Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    12

    Network dropping

    Hey guys I havent posted here in a long time, but Ive got a problem I cant solve and its driving me nuts. My specs are
    AMD X2 5000
    Asus m2r32-mvp crossfire
    2 gigs ram corsair XMS TWINX2048-3200
    2 Maxtor HD 200 gigs sata
    1 Seagate HD 300 gigs sata
    Dlink gigabit ethernet Dge 530 T
    Dlink gigabit gaming router
    Vista Ultimate

    My network connection just drops for no reason at all and I have to reset the network adaptor to fix it. This happens multiple times a day depending on how much I am online and usually if im gaming but it has happened at other times too. When it does there is no lan or wan and cant ping the router or even loop back. Let me tell what I have done to try to solve this so far, as I dont think there is a solution really at least untill vista sp1 comes out but who knows.
    First I DL all drivers, lan, mother board, video.
    I replaced the old router that was a 10/100 with the gigabit in specs.
    Disable onboard ethernet and replaced it with the nic card in specs.
    Disable Ipv6 because some forum said that might help (wrong)
    Disable dhcp in router and set to static
    Disable most off load settings on nic card (doesnt help)
    Called microsoft who just gave me the runaround for about a week before they told me it was a driver problem and I should work online in safe mode for 4 to 5 hours and see if it still happens, at that point I knew that at least the MS division in India had no idea.

    Just so you know my XP machine on same router never drops off line.
    So Im back here where I sould have come first. Any solutions or thoughts would be great.

  2. #2
    Trailer Chasing Senior Adragontattoo's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Northwestern corner of Va. USA, Northern Hemisphere, Earth, Sol Sector, outer arm of spiral galaxy
    Posts
    5,260
    Who is your ISP?

    What are you doing on the Net? Bit Torrent? Itunes? Heavy downloading?
    Only ISP provided, .EDU, .GOV, .MIL e-mail addresses are Classifieds approved. Are you unable to access the Classifieds?
    Click here to find out why!
    The Forum Rules FAQ|
    Classies Rules and Regs
    Prices, slashes and edits
    Quality over Quantity Pictures are NOT req.
    Adopt an animal if you want one, dont use a breeder!

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    12
    ISP is comcast. Mostly im gaming when it drops but it has happend at other times, and my Xp machine never drops.

  4. #4
    Trailer Chasing Senior Adragontattoo's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Northwestern corner of Va. USA, Northern Hemisphere, Earth, Sol Sector, outer arm of spiral galaxy
    Posts
    5,260
    Quote Originally Posted by DeXter778 View Post
    ISP is comcast. Mostly im gaming when it drops but it has happend at other times, and my Xp machine never drops.

    Let's try this again:
    Are you downloading from Bit Torrent or other sites like that?
    Are you downloading/uploading large amounts of data?
    Only ISP provided, .EDU, .GOV, .MIL e-mail addresses are Classifieds approved. Are you unable to access the Classifieds?
    Click here to find out why!
    The Forum Rules FAQ|
    Classies Rules and Regs
    Prices, slashes and edits
    Quality over Quantity Pictures are NOT req.
    Adopt an animal if you want one, dont use a breeder!

  5. #5
    Registered
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    12
    Nope no bit torrents running no large files being past. It will work fine for lets say an hour then the nic card just losses connection. Onlything useing network is steam.

  6. #6
    Trailer Chasing Senior Adragontattoo's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Northwestern corner of Va. USA, Northern Hemisphere, Earth, Sol Sector, outer arm of spiral galaxy
    Posts
    5,260
    Do you have other family members on the connection or is it just you?
    Only ISP provided, .EDU, .GOV, .MIL e-mail addresses are Classifieds approved. Are you unable to access the Classifieds?
    Click here to find out why!
    The Forum Rules FAQ|
    Classies Rules and Regs
    Prices, slashes and edits
    Quality over Quantity Pictures are NOT req.
    Adopt an animal if you want one, dont use a breeder!

  7. #7
    Registered
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    12
    Ugh just dropped again and lost sound while playing css had to reboot. I have one other desktop running xp that never drops it does use bit torents sometimes but never has a problem. All so have a wifi laptop running vista with no problems. The xp machine is off at the moment. Thx for your help adragontattoo.

  8. #8
    Trailer Chasing Senior Adragontattoo's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Northwestern corner of Va. USA, Northern Hemisphere, Earth, Sol Sector, outer arm of spiral galaxy
    Posts
    5,260
    Comcast blocks oh wait I mean (delays) BT packets by sending false reset packets to both you and the BT "servers".

    I had a similar issue when downloading iso's that I needed for work/home and I had to call comcast to try to get it fixed. Even with logs and such they still said there was no issue and refused to do anything other then send a tech out.

    The tech looked at my setup and asked what I did, when I told him that I worked from home some and also played with different linux distros he suddenly had to make a call.

    since then no issues.

    There is little to nothing that you will truly be able to do if it is an ISP issue which it more then likely is. They are probably resetting your connection and if that is the case. You are out of luck on getting a resolution.

    Call them and ask, they will probably blow you off but it is worth a shot.
    Only ISP provided, .EDU, .GOV, .MIL e-mail addresses are Classifieds approved. Are you unable to access the Classifieds?
    Click here to find out why!
    The Forum Rules FAQ|
    Classies Rules and Regs
    Prices, slashes and edits
    Quality over Quantity Pictures are NOT req.
    Adopt an animal if you want one, dont use a breeder!

  9. #9
    Registered
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    12
    Wouldnt that knock out my whole network and not just my vista comp? My xp machine is stable and not even running at the moment. I had no problems untill I built this new machine. I swear I think the ATI chipset is just unstable. But its good to know about the Isp thing I will keep that in mind.

  10. #10
    Trailer Chasing Senior Adragontattoo's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Northwestern corner of Va. USA, Northern Hemisphere, Earth, Sol Sector, outer arm of spiral galaxy
    Posts
    5,260
    add in a seperate PCI NIC then and see what happens.
    Only ISP provided, .EDU, .GOV, .MIL e-mail addresses are Classifieds approved. Are you unable to access the Classifieds?
    Click here to find out why!
    The Forum Rules FAQ|
    Classies Rules and Regs
    Prices, slashes and edits
    Quality over Quantity Pictures are NOT req.
    Adopt an animal if you want one, dont use a breeder!

  11. #11
    Registered
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    12
    Already tried that cost me about 30 bucks. I was wondering if you or anyone has heard about the instablity caused by media files playing while a lot of network traffic is running and if there is a fix for it yet.
    Like this http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=702

    Maybe Im just fishing.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •