Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Registered
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    brighton uk
    Posts
    80

    crucial 2100 ddr question......

    i have a 256 stick and am sure the spd settings have changed by themselves. The ones i get now are:

    cas 2.5t, sdr 3
    sdram ras 3t
    ras to cas 3t
    sdram active to precharge 6t

    i have manually set them to 2,2,2,5 which was there original default reading from the memory signature.

    has anyone else come across changing memory settings like this?

    thanks

  2. #2
    Member
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    San Diego
    Posts
    538

    Re: crucial 2100 ddr question......

    Originally posted by moeshka
    i have a 256 stick and am sure the spd settings have changed by themselves. The ones i get now are:

    cas 2.5t, sdr 3
    sdram ras 3t
    ras to cas 3t
    sdram active to precharge 6t

    i have manually set them to 2,2,2,5 which was there original default reading from the memory signature.

    has anyone else come across changing memory settings like this?

    thanks
    i dont understand the quesiton, otherwise i would help you...

  3. #3
    Senior Member Yodums's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Ottawa, Canada
    Posts
    12,405
    Lots of people have. When overclocked its best to use CAS2 Timings (2-2-2).

    Yodums
    Peter Gibbons: Let me ask you something. When you come in on Monday, and you're not feelin' real well, does anyone ever say to you, 'Sounds like someone has a case of the Mondays'?

    Lawrence: No. No, man. ****, no, man. I believe you'd get your ass kicked sayin' something like that, man.

  4. #4
    Member hallen's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Prattsville, NY
    Posts
    1,468

    Re: crucial 2100 ddr question......

    Originally posted by moeshka
    i have a 256 stick and am sure the spd settings have changed by themselves. The ones i get now are:

    cas 2.5t, sdr 3
    sdram ras 3t
    ras to cas 3t
    sdram active to precharge 6t

    i have manually set them to 2,2,2,5 which was there original default reading from the memory signature.

    has anyone else come across changing memory settings like this?

    thanks
    Moe- With Crucial I always set the BIOS to overide the SPD and make the settings 2 2 2. Everytime the BIOS resets to default I reset them back to 2 2 2.

    Crucial goes 170MHz and better at 2 2 2 so its standard procedure for me.

    Hope this helps.

    Harvey

  5. #5
    Senior Citizen (aka old fart) Silver's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Dallas, Georgia
    Posts
    4,127

    Re: Re: crucial 2100 ddr question......

    Crucial goes 170MHz and better at 2 2 2 so its standard procedure for me.

    Hope this helps.

    Harvey [/B][/QUOTE]

    And you gotta love that.

    Xeons 1.6LV at 3.2Ghz
    3000+ (754) at 2.5Ghz
    2800+ (754) at 2.5Ghz
    P4 2.8C-478 at 3.4Ghz
    Celeron 315D at 3.4Ghz
    Celeron 310D at 3.0Ghz
    Celeron 335D at 3.7Ghz
    Celeron 315D at 2.8Ghz
    C2D E6300 at 3.2Ghz
    C2D E6300 at 3.0Ghz

    FOLDING FOR TEAM 32 - 30.7 Ghz

    Avatar by Shocker - Many Thanks Sir!

  6. #6
    Registered
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    brighton uk
    Posts
    80
    sorry if my original post caused confusion.

    when i first inserted the memory the default settings in bios were
    2,2,2,5 and i left them at this.

    after mucking about with the system oc etc. the default settings in the bios have changed to 3,3,3,6.

    i have to manually change them to get the original default settings 2,2... where as before they were pre-set already to these.

    it seems like the chip recognition has changed and i didnt know if this was because of damaging the memory

    hope this makes a bit more sense

    thanks

  7. #7
    Senior Citizen (aka old fart) Silver's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Dallas, Georgia
    Posts
    4,127
    It will go back to default settings if the board goes back to default. Have you had to clear cmos or are you having to hold down the insert key during boot. I.E. is the board going back to default settings? I do not believe the ram is damaged.

    Xeons 1.6LV at 3.2Ghz
    3000+ (754) at 2.5Ghz
    2800+ (754) at 2.5Ghz
    P4 2.8C-478 at 3.4Ghz
    Celeron 315D at 3.4Ghz
    Celeron 310D at 3.0Ghz
    Celeron 335D at 3.7Ghz
    Celeron 315D at 2.8Ghz
    C2D E6300 at 3.2Ghz
    C2D E6300 at 3.0Ghz

    FOLDING FOR TEAM 32 - 30.7 Ghz

    Avatar by Shocker - Many Thanks Sir!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •