Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    electrorcamd's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Belton, MO

    Windows not detecting 2nd partition

    I have Windows Server 2003 EE evaluation edition installed on my computer. I have 2 hard drives, one for Linux and one for Windows; the Windows drive has two partitions. The first is NTFS, the second is FAT32. I was using Overclockix and tried to install it to my Linux drive and it didn't work. I then rebooted and did fdisk /mbr to wipe the bootloader from another os that wouldn't let Windows boot. Then when I rebooted in Windows, I couldn't get to the FAT32 partition on my Windows drive. I can mount it and browse through everything in Linux fine; the partition just won't show up in Windows.
    How can I get this partition to show up?
    Main: Athlon 2 X3 435, 4GB Crucial Ballistix Tracer DDR3, Asus M4A785TD-V evo mobo, HD4200 graphics, stock cooling, Seasonic S12II Bronze 520w psu
    Laptop: HP Pavilion dv5000, Turion64 ML-37, 1GB RAM, Xpress 200M graphics, 80GB hdd, XP MCE 2005
    Folding for T32

  2. #2
    Member Daddyjaxx's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Ormond Beach, FL.
    I think I read somewhere once that only 2003 Standard supports FAT32. I may be wrong.
    I7-4960X w/EK Supermecy and red LED's
    Rampage IV BE with EK m/b block
    3 x 780TI Classifieds with EK full cover blocks and 3 x serial terminal connector
    64GB Corsair Platinum 2400 CAS10
    CaseLabs STH10 with Pedestal with Corsair AX1500i PU
    3 x XSPC RX480 and RX240
    EK res w/ 2 x MCP35X
    Photon 170 Res with MCP35X, EK Res with MCP35X
    Primochill LRT Black/Red 7/8" with EK/BP compression
    2 x 1TB Samsung 840, W/D 2 x 4GB Black and 2 x 3GB Black, and 1 TB W/D Black + 4GB W/D Wireless
    Win 8.1 Pro

  3. #3
    Member turd's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Sep 2001
    Run your recovery console and do a help, then look at fixboot or fixmbr
    Heres a link about the RC
    http://support.microsoft.com/default...n-us;Q307654#5

  4. #4
    electrorcamd's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Belton, MO
    It used to work fine with it. I will try the recovery console though.
    Main: Athlon 2 X3 435, 4GB Crucial Ballistix Tracer DDR3, Asus M4A785TD-V evo mobo, HD4200 graphics, stock cooling, Seasonic S12II Bronze 520w psu
    Laptop: HP Pavilion dv5000, Turion64 ML-37, 1GB RAM, Xpress 200M graphics, 80GB hdd, XP MCE 2005
    Folding for T32

  5. #5
    electrorcamd's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Belton, MO
    I ran both fixmbr and fixboot; Windows still won't list the drive in My Computer.
    Anything else I can try?

    Edit: I think I found the problem, but I don't know if I can fix it without reformatting the FAT32 partition. When I go to the properties for the drive, then to the volumes tab, it shows both partitions. When I go to properties for the missing partition, it shows no type with a raw filesystem and a capacity of 0 bytes. Can I restore the filesystem somehow, since Linux detects it, or should I just reformat the second partition?

    Thanks
    Last edited by electrorcamd; 01-23-05 at 09:19 PM.
    Main: Athlon 2 X3 435, 4GB Crucial Ballistix Tracer DDR3, Asus M4A785TD-V evo mobo, HD4200 graphics, stock cooling, Seasonic S12II Bronze 520w psu
    Laptop: HP Pavilion dv5000, Turion64 ML-37, 1GB RAM, Xpress 200M graphics, 80GB hdd, XP MCE 2005
    Folding for T32

  6. #6
    electrorcamd's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Belton, MO
    Any ideas or opinions as to what I should do?
    Main: Athlon 2 X3 435, 4GB Crucial Ballistix Tracer DDR3, Asus M4A785TD-V evo mobo, HD4200 graphics, stock cooling, Seasonic S12II Bronze 520w psu
    Laptop: HP Pavilion dv5000, Turion64 ML-37, 1GB RAM, Xpress 200M graphics, 80GB hdd, XP MCE 2005
    Folding for T32

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •