you have?

    Edit: Didnt see you sig. I would suspect spyware/adware is your problem. Like what was mentioned before, what dows it show under the processes tab in Task manager. Take a screenshot.
    Last edited by bchur83; 06-02-04 at 08:03 PM.
    Main Rig: Asus P8Z68 Pro Gen3 * Core i7 2600K @ 4.4Ghz * 8GB (2x 4GB) Mushkin Blackline PC3-1600 * GeForce GTX 560TI 448 1280MB * 6TB Storage * LG BD/RW * Lian-Li PC-V2000B * Dell 24" 2407FPW & Asus 24" VS248H
    Backup Rig: Gigabyte EP45-UD3P * C2Q Q9400 @ 3.2Ghz * 4GB (2x 2GB) G-Skill PC2-8000 * Sapphire Radeon 4870 512MB * 320GB Storage * Samsung SH-S203N DVD+/-RW * Apex Full Tower Case * 2x Dell 19" LCD
    HTPC: Abit IP35PRO * C2D E6600 @ Stock * 2GB G-Skill PC6400 * Geforce 8600GT 256MB * 640GB Storage * Lite On 16x DVD-ROM * 55" Samsung 1080p 3D LED LCD via HDMI

    Media Server: DFI Lanparty UT NF4 Ultra-D * A64 3800+ X2 * 1GB PC3200 * Powercolor X800XL * 14TB Storage * Lite On 16x DVD-RW

    Heatware

  13. #13
    Disabled sramjones's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bronx New York
    I have 512 mb ocz pc4200


  14. #14
    Member
    10 Year Badge
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Land of 10,000 Lakes
    Maybe you need to reinstall your OS. Have you run Adaware, or SpyBot to check for spyware/adware? If not, try that first, otherwise I would suggest a reinstall.
    Main Rig: Asus P8Z68 Pro Gen3 * Core i7 2600K @ 4.4Ghz * 8GB (2x 4GB) Mushkin Blackline PC3-1600 * GeForce GTX 560TI 448 1280MB * 6TB Storage * LG BD/RW * Lian-Li PC-V2000B * Dell 24" 2407FPW & Asus 24" VS248H
    Backup Rig: Gigabyte EP45-UD3P * C2Q Q9400 @ 3.2Ghz * 4GB (2x 2GB) G-Skill PC2-8000 * Sapphire Radeon 4870 512MB * 320GB Storage * Samsung SH-S203N DVD+/-RW * Apex Full Tower Case * 2x Dell 19" LCD
    HTPC: Abit IP35PRO * C2D E6600 @ Stock * 2GB G-Skill PC6400 * Geforce 8600GT 256MB * 640GB Storage * Lite On 16x DVD-ROM * 55" Samsung 1080p 3D LED LCD via HDMI

    Media Server: DFI Lanparty UT NF4 Ultra-D * A64 3800+ X2 * 1GB PC3200 * Powercolor X800XL * 14TB Storage * Lite On 16x DVD-RW

    Heatware

  15. #15
    Member JDXNC's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Québec, Canada Èh?
    What sort of connection do you have, directly connected to the net, through a router?

    Desktop: AMD Phenom 9550 @ 2.6Ghz @ 1.25v
    Gigabyte GA-MA770-DS3 | OCZ Gold XTC PC2-6400 4 X 1GB
    G.Skill Phoenix 60GB SSD
    | Samsung Spinpoint F3 1TB | Radeon HD 3650 512MB | Dual 19" LCD's

    Heatware

  16. #16
    Disabled sramjones's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bronx New York
    i have tried reinstalling I reinstall every week and i have a cable modem

  17. #17
    you reinstall every week and you never answered... does this happen with all programs?

  18. #18
    Disabled sramjones's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bronx New York
    um no just IE

  19. #19
    Member
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    CA

  20. #20
    Disabled sramjones's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bronx New York
    i doublke poseted becouse it could be software or hard ware

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •