Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Member overclucker's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Georgia

    Windows 7 Aero and SLI

    I have 2 7800gtx's from a old gaming rig and id like to put them to some use. I wont be gaming or rendering on it but will still be pushing the machine.

    How much GPU does Windows Aero really use and would i benefit from better desktop performance with 2 7800gtx's running in SLI. Not gaming.

  2. #2
    Member overclucker's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Georgia
    bump

  3. #3
    Member jmdixon85's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Cumbria (UK)
    What current GPU do you use. Aero takes very little power, even the Cheap integrated video chips on modern motherboards handle Aero very well.

    EDIT: And your desktop use will not benefit from using sli at all
    Main System/File Server/IP-Fire Router
    CPU: I2500K @ 4.7Ghz (H2o cooled)//AMD Athlon 215 x2/Celeron 1.1Ghz
    Mainboard: AsRock Z77 Extreme 4/Gigabyte 78LMT-USB3/Gigabyte GA-C847N
    RAM: 8GB DDR3 1600Mhz/12GB DDR3 1333Mhz//2GB DDR2
    Video: 2x nVidia GTX660 3GB sli/Radeon 3000//iGPU
    HDD: 256GB SSD (System)/WD VR 300GB(Games)/ 80GB HDD (TV Recordings)/WD VRaptor 160GB (Sytem), Maxtor 80GB (Sys Backup), 5x 1TB (RAID5 Data)/3TB (Backup) HighpointRR 3520 RAID Card/160GB
    PSU: Corsair TX-M 750W/Enermax 495W//FSP 300W
    Case: Coolermaster HAF932/CM Cosmos S/
    Audio: Toslink -> Pioneer VSX-820-K (Dolby TrueHD/DTS Master Audio)
    i7/i5/i3 Overclocking Guide/Intel Core2 overclocking guide/AMD AM2 overclocking Guide

  4. #4
    I am not 100% certain, but I never see GPU load with every day desktop use. Only when I am playing a game.
    HTPC/Main Rig: 42" LG 1080p - Windows 7 Professional
    EVGA P55 FTW - i7 860 4914.3 MHz Max and 4412 MHz 24/7
    Venomous X - SANYO DENKI - 9SG1212P1G01 - 260 CFM @ 6000 RPMs
    Corsair TX850 - Super Talent 2000MHz 8-8-8-24 (1320MHz 6-6-6-19)
    BFG GeForce GTX 260 OC MaXcore 55(SLI)
    Coolermaster HAF 932
    Heat

    My Homemade PWM Controller for "The Beast"

  5. #5
    Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Australia
    Aero doesn't use much GPU. In fact, I would bet it uses more RAM than GPU power.
    CPU: Intel Core i7 4770K
    Motherboard: Gigabyte G1 Sniper 5
    GPU: AMD HD7950
    RAM: Corsair Dominator Platinum 8gb 2133mhz
    SSD: 2 x Intel DC S3500 800gb in RAID0
    Cooling: Corsair H100i
    Power Supply: Corsair AX760
    Case: Corsair Obsidian 650D

  6. #6
    Member with Some Fancy Text Under His Name CompuTamer's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Brandon Mississippi
    Same. The WDM uses something like 100meg of RAM on my system, yet i can do flip 3D and all of that stuff and GPU usage is never over 0 percent. You shouldn't really need to put them in SLI for that. Any video card (integrated or not) from the last 5 years handles it fine, and any dedicated card from the decade just about will handle it.
    Intel Core i7 C0 @ 4.01GHz with 1.388 vCore ..........................................Intel i7 4500U
    Intel DX58SO Motherboard IOH + QPI @ 1.250 Volts..............................Lenovo Yoga 2 Pro
    Sony Optiarc Blu-Ray Drive.................................................. ...............802.11AC
    8 GB G-Skill Sniper DDR3 1600 @ 1.65 Volts ...........................................8GB DDR3 1600Mhz RAM
    60GB OCZ Solid 3 + 320GB WD Blue+ 1TB WD Green...............................Samsung 250GB SSD
    Antec 900.................................................. .......................................All Metal Body
    BFG GS-650.................................................. .....................................Lenovo Power Brick + 54Whr Battery
    XFX Radeon HD 4850 (660/1060 53C Idle 62C Load) @ 1.31 vCore............Intel HD4400
    Dual Dell E2311H LED 1920x1080.................................................. .......13.6" 3200x1800 Touchscreen
    Windows 7 Ultimate.................................................. ..........................Windows 8.1
    Those specs up there? They're silent. Silence is good. Very good.
    Your Core 2 Quad is based off of the Pentium pro in a few ways.

  7. #7
    Member overclucker's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Georgia
    sweet thanks guys

  8. #8
    Folding Team Content Editor
    Who Dolk'd my stars Senior Member
    deadlysyn's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Stealing your megahurtz at night
    Author Profile
    Quote Originally Posted by CompuTamer View Post
    Same. The WDM uses something like 100meg of RAM on my system, yet i can do flip 3D and all of that stuff and GPU usage is never over 0 percent. You shouldn't really need to put them in SLI for that. Any video card (integrated or not) from the last 5 years handles it fine, and any dedicated card from the decade just about will handle it.
    QFT! The Geforce 6200 in my sig is running Aero in Win7 Pro with no issues. The whole rig actually seems snappier than it ever did with XP.
    Water and Air Cooling Lead Senior
    Folding for Team 32 as 8thDeadlySyn Folding in the memory of pscout
    I'm a Team 32 Folding Mentor. Ask me about Folding.
    Gigabyte GA-EP45-UD3LR, Q9550@3.5, 4 GB Corsair Dominator DDR2-1066, Corsair Force F60, 300 GB Maxtor SATAII, EVGA GTX460 v2
    Laing D5 Vario, D-Tek Fuzion V1, Swiftech MCW60, Swiftech MCRES V2, HWLabs BIX3, 3 Panaflo FBA12G12U's on Rheobus, Primochill LRT black, Antec 900

    Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, Athlon II X3 445, TRU120, 4 GB Kingston HyperX DDR3-1600, 8800GTS 320MB, 320 GB Maxtor Sata, SB Audigy SE
    HEAT - My Folding Stats
    Would you like to see your writing on the front page? Ask me how!

    Last edited by m0r7if3r on 1-23-2011 at 12:45 PM. Reason: I haz uber 1337 h4x0rz 5k1llz

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •