Results 1 to 10 of 10

Thread: 3.4e Overclock

  1. #1
    Registered
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    36

    3.4e Overclock

    Hey ya'll...right now i'm running 1:1 at 4.51ghz on my 3.4e D0 stepper...clocked amazing well, and its being cooled by my Vapo LS so all is nice and chilly.. either way, i do have a question...i noticed that when i tried to crank my FSB above 270 i began to see "Artifacts" on the screen...is my Video Card holding back my overclock? I have OCZ Gold PC4000 memory with the DDR Booster for added voltage, so the memory as far as i know is rock solid...i'm wondering now what is really holding me back...any help is appreciated! Thanks!

    PS
    My video card is a piece of crap...GeForce FX5600 256mb...can't even break 1000 in 3dMark03...lol...Thanks for the help!

  2. #2
    Member Osirus's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Check your Six...
    Posts
    1,161
    got a picture of your overclock?
    Your card MIGHT hold you back, if your AGP/PCI isnt locked.
    HP dv8300us Media Center Lappy

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    36
    Hey, thanks for the reply...i do have some pictures...
    -------------------------------------------------------------------
    CPU-Z Info - btw, the 1.52v is an inaccurate reading, its set to 1.875 in the bios but is in reality at 1.50v due to the droop mod...the CPU-Z reading is just messed :P...either way, here are the pics...





    -------------------------------------------------------------------
    Also, upon some further testing, i noticed that when i cranked my Memory up to 270mhz at 3.3v through ddr booster it got a bunch of errors in Memtest86...so maybe my memory is holding me back as well...but i still think its strange that i began to see artifacts since i'm not overclocking my video card...btw, the AGP/PCI bus is locked, so that shouldn't be the problem either...Maybe some DDR600 will run 1:1 with this proc Either way, any other ideas? Thanks for the help!!

  4. #4
    Member Osirus's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Check your Six...
    Posts
    1,161
    Very nice OC. have you tried it at different ratio's 5:4, 3:2, 1:1 ?
    HP dv8300us Media Center Lappy

  5. #5
    Senior Delta Fanatic Electron Chaser's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    I live by a Delta
    Posts
    4,321
    Damn nice OC you got there already. WOW!!!
    I am the Senior Omega of the Delta ... Fan Users :burn:
    Custom 48" X 24" X 12" Case- Abit IC7-MAX3 - Pentium 4 3.4 EE @ 4.2 |Mach II Phase Cooled
    BFG 6800 Ultra @ 470 | NV-68 Water Cooled -1.5 GB PQI PC4400 -1 KW PCP&C -
    2 X Raptor 150GB RAID 0 , 2 74GB Raptor RAID 1, 1 36GB Raptor, 1 250GB WD SATA
    BIX3 w/ 3 GFB1212VHW Fans (660 CFM Total) -Case Fans 5 EFB1212SHE (710 CFM Total)
    MB / RAM Cooler 2 TFB1212GHE (440 CFM Total)

    :cool: 1800+ CFM of Pure Delta Coolness :cool:
    Someone Help you out? Post a Thank you here. Project Denali Heat

  6. #6
    Member Stratcat's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Chicago - USA
    Posts
    1,019
    Yeah, like stated a couple posts above, I'd try a divider, and might even consider gettin rid of the booster thing. Either way, 270 is gettin' up there for 1:1 PC4000. Ya' gotta' lot of stuff goin' on here. Plus, I've heard of the Hi FSB 1:1 mem artifact prob on i865PE mobo's, but never on an i875PE.

    BTW - Baby, at 270 1:1 and 1.7Vagp, I'd bet that NB getts pretty freakin' toasty! How's the N.B. cooling holding up? Mine (passive) just 'barely' passes the 'finger test' at 257 and 1.6Vagp (when doing heavy memory intensive tasks)!

    No artifacts though.

    *whew*

    Strat
    CPU: X3220 B3 L640F SL9UP 1.2875 VID - 3.4G [8 X 425] 1.4875V - 44 Idle|62 Load (Core Temp 0.95)
    Mobo: Asus P5B-Dlx Rev 1.03G - AS5 Everything - Bios 0910 Final
    H20: Swiftech: MCP350 --> Two MCR120's in Parallel + Two Enermax 95 CFM --> MCW6000 - AS5
    DDR-II: G.Skill PC6400 HZ Micron D9 [2 x 1GB] 1:1 425MHz | 4-4-4-10 | 2.10V
    HDD: WD 36G SATA-I Raptor
    Video: ATI Radeon X1950Pro - Stock Reference Model
    Monitor: Viewsonic/Optiquest Q115 - 21"
    Audio: TB Santa Cruz + Klipsch Promethia 2.1
    PSU: OCZ PowerStream 520ADJ - 33A +12V Rail - 1% Output Regulation
    UPS: APC RS1000 - 1KVA 600W - USB Hibernate
    Case: "we don't need no stinkin' case"
    O/S: WinXPro-SP2 - Reg Tweaked - Opera 9.22
    Stability: Quad Orthos/Memtest86+/PCMark05/3DMark06 - Currently Running Distributed Computing 24/7

  7. #7
    Registered
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    36
    yeah, i'll give the divider a shot...the reason i got the whole booster in there is simply because my mobo doesn't give above 2.85v to my ram...and it needs 2.8 according to OCZ to run at 250, so i figured that the booster was kind of necessary...i'll try out a divider, see what it'll get up to, i really prefer to keep it 1:1 for constant use though, more real life speed increases are seen that way even if the clock is slower...as far as my NB, I had a Koolance EXOS watercooler on my CPU before i got the vapochill, so i now have my Koolance cooling ONLY my NB - keeping that nice and chill. Anyways, i'll check back in here tomorrow with some results of trying a divider. Thanks for the help and suggestions!

  8. #8
    Member AudiMan's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Winnipeg
    Posts
    2,695
    Quote Originally Posted by AlterBridge86
    btw, the 1.52v is an inaccurate reading, its set to 1.875 in the bios but is in reality at 1.50v due to the droop mod...the CPU-Z reading is just messed :P...

    Did I understand correctly? You set it to 1.875 in the BIOS?

    Which stepping/s-core is the chip?

  9. #9
    Registered
    Join Date
    Aug 2004
    Posts
    36
    LOL...woopsie...its a Prescott...i meant to say i set it to 1.4875 in the bios, not 1.875...that'd kil it! lol...its D0 Stepping also, which, as far as i can see, kicks ass

  10. #10
    Member AudiMan's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Winnipeg
    Posts
    2,695
    Damn that's a sweet chip. I'm jealous.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •