Results 1 to 20 of 20
  1. #1
    Member ratbuddy's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Hartford, CT
    Heatware Profile

    Another 8800GT post woohoo - Dimensions?

    When anyone gets their hands on one of these, would you mind measuring the card's length? I got a MicroATX with a drive cage to worry about.. Hopefully it fits or my eSATA bracket is gonna be getting a workout..

    Thanks
    HTPC - 2500k - 212+ - GA-Z68MX-UD2H-B3 - 2x4GB G.Skill DDR3-1600 - Crucial MX100 512GB, Spinpoint F3 1TB w/M4 64GB ISRT Cache
    MSI GTX 970 4GB - Silverstone LC10B-E - Corsair RM550

    -----
    Main - X3 450 - ASRock A790GMH/128M 790GX - 2x2GB G.Skill 4-4-4-12 - Crucial MX100 256GB, 2xWD Green 1TB
    Gigabyte GTX 460 1GB - Silverstone TJ08 - Corsair CX400W

    Nothin' up my sleeve..

  2. #2
    Member EagleClaw's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    WI
    Someone can correct me if I'm wrong but I believe it's 9", sorry can't find where I read that.

  3. #3
    Senior Member that
    wants to Be Banned
    Premium Member #16



    10 Year Badge
    dfonda's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    PA. N. of Splat W. of Torin
    Author Profile Folding Profile Rosetta Profile
    9" is correct
    #1Win72600k@4.5GHZ(Hyper212+)Msi P67 G65 16GB RAM evga560Ti
    Phones:One+64GB(Love it), Nexus 5(Love It) N4,N7, iphone 5, iphone 6(4.7")
    Folded for Tim and his wife, Mark and his wife,Pete_Scout Oldskool and Adak..."He was the Best of us".
    The first 4 months you cover your phone and baby it...
    The next 4 months you go commando and relax...
    The last 4 months you treat it like a rented mule, because lets face it its time for a new phone...

  4. #4
    Registered
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    USA
    same size as 8800gts except for the obvious slot difference

  5. #5
    Member ratbuddy's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Hartford, CT
    Heatware Profile
    Sweet, that'll clear.. Barely..

    Thanks.
    HTPC - 2500k - 212+ - GA-Z68MX-UD2H-B3 - 2x4GB G.Skill DDR3-1600 - Crucial MX100 512GB, Spinpoint F3 1TB w/M4 64GB ISRT Cache
    MSI GTX 970 4GB - Silverstone LC10B-E - Corsair RM550

    -----
    Main - X3 450 - ASRock A790GMH/128M 790GX - 2x2GB G.Skill 4-4-4-12 - Crucial MX100 256GB, 2xWD Green 1TB
    Gigabyte GTX 460 1GB - Silverstone TJ08 - Corsair CX400W

    Nothin' up my sleeve..

  6. #6
    Member PhysX's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Calgary
    its a one slot colution so its all good.

  7. #7
    Member ratbuddy's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Hartford, CT
    Heatware Profile
    I'm more concerned about the length of the card - as in, is it going to hit my hard drive cage or not? Don't care at all about 1/2 slots.
    HTPC - 2500k - 212+ - GA-Z68MX-UD2H-B3 - 2x4GB G.Skill DDR3-1600 - Crucial MX100 512GB, Spinpoint F3 1TB w/M4 64GB ISRT Cache
    MSI GTX 970 4GB - Silverstone LC10B-E - Corsair RM550

    -----
    Main - X3 450 - ASRock A790GMH/128M 790GX - 2x2GB G.Skill 4-4-4-12 - Crucial MX100 256GB, 2xWD Green 1TB
    Gigabyte GTX 460 1GB - Silverstone TJ08 - Corsair CX400W

    Nothin' up my sleeve..

  8. #8
    Member EagleClaw's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    WI
    I can confirm 100% it IS 9" long, I did measure mine yesterday. (the card that is)

  9. #9
    Member GoldenTiger's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Connecticut
    Quote Originally Posted by EagleClaw View Post
    I can confirm 100% it IS 9" long, I did measure mine yesterday. (the card that is)
    You... !!!!!!.. !!! .. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!shiftoneoneshiftplusoneshifton eone11!!1111

    *RUNS into the bushes and hides!!!!!*


  10. #10
    New Member
    Join Date
    Nov 2007
    Is it exactly 9"? I have a Shuttle and I've got about an 1/8th of an inch past 9"...then it would bump into a knob on my mobo.

  11. #11
    Destroyer of Empires and User Accounts, El Huginator
    Premium Member #3
    First Responders
    thideras's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    South Dakota
    Author Profile Benching Profile Heatware Profile
    Quote Originally Posted by wumple View Post
    Is it exactly 9"? I have a Shuttle and I've got about an 1/8th of an inch past 9"...then it would bump into a knob on my mobo.
    to the forums!!

    Remember that you also have to plug in a power connector. Check out some pictures of the video card and see if it will have an issue
    Desktop: Gigabyte Z77X-UD5H | 3570k | 32 GB | GTX 770 Classified | 1 TB Samsung Evo & 2 TB HDD | Windows 3.1 | 4x 2560x1400 Monitors
    VM Server 1: Dell R710 | 2x L5630 | 96 GB RAM | 8x 300 GB Savvio | IBM M1015 | 34 TB Raw disk | XenServer
    VM Server 2: Dell R710 | 2x L5630 | 96 GB RAM |
    8x 300 GB Savvio | XenServer
    Router: Dell R410 | E5620 | 32 GB RAM | 3x 300 GB | pfsense
    "That's not overkill, or a lot. That's just thiderastic." -txus.palacios
    "Clouds are silent, cold, and wet. Servers are none of these things." -Bobnova

    Current projects: Rackmount Overkill (New) | Little Overkill (New)
    Articles: Rack Mounting 101 | Dell Perc 5/i Throughput Benchmarks
    My Website


    Want to talk directly to all the moderators at once? Call the Mod Hotline!

  12. #12
    Member =ACID RAIN='s Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Kingwood, TX
    Quote Originally Posted by GoldenTiger View Post
    You... !!!!!!.. !!! .. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!shiftoneoneshiftplusoneshifton eone11!!1111

    *RUNS into the bushes and hides!!!!!*

    MY HEAT | Websense who? | Windows lockdown
    Mine: Q6600 . IP35 Pro . 8GB RAM . Velociraptor 150 . Win7 Enterprise
    Wife: E6600 . GA-G31M-ES2 . 4GB RAM . Buncha drives . WinXP Pro
    Domain Controller: E6600 . GA-G31M-S2L . 2GB RAM . 36GB Raptor . 2 x 1.5TB WD Green . 2008 R2
    HTPC: E6300 . P5B . 1GB RAM . 320GB . Win7 Enterprise
    Sandbox 1: Dell Optiplex GX270 SFF (new caps) . 1GB RAM . 120GB . FreeBSD 7.2
    Sandbox 2: 3800+ X2. K8N Neo4 (new caps) . 1GB RAM . 4 x 400GB RAID0 . 2008 R2 (WDS, WSUS)
    Sandbox 3: Opteron 146 . 768MB RAM . 120GB . 2008 R2 (headless, no video, remote only)
    Laptop: Vostro 1700 . 4GB RAM . Win7 Enterprise

  13. #13
    Quote Originally Posted by thideras View Post
    to the forums!!

    Remember that you also have to plug in a power connector. Check out some pictures of the video card and see if it will have an issue
    Gotta make room for that you know.
    2500K @4.2GHz, P8P67 PRO, 8GB G.Skill Sniper, RocketFish Case, 2x 6950, X750 PSU, TRUE120


  14. #14
    New Member
    Join Date
    Nov 2007
    Quote Originally Posted by thideras View Post
    to the forums!!

    Remember that you also have to plug in a power connector. Check out some pictures of the video card and see if it will have an issue
    The power connector wont be an issue since its on the top of the card...I'm just worried about the lower corner bumping into a something (not sure what its called) on the mobo.

  15. #15
    Destroyer of Empires and User Accounts, El Huginator
    Premium Member #3
    First Responders
    thideras's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    South Dakota
    Author Profile Benching Profile Heatware Profile
    Quote Originally Posted by wumple View Post
    The power connector wont be an issue since its on the top of the card...I'm just worried about the lower corner bumping into a something (not sure what its called) on the mobo.
    The PCB.
    Desktop: Gigabyte Z77X-UD5H | 3570k | 32 GB | GTX 770 Classified | 1 TB Samsung Evo & 2 TB HDD | Windows 3.1 | 4x 2560x1400 Monitors
    VM Server 1: Dell R710 | 2x L5630 | 96 GB RAM | 8x 300 GB Savvio | IBM M1015 | 34 TB Raw disk | XenServer
    VM Server 2: Dell R710 | 2x L5630 | 96 GB RAM |
    8x 300 GB Savvio | XenServer
    Router: Dell R410 | E5620 | 32 GB RAM | 3x 300 GB | pfsense
    "That's not overkill, or a lot. That's just thiderastic." -txus.palacios
    "Clouds are silent, cold, and wet. Servers are none of these things." -Bobnova

    Current projects: Rackmount Overkill (New) | Little Overkill (New)
    Articles: Rack Mounting 101 | Dell Perc 5/i Throughput Benchmarks
    My Website


    Want to talk directly to all the moderators at once? Call the Mod Hotline!

  16. #16
    Member Clockwork_Apple's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    UK
    Quote Originally Posted by thideras View Post
    The PCB.
    How would the graphics card hit into the motherboards PCB? It sit's above it once slotted in

    He must mean some sort of component, capacitors or SATA ports etc.
    E4400 3100Mhz 1.35v // MSI G33M-FI // 4GB D9GMH
    EVGA 8800GT // Modded mATX MicroFly // Corsair HX520W PSU
    Dell E172FP 17" // Logitech MX1000 // Saitek Eclipse KB
    Apogee GT // Maze 4 // Laing D5 // Swiftech MCR320-QP

    <3 SFF!

  17. #17
    New Member
    Join Date
    Nov 2007
    This is what it looks like. The end of the ruler is 9".



    Those maroon knobby-sort of things are what I'm talking about.

  18. #18
    High Speed Senior deathman20's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Where the Cheese Heads Live
    Author Profile Benching Profile Heatware Profile
    The brown things in the pic are capacitors if thats what your refering too.

    BTW what cards in there currently?
    -=The Gamer=-
    MSI Z68A-GD65 (G3) | i5 2500k @ 4.5Ghz | 1.3875V | 28C Idle / 65C Load (LinX)
    8Gig G.Skill Ripjaw PC3-12800 9-9-9-24 @ 1600Mhz w/ 1.5V | TR Ultra eXtreme 120 w/ 2 Fans
    Asus DCUII R9 290 1075/1300 w/ 1.05V GPU | 36C Idle / 75C Load | 128/256GB Crucial M4 SSD's / 512GB Samsung 840 Pro
    BitFenix Shinobi Window Case | SilverStone DA750 | Dell 2405FPW 24" Screen | Oculus Rift DK2 - Incoming October 2014
    -=The Server=-
    Synology DS1511+ | Dual Core 1.8Ghz CPU | 30C Idle / 38C Load
    3 Gig PC2-6400 | 4x Samsung F4 2TB Raid5 | 1x Samsung F4 2TB
    Heat

  19. #19
    New Member
    Join Date
    Nov 2007
    That's a 7800 gt in there right now. I know an 8800 gts will fit in my case so if the 8800 gt is the same size it should fit.

  20. #20
    Member ratbuddy's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Hartford, CT
    Heatware Profile
    That photo is.. Well, it doesn't help much :-) You would need to remove your current card and run the ruler in through the same slot it rests in to see for sure, or at least through an adjacent slot.. I did a little measuring myself, and it's not good news.

    My current card is just long enough that it blocks the first RAM slot's retaining clips. The new one is going to block all 4. Not a huge dealbreaker, but annoying because I do swap memory around pretty often, and now to change even 1 stick the video card is gonna have to come out.

    Oh well, it'll be worth it.
    HTPC - 2500k - 212+ - GA-Z68MX-UD2H-B3 - 2x4GB G.Skill DDR3-1600 - Crucial MX100 512GB, Spinpoint F3 1TB w/M4 64GB ISRT Cache
    MSI GTX 970 4GB - Silverstone LC10B-E - Corsair RM550

    -----
    Main - X3 450 - ASRock A790GMH/128M 790GX - 2x2GB G.Skill 4-4-4-12 - Crucial MX100 256GB, 2xWD Green 1TB
    Gigabyte GTX 460 1GB - Silverstone TJ08 - Corsair CX400W

    Nothin' up my sleeve..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •