Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Member overclucker's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Georgia
    Posts
    1,049

    win7 OS mirror keeps breaking

    Ive been having an issue where i do a software mirror on my system running windows 7. Im using Disk Management it says "Failed Redundancy" when i go to check the status of the HDDs. When i hit reactivate it starts resyncing for about 30 seconds and then goes back to "Failed Redundancy"

    im also getting this error in event viewer when it fails. I googled it but i didnt find anything relevant to my situation.

    Log Name: System
    Source: VDS Basic Provider
    Date: 3/22/2010 5:13:22 PM
    Event ID: 1
    Task Category: None
    Level: Error
    Keywords: Classic
    User: N/A
    Computer: Comp
    Description:
    Unexpected failure. Error code: 490@01010004
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="VDS Basic Provider" />
    <EventID Qualifiers="49664">1</EventID>
    <Level>2</Level>
    <Task>0</Task>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2010-03-23T00:13:22.000000000Z" />
    <EventRecordID>4868</EventRecordID>
    <Channel>System</Channel>
    <Computer>Privatsys</Computer>
    <Security />
    </System>
    <EventData>
    <Data>490@01010004</Data>
    </EventData>
    </Event>

    my system isnt encrypted and both HDDs are identical. It was working for a few days when i first built the system but now it just wont stay Mirrored.

  2. #2
    Premium Member #1
    chawks2's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    OG, CT
    Posts
    824
    I had a similar problem with my ICH10. My issue ended up being the Matrix Storage drivers. Once I upgraded to RST, my RAID failures went away.
    "The only solid piece of scientific truth about which I feel totally confident is that we are profoundly ignorant about nature...It is this sudden confrontation with the depth and scope of ignorance that represents the most significant contribution of 20th century science to the human intellect."
    -Lewis Thomas, The Medusa and the Snail

    "The best definition we have found for civilization is that civilized man does what is best for all, the savage does what is best for himself."
    -Edwin Hubble

    H.E.A.T
    MarioKart FID-0774-5798-8330

  3. #3
    Member overclucker's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Georgia
    Posts
    1,049
    Quote Originally Posted by chawks2 View Post
    I had a similar problem with my ICH10. My issue ended up being the Matrix Storage drivers. Once I upgraded to RST, my RAID failures went away.
    gotcha, i am running ICH10R on my raid-5 which is working great. Im running Jmicron for my Windows Mirror. I checked the drivers and they are up to date. Im gonna try reinstalling the driver.

    what do you mean by RST?

  4. #4
    Premium Member #1
    chawks2's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    OG, CT
    Posts
    824
    The JMICRON controllers have caused me nothing but grief.
    "The only solid piece of scientific truth about which I feel totally confident is that we are profoundly ignorant about nature...It is this sudden confrontation with the depth and scope of ignorance that represents the most significant contribution of 20th century science to the human intellect."
    -Lewis Thomas, The Medusa and the Snail

    "The best definition we have found for civilization is that civilized man does what is best for all, the savage does what is best for himself."
    -Edwin Hubble

    H.E.A.T
    MarioKart FID-0774-5798-8330

  5. #5
    Super Moderator
    Audioaficionado's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Medford, Orygun
    Posts
    10,989
    .....................................My HeatwareMyFAH Stats
    .......................Folding is a marathon, not a sprint audioaficionado
    Asus Commando, 8GB GSkill 5-5-5-15-2t PC6400, Q6600 @3.0GHz >SMP2+GPU3 FAH 24/7
    Gigabyte DS3, 3GB GSkill 5-5-5-15-2t PC6400, E6400 @3.0GHz
    Asus P5Q PRO Turbo, 4GB GSkill 5-5-5-15-2t PC6400, E6600 @3.0GHz
    Iwill DH800, 2GB OCZ4002048PFDC-K 2.5-3-3-8-1t, Dual 2.4 M0 Xeons 1.5v/880/3300
    Help improve overclockers.com! Get involved!

    You have over 101 signatures and Can't see the classifieds???Click This Link
    Anyone we catch cookie stuffing at this site will be banned on the spot!!

  6. #6
    Member medo145's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Massachusetts, USA
    Posts
    1,269
    don't mean to hijack this thread, just interested in doing this myself. i have intel matrix set up as raid 0 and raid 5. Can i mirror my raid 0 (os) to another drive. i have ich9 i think
    |ASUS P8Z68 DELUXE/GEN3|i72600K 3.4GHz @ 4.5GHz(100x45)|EVGA GTX670 FTW+ 4GB @ 1006/6008|
    |4x4GB G.Skill DDR3 1600 PC2 12800|LianLi(PC-A70B)|Corsair HX750|ASUS Xonar Essence STX|
    |Samsung 840 Pro 256GB (OS)|3x1TB (WD Black) 0+5 Intel Matrix Raid|

    |Asrock Z97E-ITX/ac|i54670K 3.4GHz @ Stock(...x..)|Corsair H60|
    |2x4GB G.Skill Sniper DDR3 1600 PC2 12800|Corsair(250D)|Corsair CX600M|
    |Samsung 840 Evo 250GB (OS)|3TB (Seagate)|

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •