Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 23
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Sep 2010

    Pentuim Doal-Core at 7.6Ghz

    yeah, that's not a typo, Check out my pictures in the community albums here http://www.overclockers.com/forums/album.php?albumid=93 and tell me what you think. I'm so mind blown I don't even know what to say.

    Edit: I just realised that I did have a typo in my title. it's late and I've been overclocking for 7 hours now. -_-

  2. #2
    Member SeanBest's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Harrisonburg, VA
    Heatware Profile
    Awesome, but got a CPU-Z validation screen by chance?
    HEAT
    Motherboard --------- BIOSTAR TPower I45
    CPU ------------------- Intel E8600 @ 4GHz
    Memory -------------- 4GB Corsair Dominator DDR2 1066
    Cooling --------------- Thermalright Ultra 120 Extreme
    HDDs ----------------- Western Digital Velociraptor 300GB 10k RPM
    Graphics Card ------- MSI HD4870 OC Edition
    Soundcard ----------- Creative X-Fi Xtremegamer
    Case ------------------ Antec Nine Hundered
    Power Supply -------- OCZ ModXStream Pro 600W
    OS -------------------- Win 7 Pro x64, Mint Debian x64

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    I wish, my computer crashed about 30 seconds after I took those screens, I've got it back at 3.5Ghz again because I think I might burn my house down if I do 7 again, even on my ice water system.

  4. #4
    Epic Fail Guy JamesXP's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    England
    Why dont you use CPU-Z? it's pretty much the defacto for showing CPU speeds.
    i5 3570K @ 4.5GHz
    Thermalright Macho 120
    ASRock Z77 Pro4
    8GB Kingston HyperX 1600MHz
    128GB Samsung 830 SSD
    EVGA GTX770 ACX
    EVGA Supernova 750G2
    Corsair 650D

  5. #5
    Folding for Team 32! Ben333's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    New Hampshire
    Author Profile
    Quote Originally Posted by Johnny1070 View Post
    I wish, my computer crashed about 30 seconds after I took those screens, I've got it back at 3.5Ghz again because I think I might burn my house down if I do 7 again, even on my ice water system.
    If it crashed that quickly I don't consider it an achievement. IMO only stable usable clocks are something to brag about.

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Quote Originally Posted by Ben333 View Post
    If it crashed that quickly I don't consider it an achievement. IMO only stable usable clocks are something to brag about.
    It wasn't really a bragging thing, it was more of a; HOLY S#!T IT'S RUNNING AT 7.6 EFFING GHz! IS THIS POSSIBLE? SOMEBODY PROVE ME WRONG, PLEASE>

    you know?

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Quote Originally Posted by JamesXP View Post
    Why dont you use CPU-Z? it's pretty much the defacto for showing CPU speeds.
    Well, I didn't have CPU-Z installed to tell you the truth, I wasn't trying for such a high OC at all, I miss typed my FSB clock to nearly double my 3.3 OC from before on accident, I was just ecstatic that it even ran windows!

  8. #8
    Epic Fail Guy JamesXP's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    England
    I don't think it's possible not on water....


    what exactly was your cooling system?


    what voltage on the CPU?
    i5 3570K @ 4.5GHz
    Thermalright Macho 120
    ASRock Z77 Pro4
    8GB Kingston HyperX 1600MHz
    128GB Samsung 830 SSD
    EVGA GTX770 ACX
    EVGA Supernova 750G2
    Corsair 650D

  9. #9
    looks like a tarfanian phase duplication event.
    if you can repeat the occurance, please contact Mr Hawkings, as it would begin to prove the dimentional string shifting events that will occur in 2012. If you have trouble rephasing the CPU though you could try mentioning how you accomplished the frequency adjustement that took it out of phase.

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Quote Originally Posted by JamesXP View Post
    I don't think it's possible not on water....


    what exactly was your cooling system?


    what voltage on the CPU?
    I have it in a custom loop with a 4X140 RAD and an Ice-box, voltages are and were at 1.344Vcore

    I really don't even know how I got into windows or did anything at all except spontaneously combust.

  11. #11
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Quote Originally Posted by Psycogeec View Post
    looks like a tarfanian phase duplication event.
    if you can repeat the occurance, please contact Mr Hawkings, as it would begin to prove the dimentional string shifting events that will occur in 2012. If you have trouble rephasing the CPU though you could try mentioning how you accomplished the frequency adjustement that took it out of phase.
    I wish...

  12. #12
    Member ratbuddy's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Hartford, CT
    Heatware Profile
    764 FSB? Uhh, what mobo/RAM is that on?
    HTPC - 2500k - 212+ - GA-Z68MX-UD2H-B3 - 2x4GB G.Skill DDR3-1600 - Crucial MX100 512GB, Spinpoint F3 1TB w/M4 64GB ISRT Cache
    MSI GTX 970 4GB - Silverstone LC10B-E - Corsair RM550

    -----
    Main - X3 450 - ASRock A790GMH/128M 790GX - 2x2GB G.Skill 4-4-4-12 - Crucial MX100 256GB, 2xWD Green 1TB
    Gigabyte GTX 460 1GB - Silverstone TJ08 - Corsair CX400W

    Nothin' up my sleeve..

  13. #13
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Quote Originally Posted by ratbuddy View Post
    764 FSB? Uhh, what mobo/RAM is that on?
    Just an xfx nforce 750i sli, but the ram is Patriot dual channel ULL ram at 4-4-4-12 timings.

    Thankfully I didn't hurt anything, haha.
    And it was at 724 not 764, that would just be crazy!

    I was trying to hit around 1289 for the FSB but i typed 2899 instead.
    Last edited by Johnny1070; 09-11-10 at 09:24 AM.

  14. #14
    Member ratbuddy's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Hartford, CT
    Heatware Profile
    Quote Originally Posted by Johnny1070 View Post
    Just an xfx nforce 750i sli, but the ram is Patriot dual channel ULL ram at 4-4-4-12 timings.

    Thankfully I didn't hurt anything, haha.
    And it was at 724 not 764, that would just be crazy!
    Oh sure, and 724 is sane??

    Time to plug in those same settings and nab CPU-Z validation
    HTPC - 2500k - 212+ - GA-Z68MX-UD2H-B3 - 2x4GB G.Skill DDR3-1600 - Crucial MX100 512GB, Spinpoint F3 1TB w/M4 64GB ISRT Cache
    MSI GTX 970 4GB - Silverstone LC10B-E - Corsair RM550

    -----
    Main - X3 450 - ASRock A790GMH/128M 790GX - 2x2GB G.Skill 4-4-4-12 - Crucial MX100 256GB, 2xWD Green 1TB
    Gigabyte GTX 460 1GB - Silverstone TJ08 - Corsair CX400W

    Nothin' up my sleeve..

  15. #15
    Member
    Join Date
    Jul 2010
    I read dual anyway didnt even see the typo untill you said it.

  16. #16

    Member
    freeagent's Avatar
    10 Year Badge
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Winnipeg!
    Benching Profile Folding Profile Heatware Profile
    Ive seen windows get confused at what clock speed im running before. It was usually xp too..

    7.6ghz @ 1.34 = lol not a chance
    Intel Xeon x5690 E.S. @ 4209mhz, 1.32v/4800mhz, 1.55v
    Corsair H100/2x 38x120 Panaflo @ 60%
    Asus Rampage III Formula @ 200/3608/3608
    3x2GB STT Chrome @ 1600mhz 6-6-6-20 1T, 1.65v
    Asus GTX 580 Matrix Platinum @ 900/1100 1.1v
    Intel 520/WD Black
    Auzentech Prelude
    Thermaltake SP850M
    Fractal Design Define R4

  17. #17
    Senior Member
    nzaneb's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Northern Indiana
    Author Profile Benching Profile SETI Profile Heatware Profile
    Sorry to burst your bubble but it's not physically possible. It's just a glitch. You may have been overclocking, and it may have been unstable, but it wasn't running that fast. Consider the fact that some of the best overclockers in the world, that bin chips for a living, only ever managed 5.98 Ghz on a E6300 Pentium Dual Core (on LN2)
    Water and 1.34V won't cut it... sorry.

    Fun to see though
    N-Zane-B
    Forging the way for Overclockers.com World Domination
    Join us on the benching team
    !


  18. #18
    Member
    10 Year Badge
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Las Vegas, NV
    Heatware Profile
    http://hwbot.org/community/submissio...33ghz_6713_mhz

    Fastest core2 chip to date. You dont even come close. Not to mention he was using LN2. Whether it was a glitch or you photoshopping, do some research about these things before posting about it.

    And heres the fastest water.
    http://hwbot.org/community/submissio...hz_5240.57_mhz
    Asus P8P67
    Intel i7-2600k @ 4.9ghz
    GSkill Ripjaws 8gb 1600mhz c8
    EVGA GTX780 ACX 1228//1650
    OCZ Agility 2 240gb, Corsair Force 3 180gb, (2)WD 1tb Black
    HAF 932w/ Corsair HX750
    Heat

  19. #19
    Senior Member
    nzaneb's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Northern Indiana
    Author Profile Benching Profile SETI Profile Heatware Profile
    This is the CPU he's using though.
    LN2
    H20
    N-Zane-B
    Forging the way for Overclockers.com World Domination
    Join us on the benching team
    !


  20. #20
    Member
    10 Year Badge
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Las Vegas, NV
    Heatware Profile
    I know, I was just referring to the whole core2duo line up.. Troll hasnt shown back up yet either.
    Asus P8P67
    Intel i7-2600k @ 4.9ghz
    GSkill Ripjaws 8gb 1600mhz c8
    EVGA GTX780 ACX 1228//1650
    OCZ Agility 2 240gb, Corsair Force 3 180gb, (2)WD 1tb Black
    HAF 932w/ Corsair HX750
    Heat

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •