Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Member wa77ss's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Virginia

    PC Turns On By Itself

    Whenever I turn off my PC using Windows or by application it will shutdown and stay off for about 30seconds to 1 minute and then it will turn back on by itself and boot to Windows or w/e again. I find this to be very strange. It does not happen everytime, just once in a while. I have tried two different PSU's and two different cases as well, in case it was shorting out somehow. But it still didnt have any affect on it whatsoever.

    The specs of this machine are.
    MSI K8N Neo4 Platinum (Non SLI)
    Fortron 500W BlueStorm
    Nvidia 6200 TurboCache 64MB
    A64 3000+ Winchester @ Stock
    Hitachi Deskstar 80G ATA133
    Some Aspire Case

    Note I have tried more than one PSU and case so I am starting to think its the motherboard that is the problem. Any ideas ?????


    Thanks

  2. #2
    That's completely wierd. Wonder if its the Main board, switch wise.
    The Rig: : AMD Phenom II X6 1090T @ Stock : Gigabyte GA-880GM-UD2H : 16GB DDR3 1333 Mushkin : Asus EAH5750-1GB :
    Big Daddy Server : Under Construction :
    The Lappy : Intel Centrino 1.6Ghz : HP DV1217US : 2GB DDR : Intel Extreme Graphics 2 :
    The Server : Pentium 4 3.0Ghz 1MB : Optiplex 280: 1GB DDR2 800 : ATi 3650HD :

  3. #3
    Member JTanczos's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Eastern Pennsylvania
    Heatware Profile
    Could be a wake on signal from one of the devices. Some motherboards have a "Wake on USB" "Wake on keyboard/mouse" or similar option. I had this problem the a KT600 MB. Something kept telling the damn thing to wake back up right away. After I disabled all of that it stayed off.

    JT
    Spare computer, Epox Something with 700mhz Duron. 256meg of PC100 ram.
    8mg ATI Rage card(hey the computer was free) :p

    Asus A7N8X-E Deluxe 2600+ Mobile
    1 Gig PC3500 Mushkin LVL2.
    RBX, Maze 4 NB and GPU, AquaXtreme 50Z-DC12-T.
    Bonniville 302 HC, Weapon's 302 Shroud, w/ 2x 120mm Sanyo Denki.

    Asus A7V133 T-Bird @1100 Stock.
    512 Mb PC133, Geforce 2 GTS 64 Meg.

    My heatware

  4. #4
    Quote Originally Posted by JTanczos
    Could be a wake on signal from one of the devices. Some motherboards have a "Wake on USB" "Wake on keyboard/mouse" or similar option. I had this problem the a KT600 MB. Something kept telling the damn thing to wake back up right away. After I disabled all of that it stayed off.

    JT
    I have a feeling you are 100% right. I remember seeing that option before. Check you BIOS I think its in there. Or that could be enable USB..Arg. I can't remember. But JT is definately right!
    The Rig: : AMD Phenom II X6 1090T @ Stock : Gigabyte GA-880GM-UD2H : 16GB DDR3 1333 Mushkin : Asus EAH5750-1GB :
    Big Daddy Server : Under Construction :
    The Lappy : Intel Centrino 1.6Ghz : HP DV1217US : 2GB DDR : Intel Extreme Graphics 2 :
    The Server : Pentium 4 3.0Ghz 1MB : Optiplex 280: 1GB DDR2 800 : ATi 3650HD :

  5. #5
    Member wa77ss's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Virginia
    Thanks... sounds promising ill check it out.

  6. #6
    I agree. The options for the "wake on ... " settings are in the Bios.
    Core i7-990X - ASUS Rampage III Extreme - 12GB (6 x 2GB) Corsair GT DDR3-2000
    2 x HIS 7970 - Dell U2410
    Sound Blaster X-FI Titanium Pro
    2 x Corsair GT 120GB SSDs, 2 x Seagate XT 2TB RAID
    Enermax 1350W
    Modified LIan-Li PC-C60B with Custom EK Water Cooling System

  7. #7
    Member SNieX's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Canada- Brampton
    yeah that happend to me before dont stress it... it very odd it seems just to go away it happend on a DFI and on a ASUS that ive had.. changed all types of hardware.. psu ram etc, etc... and it happens...

    the way i got rid of it was to call a priest and give my house a blessing cause ma tvs where doing the same

    SNieX

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .(jkz about the priest and thing,, but yeah that has happend to me - the turning on thing)

  8. #8
    Member FlailBoy's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Not at the Fest...
    Quote Originally Posted by JTanczos
    Could be a wake on signal from one of the devices. Some motherboards have a "Wake on USB" "Wake on keyboard/mouse" or similar option. I had this problem the a KT600 MB. Something kept telling the damn thing to wake back up right away. After I disabled all of that it stayed off.
    JT
    Yeah. Best guess might be the mouse. An optical mouse could move just the slightest bit from tension on the cord and that would be enough to get the comp to turn on again.
    Phenom II X4 965 BE C-3, 207*19.5~4036@1.40v, CM EVO, Gigabyte GA-970A-UD3(F6), CPU NB VID@1.25v, G.SKILL Ripjaws DDR3 1600 2x8GB, 9,9,9,24,1T@1.55v, 1GB EVGA Geforce GTX560Ti, SB Audigy 2 ZS, 1x1TB & 1x250GB WD caviar blue 7200RPM, Rosewill CAPSTONE 550W, Rosewill Blackhawk mid-tower, Win7Pro 64bit, SP1
    -EPOX 8kra2+, XP-M 2600+, IQYHA 0447-226*10.5~2373@1.75v (retired)
    -EPOX 8k9a2+, AMD 2100+, AIUHB 0302-188*12~2264@1.675v (out to pasture)

    Heat
    You should see if you can launch yourself across a lake. -drenader

  9. #9
    Member wa77ss's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Virginia
    Ya that did the trick. I couldnt find anything in my BIOS saying wake from (x) so I just disabled USB mouse support and havent had a problem since.


    Thanks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •