Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Jun 2004

    SMART event on Intel Matrix RAID

    I have 2x 320GB Seagate 7200.10 harddrives in a Matrix RAID with 2x40GB in RAID 0 and the remainder in RAID 1.

    When booting up, the RAID screen shows that my RAID 1 arrary status is "Verify" and an individual drive at bottom half of screen shows a SMART event. The computer ran a self check chkdsk i believe. Afterwards, it stayed at a black screen with my pointer, and a lot of hard drive activity. I figured it was rebuilding itself, but after 2 hrs like that, I came to the conclusion that something is seriously ill.

    DO you guys have any suggestions or have experience dealing with an issue like this? Cuz I'm stumped.
    Intel E8400 (460x9) 1.36V in CPUZ
    Gigabyte EP35-DS3R F2 BIOS
    2x1 GB Crucial Lanfest DDR2 800
    EVGA 8800GTS
    DDC w/ Petras Top, Apogee, BI GT 240 Stealth, EK Res, MCW-60R, Masterkleer 7/16"

  2. #2
    Member nd4spdbh2's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Camarillo, CA!
    you might want to check the SMART data on each drive. What you do is download bartPE and build a bartPE cd that you can boot from, and also download something that can view smart data but you dont have to install it. Then disable raid (yes disable) and have the smart data viewer on a usb pen drive. Plug the pen drive in when the comp is off. then boot up with the bart pe cd and run the smart data viewer to see if anything is outta wack.


    Or take the hd out and plug it into another comp with sata.
    #12 in the 4ghz core 2 duo club baby! - 52 inches of CRYSIS! - Black Belt Ubercloxx0r -- Heatware
    Main -- Lian Li V2000b -- i7 2700k -- MSI Z68A-GD80 -- 12gb 1600 -- GTX560Ti --Adata 128gb S510 & 2x500gb -- Seasonic S12 600w -- Dell 2209WA
    HTPC -- Silverstone GD05B -- E7200 @ 3.2ghz -- G41-M7 -- 4GB 800mhz -- g210 passive -- 320gb 2.5in WD -- Antec EA 430w -- 52inch Samsung LCD
    Server -- Antec NSK4480B -- E3300 @ 2.5ghz -- ECS G33T-M2 -- 3gb 667mhz -- Onboard Vid -- 500Gb + 1TB hatachi + 1tb WD -- Zalman 400w
    Netbook - Dell Mini 9 - Atom 1.6ghz - 8GB ssd - 2GB pc6400 - WIN 7 PRO!
    Need 4 Speed - BH

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Jun 2004
    how do i get it to boot from the pen drive? do u know any smart viewers? and does bartPE work on vista ultimate? my comp is running vista
    Intel E8400 (460x9) 1.36V in CPUZ
    Gigabyte EP35-DS3R F2 BIOS
    2x1 GB Crucial Lanfest DDR2 800
    EVGA 8800GTS
    DDC w/ Petras Top, Apogee, BI GT 240 Stealth, EK Res, MCW-60R, Masterkleer 7/16"

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •