Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    repilce's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    E600000 - E60000FF
    Posts
    2,120

    Linux Nforce drivers and Man9.2 2.4.22-1(athlon compiled)

    I been having problems with my sound .. upon bootup (with stock and my recompiled kernel) it list that the nvaudio module cannot be found.. and when i get into KDE, the sound will work.. but it's all muted everytime i log on.

    and quite frankley it's not working that great either though.. everything is deleayed by more that 1 second.. this kinda sux.. anyone have any suggestions?

    my hardware is in sig.

    ps. i wasn't sure where to post this.. under gaming... drivers.. so i chose this since it's under linux and most of the gurus will see it here hopefully..

    i'm still a rookie linux user

    X5670 @ 3.6ghz / P6T Deluxe / 3 x 4GB Ripjaw 1333 c7 / HD6950

    Black belt Ubercloxx0r My Heat

  2. #2
    Member
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Xanadu
    Posts
    3,538
    nforce2 audio is normal AC97 compatible. That's probably the driver which gets loaded

  3. #3
    repilce's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    E600000 - E60000FF
    Posts
    2,120
    i've already tried that.. i get the same results no matter wich driver i choose.. (as long as it works at alll that is).. the delays and always muted when i log on even though i set defaults and save them in the mixer where they are supposed to be.

    X5670 @ 3.6ghz / P6T Deluxe / 3 x 4GB Ripjaw 1333 c7 / HD6950

    Black belt Ubercloxx0r My Heat

  4. #4
    repilce's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    E600000 - E60000FF
    Posts
    2,120
    okay.. i did some playing around.. i found i had 2 versions of the nforce drivers installed so thought that could be causing something.. did a cleanout and install of the latest.. now in games like quake 3 and stuff i have great on time audio.. but in some of the nix arcade games i get the delay still. but i dont really care about those games

    X5670 @ 3.6ghz / P6T Deluxe / 3 x 4GB Ripjaw 1333 c7 / HD6950

    Black belt Ubercloxx0r My Heat

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •