Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 28
  1. #1

    e6300 @ 3Ghz @ 1.25v :]

    Ran orthos for about 30 minutes and it was stable, gonna leave orthos running tonight to see how it goes. Opinions on Benches PLEASE

    Here are some pics :



    ASUS P5B-Deluxe Intel e6300 1.86 @ 3.00 Thermalright XP-120 + Kingwin 120MM Corsair Dominator XMS2 PC8500 2 x 1GB XFX 8800GTS 640MB Antec Super Lanboy OCZ Modstream 520W PSU 74GB WD Raptor NEC ND-3520A Samsung 997DF Logitech Z-5500 Digital Speakers Logitech Elite Keyboard + Logitech G5

  2. #2
    Member Rattle's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Home... again
    2988mhz not 3.0 LOL !

    just kidding nice chip
    Z87-GD65 | 4770k | H100 | 16gb Sammy 30nm 1866 | GTX780 SC | Xonar Essence Stx | BIC DV62si | ATH AD700 | 550d | AX850 | VG24QE | 840pro 256gb | 5tb | CherryReds | m60 | Func1030 |

    HEAT

  3. #3
    Overclockers Team Content Editor
    Shelnutt2's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    /home/
    Folding Profile


    1.25volts? Thats incredible! Keep it clocking!
    Build!.Borg!.Recruit!.Folding.for.Team.32!
    Gigabyte P35-DS3R, E6300, 2x512MB Team Group DDR2 667, EVGA 7800GT Heat

    Want to run the folding@home gpu client in linux?
    www.linuxfah.info

    Your teacher is a dumbass. The equation is exact. ~Frodo Baggins
    Damn....It's 12:00 AM and I thought my 805 would be a magic pumkin and turn into a conroe.........boy was I fooled:) ~Stilletto
    This is what I get for not only being a newb, but also disregarding instructions! ~ShadowPho
    I hate women... but im not gay lol. ~MrCrowley
    Love can fade but knowledge stays forever (unless you develop alzheimers). ~Constantinos

  4. #4
    member
    Join Date
    May 2004
    Location
    San Diego, CA
    Over a 1ghz OC @ 1.25v, simply amazing. Makes my 1040mhz OC @ 1.49v look ****ty lol. Nice chip.
    Core i5 2500K @ 4.6GHz w/ XIGMATEK SD1283 120mm
    Asus P8Z68-Z
    8GB Corsair Vengeance
    640GB x 2 WD Black in RAID0, 500GB Data drive
    Sapphire HD5830 @ 900Mhz / 1225Mhz
    Lian Li V2000A w/ 550W Antec TruePower II

  5. #5
    I want to keep clocking but, I'm scared of the temps, @ full load @ 3ghz its hitting 63-64*C but then again its an ASUS motherboard so idk if its reporting the wrong temps, and i dont want it going above 65*C.
    Does anyone know if their ASUS p5b-d is over reporting temps?
    Right when i stop running orthos literally the second after, the temps drop down to 52-53*C so idk what to do.
    Also, is there anyway I can shutdown the pc if it exceeds 70*C tonight as I run orthos? I can't seem to find a "Shut-Down Temperature" setting.
    Also, do my memory #'s look right? B/c when I boot up it says PC-4300 Interleaved Dual channel, and it used to say PC-6400 when it was stock?
    Also, is 19s good for 1M in super-pi?
    ASUS P5B-Deluxe Intel e6300 1.86 @ 3.00 Thermalright XP-120 + Kingwin 120MM Corsair Dominator XMS2 PC8500 2 x 1GB XFX 8800GTS 640MB Antec Super Lanboy OCZ Modstream 520W PSU 74GB WD Raptor NEC ND-3520A Samsung 997DF Logitech Z-5500 Digital Speakers Logitech Elite Keyboard + Logitech G5

  6. #6
    Senior Fourm Spammer

    Evilsizer's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Austin,Texas
    Heatware Profile
    is this a retail or oem cpu? if its retail can you post the FPO/Batch numbers from the side of the box?

    Intel G3258@4.2ghz | Asrock Z97M OC Formula | Galaxy GTX660 GC | PM840 Pro 128GB, PM830 FDE 250GB | SilverStone ST45SF
    i3 370M | Jetway NF98 | 2x2gig DDR3-1066 | pico 120WI | Asus GT630 2GB (GK208) |
    intel i5 2450M


    "I Love To Camp!"
    "Commensing Shock Therapy!"
    I'm jonnyGURU of jonnyGURU.com and we don't overload PSU's - JonnyGURU

    HeatWare

  7. #7
    Member
    Join Date
    Mar 2006
    Pretty good. I bet it can take less though. Mine does 2.8ghz on only 1.18 vcore.
    AMD Phenom II 550
    AS Pro 64 cooler
    2 gig gskill DDR3 PC10666 memory
    650 watt antec psu
    ga-ma770t-ud3p
    ATI 5770
    500 gig sata hdd

  8. #8
    FPO/BATCH # = L627A417
    PROD CODE = BX80557E6300SL9SA

    It's retail. Idk if it can take that low of a voltage because thats 200 mhz slower and I tried 1.2 multiple times and it failed in Orthos, its ok though b/c I'm happy with the current o/c
    ASUS P5B-Deluxe Intel e6300 1.86 @ 3.00 Thermalright XP-120 + Kingwin 120MM Corsair Dominator XMS2 PC8500 2 x 1GB XFX 8800GTS 640MB Antec Super Lanboy OCZ Modstream 520W PSU 74GB WD Raptor NEC ND-3520A Samsung 997DF Logitech Z-5500 Digital Speakers Logitech Elite Keyboard + Logitech G5

  9. #9
    High Speed Senior deathman20's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Where the Cheese Heads Live
    Author Profile Benching Profile Heatware Profile
    Use TAT or Coretemp for tempatures.

    Also is that 1.25V bios or just what your reading in windows. Those are two different beasts.
    -=The Gamer=-
    MSI Z68A-GD65 (G3) | i5 2500k @ 4.5Ghz | 1.3875V | 28C Idle / 65C Load (LinX)
    8Gig G.Skill Ripjaw PC3-12800 9-9-9-24 @ 1600Mhz w/ 1.5V | TR Ultra eXtreme 120 w/ 2 Fans
    Asus DCUII R9 290 1075/1300 w/ 1.05V GPU | 36C Idle / 75C Load | 128/256GB Crucial M4 SSD's / 512GB Samsung 840 Pro
    BitFenix Shinobi Window Case | SilverStone DA750 | Samsung UD590 28" 4k | Oculus Rift DK2 - Incoming October 2014
    -=The Server=-
    Synology DS1511+ | Dual Core 1.8Ghz CPU | 30C Idle / 38C Load
    3 Gig PC2-6400 | 4x Samsung F4 2TB Raid5 | 1x Samsung F4 2TB
    Heat

  10. #10
    IIRC its a notch or 2 below 1.3V in bios
    ASUS P5B-Deluxe Intel e6300 1.86 @ 3.00 Thermalright XP-120 + Kingwin 120MM Corsair Dominator XMS2 PC8500 2 x 1GB XFX 8800GTS 640MB Antec Super Lanboy OCZ Modstream 520W PSU 74GB WD Raptor NEC ND-3520A Samsung 997DF Logitech Z-5500 Digital Speakers Logitech Elite Keyboard + Logitech G5

  11. #11
    Member T1Cybernetic's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    West Yorkshire, Uk, Nr Earth
    Thats incredible!

    I hope when i get my e6300 it overclocks like that baby



    Infact:
    Where did you get your chip from? i still havnt ordered mine as im looking for best prices
    Empty your mind. Be formless, shapeless, like water.
    Now you put water into a cup, it becomes the cup.
    You put water into a bottle, it becomes the bottle.
    You put it into a teapot, it becomes the teapot.
    Now, water can flow, or it can crash! Be water, my friend. (Bruce Lee)

  12. #12
    Well, I left the house with 2 Orthos running and came back to find my computer had restarted, I checked the logs and it shows

    2:Self-test 8K passed!
    1:Self-test 8K passed!

    all the way up to

    2:Self-test 896K passed!
    1:Self-test 896K passed!

    The last 2 tests were

    2:Test 5, 460000 Lucas-Lehmer iterations of M235519 using 12K FFT length.
    1:Test 5, 460000 Lucas-Lehmer iterations of M235519 using 12K FFT length.

    Was that the end of orthos or did the computer not even have enough time to log the halt of Orthos? Is it bad to run an orthos doing Small FFT's for the cpu and then another doing Large FFT's for the ram?
    ASUS P5B-Deluxe Intel e6300 1.86 @ 3.00 Thermalright XP-120 + Kingwin 120MM Corsair Dominator XMS2 PC8500 2 x 1GB XFX 8800GTS 640MB Antec Super Lanboy OCZ Modstream 520W PSU 74GB WD Raptor NEC ND-3520A Samsung 997DF Logitech Z-5500 Digital Speakers Logitech Elite Keyboard + Logitech G5

  13. #13
    High Speed Senior deathman20's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Where the Cheese Heads Live
    Author Profile Benching Profile Heatware Profile
    You only need to run 1 orthos. Run small FFT's to test the CPU. If you really want to run large FFT's for testing ram but its more prefered to test ram in Dos with Memtest to make sure ites testing all the memory.
    -=The Gamer=-
    MSI Z68A-GD65 (G3) | i5 2500k @ 4.5Ghz | 1.3875V | 28C Idle / 65C Load (LinX)
    8Gig G.Skill Ripjaw PC3-12800 9-9-9-24 @ 1600Mhz w/ 1.5V | TR Ultra eXtreme 120 w/ 2 Fans
    Asus DCUII R9 290 1075/1300 w/ 1.05V GPU | 36C Idle / 75C Load | 128/256GB Crucial M4 SSD's / 512GB Samsung 840 Pro
    BitFenix Shinobi Window Case | SilverStone DA750 | Samsung UD590 28" 4k | Oculus Rift DK2 - Incoming October 2014
    -=The Server=-
    Synology DS1511+ | Dual Core 1.8Ghz CPU | 30C Idle / 38C Load
    3 Gig PC2-6400 | 4x Samsung F4 2TB Raid5 | 1x Samsung F4 2TB
    Heat

  14. #14
    Quote Originally Posted by T1Cybernetic
    Infact:
    Where did you get your chip from? i still havnt ordered mine as im looking for best prices
    I second that. Wheres it from?
    Currently rocking a BlackBook

  15. #15
    hahaha you won't believe it but... eBAY! LOL, quite some luck, but the guy had multiple CPU's for sale. Anyway, is 2.1v for the ram ok @ 429mhz?
    for some reason I'm orthos stable but in CS:S it randomly restarts, I'm guessing its the memory because i havent used memtest and the fact that CS:S needs a huge bandwidth so the memory is under loads of stress so i was @ 2.05 and upped it to 2.1v, Whats the max V the new DDR2 ram chips can take? ;o
    ASUS P5B-Deluxe Intel e6300 1.86 @ 3.00 Thermalright XP-120 + Kingwin 120MM Corsair Dominator XMS2 PC8500 2 x 1GB XFX 8800GTS 640MB Antec Super Lanboy OCZ Modstream 520W PSU 74GB WD Raptor NEC ND-3520A Samsung 997DF Logitech Z-5500 Digital Speakers Logitech Elite Keyboard + Logitech G5

  16. #16
    Senior Fourm Spammer

    Evilsizer's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Austin,Texas
    Heatware Profile
    up the ram to a vdimm of 2.2 then, for the ram it really depends on what it is rated for. if your running your ram on like ddr2-1000+ with 2.1+volts then you need to actively cool the ram.

    Intel G3258@4.2ghz | Asrock Z97M OC Formula | Galaxy GTX660 GC | PM840 Pro 128GB, PM830 FDE 250GB | SilverStone ST45SF
    i3 370M | Jetway NF98 | 2x2gig DDR3-1066 | pico 120WI | Asus GT630 2GB (GK208) |
    intel i5 2450M


    "I Love To Camp!"
    "Commensing Shock Therapy!"
    I'm jonnyGURU of jonnyGURU.com and we don't overload PSU's - JonnyGURU

    HeatWare

  17. #17
    Well, my ram is @ DDR-860 @ 2.1 V, so should I actively cool the ram at this point? It just crapped out in Orthos after 2 hours, It didnt halt orthos, the computer just restarted. Anyone know what could've caused that? Too high of an FSB? My NB is @ 1.45v should i make it 1.55v? If it were the CPU crapping out then wouldnt it get a rounding error? Or am I wrong?
    ASUS P5B-Deluxe Intel e6300 1.86 @ 3.00 Thermalright XP-120 + Kingwin 120MM Corsair Dominator XMS2 PC8500 2 x 1GB XFX 8800GTS 640MB Antec Super Lanboy OCZ Modstream 520W PSU 74GB WD Raptor NEC ND-3520A Samsung 997DF Logitech Z-5500 Digital Speakers Logitech Elite Keyboard + Logitech G5

  18. #18
    Overclockers Team Content Editor
    Shelnutt2's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    /home/
    Folding Profile
    Quote Originally Posted by anwar1337
    Well, my ram is @ DDR-860 @ 2.1 V, so should I actively cool the ram at this point? It just crapped out in Orthos after 2 hours, It didnt halt orthos, the computer just restarted. Anyone know what could've caused that? Too high of an FSB? My NB is @ 1.45v should i make it 1.55v? If it were the CPU crapping out then wouldnt it get a rounding error? Or am I wrong?
    Restart? Well lock-up and restarts are usually because of ram.
    Build!.Borg!.Recruit!.Folding.for.Team.32!
    Gigabyte P35-DS3R, E6300, 2x512MB Team Group DDR2 667, EVGA 7800GT Heat

    Want to run the folding@home gpu client in linux?
    www.linuxfah.info

    Your teacher is a dumbass. The equation is exact. ~Frodo Baggins
    Damn....It's 12:00 AM and I thought my 805 would be a magic pumkin and turn into a conroe.........boy was I fooled:) ~Stilletto
    This is what I get for not only being a newb, but also disregarding instructions! ~ShadowPho
    I hate women... but im not gay lol. ~MrCrowley
    Love can fade but knowledge stays forever (unless you develop alzheimers). ~Constantinos

  19. #19
    Right now it keeps restarting during CS:S so I dropped it to 400 x 7 @ 1.256v
    and it still keeps restarting so i bumped the ram from 2.1 to 2.15, theres no 2.2 setting in this bios it jumps from 2.15 to 2.25. The northbridge is @ 1.45 right now, should I up that to 1.55 since my FSB is 1600? I have added a fan to the ram so its cool to the touch so should I make it 2.25v? It has restarted like 8 times in the past 30 minutes b/c I keep playing Source. HELP!
    ASUS P5B-Deluxe Intel e6300 1.86 @ 3.00 Thermalright XP-120 + Kingwin 120MM Corsair Dominator XMS2 PC8500 2 x 1GB XFX 8800GTS 640MB Antec Super Lanboy OCZ Modstream 520W PSU 74GB WD Raptor NEC ND-3520A Samsung 997DF Logitech Z-5500 Digital Speakers Logitech Elite Keyboard + Logitech G5

  20. #20
    Senior Fourm Spammer

    Evilsizer's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Austin,Texas
    Heatware Profile
    before you up the vdimm then what are the timings your are currently running? i would lossen them up one notch then @2.1v. you chipset voltage is fine no need to mess with it or what you had the cpu-v at before now.

    Intel G3258@4.2ghz | Asrock Z97M OC Formula | Galaxy GTX660 GC | PM840 Pro 128GB, PM830 FDE 250GB | SilverStone ST45SF
    i3 370M | Jetway NF98 | 2x2gig DDR3-1066 | pico 120WI | Asus GT630 2GB (GK208) |
    intel i5 2450M


    "I Love To Camp!"
    "Commensing Shock Therapy!"
    I'm jonnyGURU of jonnyGURU.com and we don't overload PSU's - JonnyGURU

    HeatWare

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •