Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Dec 2006

    Two cards one Pc

    I have a pcie x850xt and I want to hook up a pci x1300 at the same time. I read I could do this and vista would use the same driver. I want the shader 3 and dont want to switch out my cards and have to use the less powerful x1300. So anyway I can get these both working?
    X2 620 - ECS 780G Ultra - ATI 3870 - 8 GB Kingston 667b - Rosewell True Green 430

    P4520 @3.38 - 775 dual vista - x850xt - M-Audio Mobile Pre - 4GB 800 Ram - 300 GB SATA - 600 Watt OCZ

  2. #2
    Member prime81's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Odessa, Texas
    Quote Originally Posted by dirtyp View Post
    I have a pcie x850xt and I want to hook up a pci x1300 at the same time. I read I could do this and vista would use the same driver. I want the shader 3 and dont want to switch out my cards and have to use the less powerful x1300. So anyway I can get these both working?
    While what your talking about is possible with the AMD 790 chipset utilizing crossfireX, I don't think you could do it with your current setup.

    i7 2700K@4.8ghz w 1.36v(offset +.045)
    Corsair XMS 3 2 x 4gb 2000mhz CAS 9
    Corsair H100
    Sapphire HD7970 3gb
    OCZ Agility 3 240gb
    Antec 1200 Case
    SB recon3D/Sennheiser HD595s
    Zalman 850HP Powa!

    -Folding for Team32-

  3. #3
    Senior Member funnyperson1's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Northern VA
    The only way this could possibly work is if you hooked up a seperate monitor to each card and switched primary displays before starting up a game. Now this would require a lot of luck assuming that the driver and Vista can handle this with stability.

    I'm not sure if this is what you were asking, but it will not be possible at all to get the two cards to work together in rendering 3D games.

    In any case, I don't see the point. Any game which could take advantage of pixel shader 3 will be unplayable on a PCI X1300 at any decent quality setting. You're better off sticking with the X850.

    If you really want PS3.0, I would buy something like this:
    http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814102726
    and sell your current cards on eBay.

    "Strong with the fold this boy is, fold you must"-NASSoccer
    its a shame you cant ban people for being ignorant fanboys....
    My Heatware
    [Gigabyte MA790X-UDP4][PHII 940BE][Thermalright Ultra90][2x2GB OCZ Reaper HPC][Palit HD4850][Enhance 5150GH][Windows 7,Ubuntu 12.04]

  4. #4
    Tech Savvy Member Alien432's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Kansas, USA
    Author Profile
    Two different cards really only works when you have dual monitors. Each card would support a monitor.
    Mobo - Gigabyte G1.Assassin2
    CPU - Intel 3820 4.5 @1.28v
    CPU HSF - Prolimatech Mega Shadow - Deluxe Edition
    GPU - <MSI 770
    Memory - G.Skill DDR3 4x4 16GB
    HDD - 240gb SSD + 150GB WD Raptors
    PSU - Corsair 1000W
    Case - Tech Bench
    Monitor - Samsung p270 Black 27" 5ms Widescreen LCD
    OS - Windows 7 Pro
    Heatware

  5. #5
    Registered
    Join Date
    Dec 2006
    i do have two monitors but the second stays blank.

    I'm looking to pick something up on black friday but I want to play now!
    X2 620 - ECS 780G Ultra - ATI 3870 - 8 GB Kingston 667b - Rosewell True Green 430

    P4520 @3.38 - 775 dual vista - x850xt - M-Audio Mobile Pre - 4GB 800 Ram - 300 GB SATA - 600 Watt OCZ

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •