Results 1 to 19 of 19
  1. #1

    Noooo I AM AN IDIOT! SHOOT ME NOW NOW NOW NOW!!!!!

    I killed my C1 Xeons... DANG IT ALL.....


    Heres the story: I took out my 6800 video card, in the process I accidentally unplugged my fan cable to cool my two crap HSFs....

    AFTER THIS, I boot my system up, and it runs fine. I'm not monitoring the temps, because I'm lazy. I guess they got up pretty dang high....

    Then, BOOM shut down.

    Now, on boot I get "CPU didn't pass CPU test" Or some such message from the lady in the motherboard.

    SOmeone, just shoot me. My 6600GT just died today too.
    Heatware:
    Trolls: You mess with one of us, you mess with SSS
    Gamertag: Elif Tymes

  2. #2
    Member shellshock's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Claremore Oklahoma
    aaaaah, that sucks, sorry bud

  3. #3
    Member Tebore's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Toronto,Canada(I can see you....)
    You've tried clearly the CMOS right?

    Sometimes when you take the power plug out overnight along with the battery out and leaving the Clear CMOS jumper in the clear position might fix the problem.
    UMPC:
    Asus EEE 701(4G)
    Laptops:
    Lenovo T60p
    Servers:
    IBM XServ
    Heatware

  4. #4
    Ok, Cleared the CMOS, nothing...

    SCREAMED like a lunatic, nothing...

    Switched the jumper back to 100Mhz... it boots... Good God, thank you. THANK YOU...



    BUT, the question is, is my OC dead? If so, I'm gonna sell the stupid Dually off, and start saving up for a Powerbook.
    Heatware:
    Trolls: You mess with one of us, you mess with SSS
    Gamertag: Elif Tymes

  5. #5
    Rpkole's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    out BORGING
    Folding Profile Heatware Profile
    O man that sucks but it does sound like your chips are ok
    you may want to pull them out to see if there are any burn marks or any thing like that. not to sure if you OC is dead but the only way to find out is ot try again
    Gamming Rig - MSI X58M, i7 920 @ 4Ghz, 2 x GTX275, 6GB G.SKILL DDR3 1600 (PC3 12800)
    File Server - DFI LANPARTY DK 790GX-M2RS, Phenom II X4 940 Deneb 3.0GHz, 7600GT KO, 4GB G.SKILL DDR2 1066 (PC2 8500), 19.5TB of Storage space
    - Black Belt Ubercloxx0r Heatware

    Folding User Stats

  6. #6
    Member iceage's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Charlotte, NC
    My experiences have been when cpus come back from the dead, they're OCable again. But its only happened once to me.

    Good luck!!

  7. #7
    Senior A64 Killer {PMS}fishy's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Boston, MA
    Quote Originally Posted by Elif Tymes
    I killed my C1 Xeons... DANG IT ALL.....
    Atleast they were not D1s.

    Anyways, I haven't seen a P4/XEON fail from heat. They all have thermal protect, unless you disabled it.
    Pick 2: Speed -- Reliability -- Cost

    Trouble Shooting 101:
    1. RTFM
    2. Repeat Step 1

    6ghz Club Member.


    cw823 Fan Club Founding Member, are you?

  8. #8
    Member
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Hillbillyville
    Hope they are still working, it would probably be best just to start from the beginning, go through the whole overclocking routine again...

    But hey, if theyre broke, it gives you an excuse to hunt down a pair of D1 LV's and cruise right on up to 3+ghz :-]

    I'm sure you can find a seller somewhere.. check the 2cpu.com forum for sale boards. Chances are you can find a pair there.. I don't have access to the classifieds here, but they may turn up there as well :-]

    Good luck :-]

  9. #9
    yea, theres some D1s here, and I'm sorely tempted to buy some, but if they are good, I'll just keep it as it is...

    But, man I almost crapped myself.
    Heatware:
    Trolls: You mess with one of us, you mess with SSS
    Gamertag: Elif Tymes

  10. #10
    ludeboy12's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Wheeling, WV
    blah.....just when i thought i was gonna be able to use my uber cool usb gun you get it working again.....
    C2Q Rig.... C2Q Q6600 @ 3.6ghz | Abit IP35 Pro | 2 x 1gb G.Skill DDR2 PC6400 | eVGA 8800gts 320 x 2 | Silverstone TJ-09
    i7 Rig.... i7 920 @ 3.8ghz | eVGA x58 | 3 x 1gb G.Skill DDR3 1600 | eVGA 8800gts g92 x 2 | Caseless
    FAH Quad / GPU Farm....To be continued....
    My Folding Stats...

  11. #11
    Member
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Connecticut
    I agree with Fishy I wouldn't worry about them being dead, and to go further there's no reason they shouldn't OC just as well as they did before. Good Luck and stick with it!

  12. #12
    If it makes you feel better, shoot me for my idiocy.
    Heatware:
    Trolls: You mess with one of us, you mess with SSS
    Gamertag: Elif Tymes

  13. #13
    Ok, back up to 2.6 So happy So Happy Sooo Happy
    Heatware:
    Trolls: You mess with one of us, you mess with SSS
    Gamertag: Elif Tymes

  14. #14
    Member iceage's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Charlotte, NC
    I figured it would have thermal protection. Though the C1s are Prestonias, northwood based i think.

  15. #15
    Senior A64 Killer {PMS}fishy's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Boston, MA
    Quote Originally Posted by iceage
    I figured it would have thermal protection. Though the C1s are Prestonias, northwood based i think.
    Yeap, same deal with the D1s.
    Pick 2: Speed -- Reliability -- Cost

    Trouble Shooting 101:
    1. RTFM
    2. Repeat Step 1

    6ghz Club Member.


    cw823 Fan Club Founding Member, are you?

  16. #16
    Member iceage's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Charlotte, NC
    I know this is completely unrelated.

    My rank says 'Registered'. Other people have 'Member' or something custom.

    How do I go from 'Registered' to 'Member'.

    Thanks!!

  17. #17

    Join Date
    Apr 2004
    Location
    New Hampshire
    lol, glad to hear they are alive. crapping your pants over an accident with your computer is always fun . I had one last night I accidentally selected the wrong ati cleaning filter, the ati IGP in driver cleaner and it deleted all my RAID files right in front of me. I was like AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!, If ended up booting into BartPE, and found the files that got deleted from a disk I had.

    < FOLD!
    < Heatware

    < EVGA X58, 920, TRUE, 12GB Corsair, 2 x EVGA GTX 285, Enermax Revolution, Velociraptor, 7 64-bit

  18. #18
    Member Flip-Mode's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Beer Sheva, Israel
    Quote Originally Posted by Elif Tymes
    Ok, back up to 2.6 So happy So Happy Sooo Happy
    I'm glad to hear that
    Heatware (Yes Israelis have it too!) PayPal Verified[/size]

  19. #19
    Very kind Senior Xaotic's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Greensboro NC
    Quote Originally Posted by iceage
    I know this is completely unrelated.

    My rank says 'Registered'. Other people have 'Member' or something custom.

    How do I go from 'Registered' to 'Member'.

    Thanks!!
    You are there now...

    More info here:

    http://www.ocforums.com/announcement...ouncementid=12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •