Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Member
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    678

    Wireless internet connection cuts out for no reason

    I'm using MSI wireless Utility with my card, the connection is always 90+% and is pretty fast and good most of the time. All of the sudden for no reason I can fathom the connection stops working and the MSI utility will either display connection is good or it will go back and forth with disconnected and connected but not work. I have to right click on the windows wireless connection and click repair. After the repair it works fine for 15+ minutes but the problem happens again within an hour.

    What's going on and how can I fix this? Should I try using windows zero configuration?
    e6420
    Gigabyte UD3R
    4GB G.Skill 1000
    2 500gb spinpoint F3s in raid0/1
    MSI 4830
    Corsair 520hx
    in a CM Stacker

    water cooled with swiftech apogee GT black,
    mcp 600 pump, swiftech 120x3 rad
    http://www.heatware.com/eval.php?id=28709

  2. #2
    Member
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    678
    bump...this happens very often when I go away for just 15 min....I don't get it
    e6420
    Gigabyte UD3R
    4GB G.Skill 1000
    2 500gb spinpoint F3s in raid0/1
    MSI 4830
    Corsair 520hx
    in a CM Stacker

    water cooled with swiftech apogee GT black,
    mcp 600 pump, swiftech 120x3 rad
    http://www.heatware.com/eval.php?id=28709

  3. #3
    Member nd4spdbh2's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Camarillo, CA!
    Posts
    9,213
    is the wireless zero config service stopped seems as how your using another utility... easiest way to stop it is go

    start > run and type "net stop wzcsvc" w/o quotes... or start if you wanna start it.
    #12 in the 4ghz core 2 duo club baby! - 52 inches of CRYSIS! - Black Belt Ubercloxx0r -- Heatware
    Main -- Lian Li V2000b -- i7 2700k -- MSI Z68A-GD80 -- 12gb 1600 -- GTX560Ti --Adata 128gb S510 & 2x500gb -- Seasonic S12 600w -- Dell 2209WA
    HTPC -- Silverstone GD05B -- E7200 @ 3.2ghz -- G41-M7 -- 4GB 800mhz -- g210 passive -- 320gb 2.5in WD -- Antec EA 430w -- 52inch Samsung LCD
    Server -- Antec NSK4480B -- E3300 @ 2.5ghz -- ECS G33T-M2 -- 3gb 667mhz -- Onboard Vid -- 500Gb + 1TB hatachi + 1tb WD -- Zalman 400w
    Netbook - Dell Mini 9 - Atom 1.6ghz - 8GB ssd - 2GB pc6400 - WIN 7 PRO!
    Need 4 Speed - BH

  4. #4
    Member
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    678
    Quote Originally Posted by nd4spdbh2 View Post
    is the wireless zero config service stopped seems as how your using another utility... easiest way to stop it is go

    start > run and type "net stop wzcsvc" w/o quotes... or start if you wanna start it.
    did that, but almost positive it did nothing since when I go to the windows it says windows cannot configure because...
    e6420
    Gigabyte UD3R
    4GB G.Skill 1000
    2 500gb spinpoint F3s in raid0/1
    MSI 4830
    Corsair 520hx
    in a CM Stacker

    water cooled with swiftech apogee GT black,
    mcp 600 pump, swiftech 120x3 rad
    http://www.heatware.com/eval.php?id=28709

  5. #5
    Member
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    678
    bump...still having this problem
    e6420
    Gigabyte UD3R
    4GB G.Skill 1000
    2 500gb spinpoint F3s in raid0/1
    MSI 4830
    Corsair 520hx
    in a CM Stacker

    water cooled with swiftech apogee GT black,
    mcp 600 pump, swiftech 120x3 rad
    http://www.heatware.com/eval.php?id=28709

  6. #6
    Member
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    678
    My internet no longer works on my computer. The router and internet are working fine though, I am on a roommates laptop.

    I changed to wireless zero configuration and it worked the same for like 6 hours then my internet stopped working for no reason. It is connected to the network with excellent signal but I can't go to any webpage or anything.
    e6420
    Gigabyte UD3R
    4GB G.Skill 1000
    2 500gb spinpoint F3s in raid0/1
    MSI 4830
    Corsair 520hx
    in a CM Stacker

    water cooled with swiftech apogee GT black,
    mcp 600 pump, swiftech 120x3 rad
    http://www.heatware.com/eval.php?id=28709

  7. #7
    Member Neuromancer's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Tau'ri
    Posts
    8,159
    netsh winsock reset

    3 possibilties

    1) Wireless interfernce. Another system running on your freq, telephone or even some cheap wireless desktop setups can interfere.

    2) Hardware malfunction. Try another wireless adapter

    3) Virus. Just went through this with my aunt's laptop. Caught a virus and removing it broke the internet. Ended up scanning her HDD on my pc, then replaced it. Removed AOL and Computer associates ran crapcleaner, and powertools (to remove all of aol where the virus was hiding, i Think the virus was called AOL ::P) then I did a winsock reset.
    All rants I produce are sole property of 127.0.0.1.
    10 types of people understand binary.
    Suck iiiiiitttttttttt. -Shawn Spencer
    Linux is the stepchild of the OS world. "You told me to set 192.168.0.266 ip address", okay >>>Kernel PANIC - Me

  8. #8
    Member
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    678
    I got internet working again using the winsockxpfix program on my usb drive...

    I will most likely still lose connection here and there I will report back when I get that problem again
    e6420
    Gigabyte UD3R
    4GB G.Skill 1000
    2 500gb spinpoint F3s in raid0/1
    MSI 4830
    Corsair 520hx
    in a CM Stacker

    water cooled with swiftech apogee GT black,
    mcp 600 pump, swiftech 120x3 rad
    http://www.heatware.com/eval.php?id=28709

  9. #9
    Member
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    678
    yep...just got the weird loss in connection for no reason and had to repair
    e6420
    Gigabyte UD3R
    4GB G.Skill 1000
    2 500gb spinpoint F3s in raid0/1
    MSI 4830
    Corsair 520hx
    in a CM Stacker

    water cooled with swiftech apogee GT black,
    mcp 600 pump, swiftech 120x3 rad
    http://www.heatware.com/eval.php?id=28709

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •