Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Disabled
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Tempe, Az
    Posts
    1,030

    Intel Pentium E5400

    For my budget gamer system.

    2.7Ghz
    800mhz Bus
    2Mb L2
    Wolfdale Cores
    13.5X Multiplier

  2. #2
    High Speed Senior deathman20's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Where the Cheese Heads Live
    Posts
    14,982
    Whats the video card, mobo and ram? Or is that system 1 in your sig?
    -=The Gamer=-
    MSI Z68A-GD65 (G3) | i5 2500k @ 4.5Ghz | 1.3875V | 28C Idle / 65C Load (LinX)
    8Gig G.Skill Ripjaw PC3-12800 9-9-9-24 @ 1600Mhz w/ 1.5V | TR Ultra eXtreme 120 w/ 2 Fans
    Asus DCUII R9 290 1075/1300 w/ 1.05V GPU | 36C Idle / 75C Load | 128/256GB Crucial M4 SSD's / 512GB Samsung 840 Pro
    BitFenix Shinobi Window Case | SilverStone DA750 | Dell 2405FPW 24" Screen | Oculus Rift DK2 - Incoming
    -=The Server=-
    Synology DS1511+ | Dual Core 1.8Ghz CPU | 30C Idle / 38C Load
    3 Gig PC2-6400 | 4x Samsung F4 2TB Raid5 | 1x Samsung F4 2TB
    Heat

  3. #3
    Disabled
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Tempe, Az
    Posts
    1,030
    Quote Originally Posted by deathman20 View Post
    Whats the video card, mobo and ram? Or is that system 1 in your sig?
    System 1 in my sig. I7 system is just 4.2Ghz and a GTX 295 but shh.. Lady thinks it can't game for ****. Which is why i had to build this one.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    394
    Quote Originally Posted by Rick James View Post
    For my budget gamer system.

    2.7Ghz
    800mhz Bus
    2Mb L2
    Wolfdale Cores
    13.5X Multiplier
    E5XXX series FTW. My e5200 is great. I just finished OCing it to 3.0 just by bumping the fsb to 250.

  5. #5
    High Speed Senior deathman20's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Where the Cheese Heads Live
    Posts
    14,982
    Quote Originally Posted by Rick James View Post
    System 1 in my sig. I7 system is just 4.2Ghz and a GTX 295 but shh.. Lady thinks it can't game for ****. Which is why i had to build this one.
    LOL
    -=The Gamer=-
    MSI Z68A-GD65 (G3) | i5 2500k @ 4.5Ghz | 1.3875V | 28C Idle / 65C Load (LinX)
    8Gig G.Skill Ripjaw PC3-12800 9-9-9-24 @ 1600Mhz w/ 1.5V | TR Ultra eXtreme 120 w/ 2 Fans
    Asus DCUII R9 290 1075/1300 w/ 1.05V GPU | 36C Idle / 75C Load | 128/256GB Crucial M4 SSD's / 512GB Samsung 840 Pro
    BitFenix Shinobi Window Case | SilverStone DA750 | Dell 2405FPW 24" Screen | Oculus Rift DK2 - Incoming
    -=The Server=-
    Synology DS1511+ | Dual Core 1.8Ghz CPU | 30C Idle / 38C Load
    3 Gig PC2-6400 | 4x Samsung F4 2TB Raid5 | 1x Samsung F4 2TB
    Heat

  6. #6
    Disabled
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Tempe, Az
    Posts
    1,030
    Quote Originally Posted by kevlar93 View Post
    E5XXX series FTW. My e5200 is great. I just finished OCing it to 3.0 just by bumping the fsb to 250.
    Haven't even started overclocking yet.

  7. #7
    Disabled
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Tempe, Az
    Posts
    1,030
    I lost my print out of optimal C2D settings and now i can't find it. It was a quoted list in one of the threads. Ugh...

  8. #8
    Rest In Peace OldSkool's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Lewisville, TX
    Posts
    3,016
    Quote Originally Posted by Rick James View Post
    I lost my print out of optimal C2D settings and now i can't find it. It was a quoted list in one of the threads. Ugh...
    That's ok, "optimal settings" are not the same for any two chips. At best, you'd have a decent start, but certainly nothing more.
    No Rig currently :(
    New Rig to be built in coming months......i7? Maybe :)

    "I Reject Your Reality, and Substitute My Own"
    E8400(CO) @ 4.2Ghz with 1.312v/4.5Ghz with 1.38v - Retired
    Heatware[/SIZE]

  9. #9
    Member MooMasster716's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Fontana, CA
    Posts
    572
    Went from Q6600 --> E5200 --> E 7200 --> E8500 and I must say playing Crysis with the E5200 was noticeably slower than the Rest of them. I was wondering why playing Crysis with a Nvidia 7800GTX & a Q6600 was smoother (low-med settings) than a 4870 and a E5200 OC to 3.4 at med High settings. Once I switched to the E7200 I was able to raise my play settings and gameplay was smooth. Everything else on the rig was butter smooth so I only noticed this with Crysis and its sequels.
    Intel Q9550 @3ghz ### Xigmatech HDT-1283
    4GB G.Skill F2 6400CL5-2GBPQ @840mhz
    Gigabyte EP43-UD3L ### XFX Nvidia GTX275
    500gb Seagate 7200.10
    1TB Samsung F3
    1000Watt Cooler Master Real Power PS
    10 case fans of pure silence on 2 Sunbeam Fan Controlers
    CoolerMaster 690
    My Heatware

  10. #10
    High Speed Senior deathman20's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Where the Cheese Heads Live
    Posts
    14,982
    Quote Originally Posted by MooMasster716 View Post
    Went from Q6600 --> E5200 --> E 7200 --> E8500 and I must say playing Crysis with the E5200 was noticeably slower than the Rest of them. I was wondering why playing Crysis with a Nvidia 7800GTX & a Q6600 was smoother (low-med settings) than a 4870 and a E5200 OC to 3.4 at med High settings. Once I switched to the E7200 I was able to raise my play settings and gameplay was smooth. Everything else on the rig was butter smooth so I only noticed this with Crysis and its sequels.
    Might of been the L2 that was killing it. Some say its not that critical but now that we have them with more its hard to go back.
    -=The Gamer=-
    MSI Z68A-GD65 (G3) | i5 2500k @ 4.5Ghz | 1.3875V | 28C Idle / 65C Load (LinX)
    8Gig G.Skill Ripjaw PC3-12800 9-9-9-24 @ 1600Mhz w/ 1.5V | TR Ultra eXtreme 120 w/ 2 Fans
    Asus DCUII R9 290 1075/1300 w/ 1.05V GPU | 36C Idle / 75C Load | 128/256GB Crucial M4 SSD's / 512GB Samsung 840 Pro
    BitFenix Shinobi Window Case | SilverStone DA750 | Dell 2405FPW 24" Screen | Oculus Rift DK2 - Incoming
    -=The Server=-
    Synology DS1511+ | Dual Core 1.8Ghz CPU | 30C Idle / 38C Load
    3 Gig PC2-6400 | 4x Samsung F4 2TB Raid5 | 1x Samsung F4 2TB
    Heat

  11. #11
    Disabled
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Tempe, Az
    Posts
    1,030
    I'm getting massive memory error's with these two sticks.. ie the sticks i overvolted with the C2D. will have to wait till tomorrow to get some fresh 1066's.

    We're only at a ****ty 3.05ghz.

  12. #12
    Senior Member jason4207's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Concord, NC
    Posts
    8,476
    Quote Originally Posted by Rick James View Post
    I'm getting massive memory error's with these two sticks.. ie the sticks i overvolted with the C2D. will have to wait till tomorrow to get some fresh 1066's.

    We're only at a ****ty 3.05ghz.
    Could be the NB. What FSB speed are you at? The e5x00's don't go high on the FSB like the higher end chips. At 350 they start to have trouble...maybe earlier if you don't get the settings right.

    Put your FSB at 250-300, and use high RAM dividers to re-test your RAM at 800-1066 speeds. Then you'll know if it's the RAM or the NB.
    MAIN RIG: 3570K @ 4.5GHz 1.272v H100i Extreme4-Z77 8GB-G.Skill @ 2200MHz 9-11-11-28 1.60v CM_430-Elite
    GTX670_DCuII_TOP @ 1358/7244 1.212v Xplosion-DTS 256GB-Samsung_830 1TB-Black Seasonic_X-750
    27.5"-1200P-LCD Z5500-5.1 || PLV-Z4_720P_Projector_95" Paradigm_6.1_DTS-ES
    G9_Mouse Logitech_Illuminated_KB Logitech_G27_Wheel+Microsim_Racing_Pod ***HEAT***

    GAMING HTPC: i3-550 @ 4.5GHz 1.35v H70 MSI_H55M-ED55 4GB-G.Skill @ 1875MHz 7-9-7-23 1T
    GTS450 @ 970/1940/2100 240GB_Sandisk_Extreme 640GB_Blue Corsair_CX430
    Panny 42S2 1080P Plasma

    unRAID FILE SERVER: E5200-M0 @ 2GHz 0.856v MSIP43Neo3-F 4GB-Corsair @ 800MHz CM590 Antec550W
    19TB-Parity_Protected_Storage / 1TB-Cache / 2TB-Parity / 10x2TB 2x1TB


  13. #13
    Disabled
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Tempe, Az
    Posts
    1,030
    Quote Originally Posted by jason4207 View Post
    Could be the NB. What FSB speed are you at? The e5x00's don't go high on the FSB like the higher end chips. At 350 they start to have trouble...maybe earlier if you don't get the settings right.

    Put your FSB at 250-300, and use high RAM dividers to re-test your RAM at 800-1066 speeds. Then you'll know if it's the RAM or the NB.
    The ram will not go higher then 13.5 X 223. If i even run the ram under 800mhz via the devider it will crash. I've tried the FSB method. High FSB and low Multiplier and it won't even boot at stock settings. I'll have better results with new ram

  14. #14
    Senior Fourm Spammer

    Evilsizer's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Austin,Texas
    Posts
    18,651
    Quote Originally Posted by deathman20 View Post
    Might of been the L2 that was killing it. Some say its not that critical but now that we have them with more its hard to go back.
    if the clocks were stock that would make sense as well if he was gaming at 800x600 with low settings. at higher settings and res L2 doesnt matter, so it would have been clock speed/cores that mattered. since MM716 didnt say they were oc'd i have to assume they were stock speeds....

    Intel G3258@4.2ghz | Asrock Z97M OC Formula | Galaxy GTX660 GC | PM840 Pro 128GB, PM830 FDE 250GB | SilverStone ST45SF
    i3 370M | Jetway NF98 | 2x2gig DDR3-1066 | pico 120WI | Asus GT630 2GB (GK208) |
    intel i5 2450M


    "I Love To Camp!"
    "Commensing Shock Therapy!"
    I'm jonnyGURU of jonnyGURU.com and we don't overload PSU's - JonnyGURU

    HeatWare

  15. #15
    Disabled
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Tempe, Az
    Posts
    1,030
    Fresh 1066 ram


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •