Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Member
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Scotland
    Posts
    138

    Question Need some help error checking my ram pls

    Hi

    I am having a lot of problems while playing games on my pc (the spec of which is in my stats) with a lot of ctds and some bsods (particularly while playing the battlefield series, but with a few others as well eg FEAR). It appeared I was having problems with my memory so I decided to check it again. I placed each module into dimm slot 1 of the motherboard individually and ran full memtest for 19 and 13 hrs resp (one for each module). I got no errors at all with either stick. So I put both sticks of ram back into the mb in slots 1 and 3. However while running stuff I got ctd with errors that 'looked' like memory errors, though I am far from sure. Are there any other tests I can do to check for problems.

    ALSO

    I wondered if there was conflicts with my onboard sound so I went into bios and diabled the AC97 audio. Is this all I have to do to run a check that cuts out the sound as a potential problem? (Unfortunately I still get CTD with this set to disabled)

    (My next guess would be my video card but one thing at a time.)

    Thanks for any help you can give me

  2. #2
    Sephis's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Bruceton, TN
    Posts
    705
    Benching Profile SETI Profile Heatware Profile
    have you checked processor and vid card stability? try this thread for tips on testing other components http://www.ocforums.com/showthread.php?t=335813

    Edit: I have sometimes had issues with disabling the onboard audio after I installed windows with it. So disabling it may or may not add to your problems.
    Last edited by Sephis; 11-08-06 at 10:51 AM.
    The OCF SETI team, because I can.
    Memeber of the OCF chemistry club.


    Heat
    "Well, I sort of don't trust anybody who doesn't like Led Zeppelin."
    --Jack White
    "I like the pink..." -- xXSebaSXx

  3. #3
    Member
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Scotland
    Posts
    138
    Quote Originally Posted by Sephis
    have you checked processor and vid card stability? try this thread for tips on testing other components http://www.ocforums.com/showthread.php?t=335813

    Edit: I have sometimes had issues with disabling the onboard audio after I installed windows with it. So disabling it may or may not add to your problems.
    thanks for the info

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •