Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Disabled Mr_Fuchs's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Rockaway Beach (Outskirts of NYC)
    Posts
    417

    Tricky problem here with new motherboard

    OK - I have 4 CD Drives in my tower, and I need to be able to boot from at least 2 of them (ideally all 4)

    I have an ASUS p5gd1 motherboard

    with ONE standard PARALLEL ATA IDE Port. and (RAID?) TWO PARALLEL ATA IDE ports.

    my 2 hard drives are in the IDE port

    the 4 CD Drives are running through the raid ports.

    The Drives work fine in windows. And are detected in the second screen after POST

    However during post they arn't mentioned, and they arn't in BIOS. In BIOS they are listed as detected.

    A step further, after they are detected in the second screen it does recognize there is a bootable CD in the drive, but I have no option to actually boot from it.

    What am I doing wrong ?

    --- Using CDs from the 2 extra IDE ports arn't mentioned in the manual.

  2. #2
    Disabled Mr_Fuchs's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Rockaway Beach (Outskirts of NYC)
    Posts
    417
    Help ?

  3. #3
    Member Barret's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    ^The trunk..
    Posts
    227
    Try these steps:
    http://www.computerhope.com/issues/ch000217.htm

    I didnt know you could use CD drives in a RAID.


    Uhm. Do you have extra IDE ports?
    Last edited by Barret; 05-29-05 at 05:20 PM.
    "If computers get too powerful, we can organize them into a committee -- that will do them in."
    -Bradley's Bromide

    "Why is it drug addicts and computer afficionados are both called users?"
    -Clifford Stoll

    "Home computers are being called upon to perform many
    new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog."
    -Doug Larson

    My Heat.

  4. #4
    Disabled Mr_Fuchs's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Rockaway Beach (Outskirts of NYC)
    Posts
    417
    no man.. that link is for cd drives in an ide setup -- i dont have extra ide ports

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •