Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Oct 2009

    Weird mic feedback

    Hey guys ive been having some weird mic feedback or something. when i talk into the mic on my headset i can hear myself speak and breathe and stuff. Its a logitec 5.1 system (cant remember the model) and it has a separate spot for headset connection attached to volume control. The problem is still there when i plug directly into the sound card. Is it my headset? My sound card? or what? Should i adjust some setting or something? Any input or help would be greatly appreciated
    ASRock Z77 Extreme6/TB4
    Intel Core i5 3570K - Ivy Bridge
    Kinstan Hyper X (2 x 4GB) Running at 11-11-11-32 DRAM 933.2 - Dual
    Thermaltake 850w
    EVGA GeForce GTX 670
    120gb SSD Samsung EVO 840

  2. #2
    Registered
    Join Date
    Oct 2009
    O and i have an X-fi sound card by creative
    ASRock Z77 Extreme6/TB4
    Intel Core i5 3570K - Ivy Bridge
    Kinstan Hyper X (2 x 4GB) Running at 11-11-11-32 DRAM 933.2 - Dual
    Thermaltake 850w
    EVGA GeForce GTX 670
    120gb SSD Samsung EVO 840

  3. #3
    Registered
    Join Date
    Oct 2009
    also im using an hp headset with mic attached and it is an 1/8 analog adapter
    ASRock Z77 Extreme6/TB4
    Intel Core i5 3570K - Ivy Bridge
    Kinstan Hyper X (2 x 4GB) Running at 11-11-11-32 DRAM 933.2 - Dual
    Thermaltake 850w
    EVGA GeForce GTX 670
    120gb SSD Samsung EVO 840

  4. #4
    Magical Leopluridon Senior MadMan007's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    in a magical field
    Heatware Profile
    It sounds like the mic is set to 'monitor' which means the mic plays back through the speakers/headset. You should find a setting for this in your sound card control panel.
    There are three sides to any argument - side A, side B, and the Truth

    "This had better be frikkin' important. Is the meadow on fire?"

  5. #5
    Registered
    Join Date
    Oct 2009
    I have looked and there isnt a monitor setting. i put my settings back to normal and now its even worse when i try to get the mic working. it keeps throwing any sound it picks up right back at me and its creating a circle of death noise. Does anyone know the proper settings in order to get the mic working properly without having feedback or sound circle issues? Any other tips would be great as well its driving me nuts. And this doesnt happen all the time just when i test the mic in ccs source. when i just have the headphones on and listening to music its fine.
    ASRock Z77 Extreme6/TB4
    Intel Core i5 3570K - Ivy Bridge
    Kinstan Hyper X (2 x 4GB) Running at 11-11-11-32 DRAM 933.2 - Dual
    Thermaltake 850w
    EVGA GeForce GTX 670
    120gb SSD Samsung EVO 840

  6. #6
    Magical Leopluridon Senior MadMan007's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    in a magical field
    Heatware Profile
    Maybe it has to do with your headset. Does it have two separate plugs (headphone and mic) or one (headphone+mic)? How many rings are on the plug (reference this: http://en.wikipedia.org/wiki/TRS_connector TRS=tip, ring, sleeve and is the normal stereo plug)? Are they stereo headphones plus a mic, or mono headphones?
    There are three sides to any argument - side A, side B, and the Truth

    "This had better be frikkin' important. Is the meadow on fire?"

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •