Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Port Moody BC "West Coast Canada"
    Posts
    3,636

    Question Question on Sempron 3100+ stepping? Is it a paris or palmero

    SDA3100AIP3AX
    CBAEC 0426VPMW
    1007823H40086

    What is the overclocking potential of this chip? Is this 90nm or 130

  2. #2
    Member CCUABIDExORxDIE's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Keystone Lightville, MA
    Posts
    2,744
    hmm, gonna say probably 2.5 or 2.6ghz, your gonna hafta give it like 1.65v, and its 130nm, meaning it will be pretty hot, its gonna need some good cooling, it will oc very nicely though.

  3. #3
    Member DragoXT's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    559
    Well if you want to know what that cpu is download CPU-Z (google it) and it will tell you what core it has and if it is 130 or 90nm.

    From that partnumber i would say it is either a paris or palermo core and i think the max oc for that might be 2.7 or less.
    AMD Phenom 2 970BE.......................................AMD 3400+ Newcastle
    Gigabyte 890FXA-UD5 v2.1...............................Abit KV-85
    2x2gb Corsair Dominator @1600 8-8-8-24.......2x512mb OCZ DDR 400 Platinum rev 2 @400 2-2-2-5
    Asus GTX460 1gb TOP.......................................Albatron Trinity 6800GT w/ NV Silencer 5 rev.3
    WD Black 640gb............................................. ..Seagate 7200.7 SATA NCQ 160gb
    Zalman CNPS10X Performa...............................ThermalTake Venus 12
    Seasonic X650 Gold..........................................Ther malTake Pure Power 420
    NZXT Guardian 921 RB.......................................Xblade
    Asus VW224U 22" LCD......................................Samtron 17" CRT

  4. #4
    Member CCUABIDExORxDIE's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Keystone Lightville, MA
    Posts
    2,744
    AX = Rev C. 130nm Paris. BO = 90nm Rev E. Palermo, BA = Rev D. Palermo.

  5. #5
    Member willkill1337's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    irc.zirc.org - #octeams
    Posts
    647
    Is that a 32bit Sempron or 64? What are the cores for the 64 bit Semprons called?

  6. #6
    Member CCUABIDExORxDIE's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Keystone Lightville, MA
    Posts
    2,744
    the rev E. semprons can have 64bit enable with cbid, and i guess that all semprons can have 64 bits enabled, i saw a paris with Win64 loaded. it baffled me.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Port Moody BC "West Coast Canada"
    Posts
    3,636
    thanks for replies guys, I do not want to open the box it is sealed and I have an offer to sell it as I do not really need it. I got it with another S754 chip and FX53 , I had to buy all 3 for the deal.

    Actually having now read about the S754 Semprons I would gladly sell my FX53 and use a Sempron 3100 on a good NF3 board, the results these chips get is awesome
    Last edited by Cisco Kid; 07-09-05 at 09:22 PM.

  8. #8
    Member CCUABIDExORxDIE's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Keystone Lightville, MA
    Posts
    2,744
    whats the other s754 chip that you have? just curious. and with that 130nm sempron and a VNF3-250 for 55 bucks, you might have really good luck at hitting like 2.5-2.6ghz, depending on how much love that chip wants to show.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Port Moody BC "West Coast Canada"
    Posts
    3,636
    The other chip is a S754 A643000, and yeah I was exactly thinking of a VNF3 250. I was blown away when I saw the scores the 3100+ is getting against 4000+ chips OMFG

  10. #10
    Member SteveLord's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Iowa
    Posts
    5,214
    sell an FX53? for a sempron? are you mad?

    thats like selling your chevy corvette so you can drive a dodge neon.
    "There are two kinds of pain. The sort of pain that makes you strong,
    or useless pain. The sort of pain that's only suffering. I have no
    patience for useless things."

    __________________

  11. #11
    FSB FRIEK deathstar13's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    5,265
    i own the 2800+ sempron s754 and its a rather decent chip.
    in some benchmarks with comparing it to a FX53 at same mhz it ties in the score.
    but these are benchmarks and in no way means its as good.just that in some areas its as good is all i see.
    the best benchmark ive seen run to show exampels to shows realy good diffearnaces is superpi 32m.we have the thread here somewhere and i run my s754 sempron in it many time.
    http://www.ocforums.com/showthread.php?t=372246
    mine beat many winchesters and newcastles but this is due to the cpu running within 3-5% effectiveness of the better chips and the way i was able to beat them was tweaking my memory timings.

    even tho my cpu shows great benchmark results i could be getting much better results with a better cpu,which im doing as i have a clawhammer coming tomorow.

    its a good budget cpu and shouldnt be shunned,but the cache limitations do hurt it at many things.

    Alright Brain, you don't like me, and I don't like you. But lets just do this, and I can get back to killing you with beer. -HJS-

  12. #12
    Member leo5111's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    269
    also amd announced a couple of days ago that sempron from 2600 to 3300 socket 754 will have 64 bit support

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •