Results 1 to 19 of 19
  1. #1
    dark bishop's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Folding the PWN, Salem Oregon

    Drop in points after putting second card in

    Well the oven trick worked and I now have a fully functioning 8800gt again. Gave it some burn in and it didn't explode so I put it to folding again.

    Problem is that my gtx285 used to get around 8-9k ppd but now its stuck down around 4k even with its over clock. (for safety I'm leaving the 8800gt @ stock)

    I've deleted the que.dat, work folder, and fah cores from each folder to try and get it cleared up but no luck.

    each card is attached to its own monitor btw.
    Phenom II 1090t 4.0Ghz | Mushkin 8gb ddr3
    Gigabyte 890FXA-UD5 | MSI 6950 2gb TwinFrozr
    Silverstone 700w silent modular
    Windows 7 ultimate 64-bit
    Corsiar H80
    Folding User Stats
    HEAT

  2. #2
    GIXXERGUY6's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Northwest Ohio
    Heatware Profile
    deleting the work sets back the cause.

    did you set the gpu's to idle? as well as the cpu at idle?
    Thermaltake vh6000bws
    EVGA x58 SLI LE 3x SLI
    SilverStone ZM1200M
    i7 920 D0 - 3.8 Folding away 1.35v(1.23v load)
    Megahalems Rev.B push pull R4's
    1tb Seagate 7200.11 Sata,5 500gb
    2- EVGA GTS450 1gb
    Folding User Stats
    My Heat
    Thanks for kicking my card in the RAMDAC's

  3. #3
    Wicked_Pixie's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Los Angeles, CA
    Only time I noticed a PPD drop when adding a 2nd card is when I forget to put "-gpu 1" in the shortcut. That happened to me quite a few times.

    You can easily check if your newly added card is working by checking GPU-z and check the GPU loads between your GTX285 and 8800GT.
    Folding in loving memory of Grandpa C. (April 2010)
    Alzheimer's and Parkinson's


    But we in it shall be remember'd;
    We few, we happy few, we band of brothers;
    For he to-day that sheds his blood with me
    Shall be my brother... "
    Henry V
    -Billy Shakespeare


    Heatware

  4. #4
    dark bishop's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Folding the PWN, Salem Oregon
    The 8800gt doesnt show any load :/ ? of course it didnt show before hand either.

    Both cards are working on P6602's. 8800 (R3, C357, G0) 285 (R1, C210, G1)

    I know they are both working cause the temps go up or down depending on whether folding is on or not.
    Phenom II 1090t 4.0Ghz | Mushkin 8gb ddr3
    Gigabyte 890FXA-UD5 | MSI 6950 2gb TwinFrozr
    Silverstone 700w silent modular
    Windows 7 ultimate 64-bit
    Corsiar H80
    Folding User Stats
    HEAT

  5. #5
    Wicked_Pixie's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Los Angeles, CA
    If it's not registering any GPU load on your 8800GT and your GTX 285 PPD is cut in half, I am almost sure that the GTX 285 is working on the same client.

    T o test, close one client and see if your PPD goes up on your GTX.

    Do you have the -gpu x flags assigned for each client in the target line in the shortcut, like so? Assuming you are using the console client.

    I have not used the systray client in ages and forgot how to do that.
    Folding in loving memory of Grandpa C. (April 2010)
    Alzheimer's and Parkinson's


    But we in it shall be remember'd;
    We few, we happy few, we band of brothers;
    For he to-day that sheds his blood with me
    Shall be my brother... "
    Henry V
    -Billy Shakespeare


    Heatware

  6. #6
    dark bishop's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Folding the PWN, Salem Oregon
    yes, both have the -gpu x flag, i am using the systray but im thinking of switching to console.
    Phenom II 1090t 4.0Ghz | Mushkin 8gb ddr3
    Gigabyte 890FXA-UD5 | MSI 6950 2gb TwinFrozr
    Silverstone 700w silent modular
    Windows 7 ultimate 64-bit
    Corsiar H80
    Folding User Stats
    HEAT

  7. #7
    dark bishop's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Folding the PWN, Salem Oregon
    even after shutting off folding on the 8800 the 285 is still hovering around 4k ppd?! WTH?!
    Phenom II 1090t 4.0Ghz | Mushkin 8gb ddr3
    Gigabyte 890FXA-UD5 | MSI 6950 2gb TwinFrozr
    Silverstone 700w silent modular
    Windows 7 ultimate 64-bit
    Corsiar H80
    Folding User Stats
    HEAT

  8. #8
    Wicked_Pixie's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Los Angeles, CA
    I found someone having the same issue as you are at folding forum.
    Link

    Worth a shot.
    Folding in loving memory of Grandpa C. (April 2010)
    Alzheimer's and Parkinson's


    But we in it shall be remember'd;
    We few, we happy few, we band of brothers;
    For he to-day that sheds his blood with me
    Shall be my brother... "
    Henry V
    -Billy Shakespeare


    Heatware

  9. #9

    Mark620's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Spencer Mountain, TN
    Disable cpu affinity lock?

    Are you folding on the CPU too?
    If so, I have the same problem.
    Q6600 with 2ea 8800GT's on Asus P5N-D, 2 gb ram, Win XP
    When I run all 3 clients - fewer PPD.
    Best PPD is 2 GPU's (NO SMP)

    I also have the restart overclock loss on one gpu...seems all my multi gpu rigs do that...
    Last edited by Mark620; 03-11-10 at 12:18 PM.
    Folding User Stats
    Fold for Team32

    "There are two ways to conquer and enslave a nation...One is by sword...The other is by debt."John Adams, 1826

  10. #10
    dark bishop's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Folding the PWN, Salem Oregon
    Thanks pixie, I had swapped cards before without needing to reinstall drivers so I kinda skipped it this time. Windows said new hardware and recognized it so I thought all was well.

  11. #11
    dark bishop's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Folding the PWN, Salem Oregon
    as far as folding on the cpu yes i am, when the gpu's are going its down between 2-4k, when not gpu folding its up around 7k.
    Phenom II 1090t 4.0Ghz | Mushkin 8gb ddr3
    Gigabyte 890FXA-UD5 | MSI 6950 2gb TwinFrozr
    Silverstone 700w silent modular
    Windows 7 ultimate 64-bit
    Corsiar H80
    Folding User Stats
    HEAT

  12. #12
    dark bishop's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Folding the PWN, Salem Oregon
    had to re install all my clients and nv drivers but its up and going again.
    Phenom II 1090t 4.0Ghz | Mushkin 8gb ddr3
    Gigabyte 890FXA-UD5 | MSI 6950 2gb TwinFrozr
    Silverstone 700w silent modular
    Windows 7 ultimate 64-bit
    Corsiar H80
    Folding User Stats
    HEAT

  13. #13
    dark bishop's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Folding the PWN, Salem Oregon
    I dont know whats going on?

    Right after re-installing drivers and the clients the 8800 was around 4k where it should be while the 285 was around 8-10k, and the cpu was around 3k. Now the cpu is up to 5k, the 8800 is down to 2k and the 285 is down to 4k.
    Attached Images Attached Images  
    Phenom II 1090t 4.0Ghz | Mushkin 8gb ddr3
    Gigabyte 890FXA-UD5 | MSI 6950 2gb TwinFrozr
    Silverstone 700w silent modular
    Windows 7 ultimate 64-bit
    Corsiar H80
    Folding User Stats
    HEAT

  14. #14
    Wicked_Pixie's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Los Angeles, CA
    Set the cpu priority to idle on the smp; low for gpu clients. If you already done that, add NV_FAH_CPU_AFFINITY to environment variable and set it to 15.

  15. #15
    dark bishop's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Folding the PWN, Salem Oregon
    I figured it out!

    Its nvidia's stupid drivers thats the problem, gpuz and evga precision never showed that it had downclocked into 2d mode! I applied a patch someone on the evga boards came up with to lock it into 3d high power via a registry edit.
    Phenom II 1090t 4.0Ghz | Mushkin 8gb ddr3
    Gigabyte 890FXA-UD5 | MSI 6950 2gb TwinFrozr
    Silverstone 700w silent modular
    Windows 7 ultimate 64-bit
    Corsiar H80
    Folding User Stats
    HEAT

  16. #16
    KGH's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    San Jose, CA
    Folding Profile
    would please share this patch?
    this is a common problem with running multi-cards now.

    at least I encountered few times and had to reboot/reinstall driver, which is painful.
    Heatware: KGH
    Folding User Stats

  17. #17
    dark bishop's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Folding the PWN, Salem Oregon
    certainly sir, here you are, just unzip and follow the extremely simple instructions.
    Attached Files Attached Files
    Phenom II 1090t 4.0Ghz | Mushkin 8gb ddr3
    Gigabyte 890FXA-UD5 | MSI 6950 2gb TwinFrozr
    Silverstone 700w silent modular
    Windows 7 ultimate 64-bit
    Corsiar H80
    Folding User Stats
    HEAT

  18. #18
    KGH's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    San Jose, CA
    Folding Profile
    thank you
    Heatware: KGH
    Folding User Stats

  19. #19
    Wicked_Pixie's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Los Angeles, CA
    Thanks for the heads-up db!

    Saved... just in case I come across this issue.
    Folding in loving memory of Grandpa C. (April 2010)
    Alzheimer's and Parkinson's


    But we in it shall be remember'd;
    We few, we happy few, we band of brothers;
    For he to-day that sheds his blood with me
    Shall be my brother... "
    Henry V
    -Billy Shakespeare


    Heatware

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •