Page 8 of 9 FirstFirst ... 7 8 9 LastLast
Results 141 to 160 of 173
  1. #141
    Sith Lord drshivas's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Maryland, USA
    Posts
    1,516
    My 2600K is running 4.5 with auto vcore with an arctic freezer pro 7 rev2. Load temps are low mid 70s running SETI. 4.6 on auto bluescreens. Will play with manual adjustments to vcore later.

  2. #142
    Member PolRoger's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Atlanta
    Posts
    994
    Quote Originally Posted by drshivas View Post
    My 2600K is running 4.5 with auto vcore with an arctic freezer pro 7 rev2. Load temps are low mid 70s running SETI. 4.6 on auto bluescreens. Will play with manual adjustments to vcore later.
    What is the load vcore in CPUZ while running SETI @ 4.5GHz?
    Haswell/IB/SB on a Dimastech Bench table.

  3. #143
    Sith Lord drshivas's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Maryland, USA
    Posts
    1,516
    CPUz shows 1.08 and doesn't change. In the bios I saw 1.32.

  4. #144
    Member PhysX's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Calgary
    Posts
    3,715
    Quote Originally Posted by drshivas View Post
    CPUz shows 1.08 and doesn't change. In the bios I saw 1.32.

    it probably also shows 1.6Ghz ? thats why.

    anyways...


    has anyone played with adjusting the TDP in the bios for these chips ?
    ASUS P8P67 DLX | Core i7 2600k @ 5200Mh - CM Hyper 212+ | 2x4GB DDR3 Corsair Vengance 1600| 2x Sapphire Radeon HD 6970 2GB CrossFireX | 2 X WD Black 500GB HW-Raid 0 - 2 X WD GREEN 1.5TB (EARS) HW-RAID 1 | Corsair AX 1200

  5. #145
    Member PhysX's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Calgary
    Posts
    3,715
    Quote Originally Posted by wingman99 View Post
    One thing intel could do now that you have to buy k unlocked cpu's is have no warranty, that would suck, like they do with my motocross bike it has no warranty and cost $8199+

    there is a bit of a difference in that aspect.

    motocross bikes are abused. chips are.... overclocked, but since its unlocked its kind of like they are ok with you doing so, either way its still covered under warranty.
    ASUS P8P67 DLX | Core i7 2600k @ 5200Mh - CM Hyper 212+ | 2x4GB DDR3 Corsair Vengance 1600| 2x Sapphire Radeon HD 6970 2GB CrossFireX | 2 X WD Black 500GB HW-Raid 0 - 2 X WD GREEN 1.5TB (EARS) HW-RAID 1 | Corsair AX 1200

  6. #146
    Member wingman99's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    8,750
    Quote Originally Posted by DaveHCYJ View Post
    http://www.anandtech.com/show/4083/t...-2100-tested/2

    All OCing in sandybridge is done via turbo rather than the base clocks.
    Thanks for the information this really sucks. so let me get this strait if you want to have your overclock do you have to put a load to it and how much load, also doesn't turbo only MAX with one core.
    Last edited by wingman99; 01-12-11 at 01:32 AM.
    i5 2500K
    Motherboard Gigabyte Z68A-D3-B3
    G.SKILL RipjawsX X.M.P. 1600MHz
    EVGA SuperClocked GTX 570

  7. #147
    Senior Member
    DaveHCYJ's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    San Diego
    Posts
    1,346
    Quote Originally Posted by deathman20 View Post
    Intel have a short supply of CPU's? That would be a first.
    I canceled my order with Amazon and went through Newegg when Amazon said the estimated ship date was Feb 21st.

    Quote Originally Posted by lordkosc View Post
    so pretty much non-K chips are maxed out at a 400mhz overclock?
    Sort of. You could get a bit more than 400MHz by changing bclk, but the current thinking is that's not a good idea.

    Also the i3's have their multiplier completely locked so they don't even get 400MHz.

  8. #148
    Member lordkosc's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Northampton,Pa
    Posts
    2,573
    who buys i3 stuff
    CPU & CPU Fan --------- i7 2600k @ 4.5 Ghz ||| CM Hyper 212+
    MoBo & Memory -------- Asus p8p67 Pro and 16GB Corsair XMS DDR3 1600
    SSD's ------------------ 2x 512GB Crucial MX100 (OS/Programs and Games)
    Game Backup HDD ----- 3TB WD Green
    Misc Storage HDDs ----- 5x 2 T.B SAMSUNG F4 5400 RPM 32MB
    Video Card ------------- Gigabyte GTX 670 OC
    Monitors --------------- 1 Samsung 32" 1080p LCD TV ||| 1 x Dell 2007FPW Rev A02 |||
    Case/PSU/OS ---------- Antec P280 ||| Antec EarthWatts EA750 750W||| Windows 8 x64

    3dfx 1997-2002 ~~~ Nvidia 2002-present.
    AMD 1998-2008 ~~~ Intel 1993-1998 , 2008-present.

  9. #149
    Member PolRoger's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Atlanta
    Posts
    994
    Quote Originally Posted by drshivas View Post
    CPUz shows 1.08 and doesn't change. In the bios I saw 1.32.
    Do you have a Gigabyte board? I think CPUZ has a problem reporting correct vcore with their P67 boards.
    Haswell/IB/SB on a Dimastech Bench table.

  10. #150
    Member trueplaya4ever8's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Saint Cloud, FL
    Posts
    1,918
    Has anyone slapped an H70 on these yet?
    ASUS Maximus IV Hero | 4770k | H70 | 2x8GB Team Xtreem 2400mhz | EVGA 780TI SC | X-Star 27" | 250GB Samsung EVO | Corsair AX750 | Cosair Air 540

    My Heat
    http://heatware.com/eval.php?id=25800

  11. #151
    Sith Lord drshivas's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Maryland, USA
    Posts
    1,516
    Quote Originally Posted by PolRoger View Post
    Do you have a Gigabyte board? I think CPUZ has a problem reporting correct vcore with their P67 boards.
    Yes, it's the p67a ud3. I did not know that about that board. Microcenter had an MSI, but considering my MSI x58 Platinum sli just died on me, I passed it over.

  12. #152
    Member wingman99's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    8,750
    Quote Originally Posted by drshivas View Post
    Yes, it's the p67a ud3. I did not know that about that board. Microcenter had an MSI, but considering my MSI x58 Platinum sli just died on me, I passed it over.
    The reason CPU-z has a problem with Gigabyte is because they have a new and improved Integration of VRM Components for the new phase design so CPU-z will have to be updated to work with it.
    i5 2500K
    Motherboard Gigabyte Z68A-D3-B3
    G.SKILL RipjawsX X.M.P. 1600MHz
    EVGA SuperClocked GTX 570

  13. Thanks!

    drshivas (01-16-11)

  14. #153
    Member Deathhorse's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Sunny California
    Posts
    912
    Nice detailed review. Easy to read. And i like that beefed up cooler it looks like it was easy to mount. Unlike the days of push pins ugh. And 5ghz on air that's sweet
    heatware 206-0-0
    good xbox had some good times
    psn:bluedood
    steam:bluedood
    Dont take the classies for granted

  15. #154
    Senior Member
    DaveHCYJ's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    San Diego
    Posts
    1,346
    Quote Originally Posted by Deathhorse View Post
    And i like that beefed up cooler it looks like it was easy to mount. Unlike the days of push pins ugh.
    Just so you know that is an aftermarket intel cooler, not the stock one.

    Here is a picture of the stock sandybridge cooler compared to a Noctua NH-D14

  16. #155
    Water Cooled Moderator
    Overclockers.com Lead Editor
    hokiealumnus's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    15,509
    Hahahahaha, now that is a pic for the ages.

    He's quite correct - to reiterate again, that is not the stock cooler. It's an upgraded Intel cooler.

    Enjoy benchmarks? Join the benching team!
    New to water cooling? Read the Beginner's Guide to Water Cooling Your PC.
    I.M.O.G. - "Night benching is the answer. Start sleeping every other day. Other than an occassional narcoleptic episode, its been wor"
    \m/ OverClockers mATX L33T Club \m/ - Join Now! - My mITX Build

  17. #156
    Member Castiel's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    East Coast
    Posts
    245
    Quote Originally Posted by DaveHCYJ View Post
    Just so you know that is an aftermarket intel cooler, not the stock one.

    Here is a picture of the stock sandybridge cooler compared to a Noctua NH-D14
    OH MY GOD!!!!!!!!!
    Core I7 2600K - 4.6Ghz 1.320v
    Asus ROG Maximus IV Extreme
    Corsair 4GB Dominators - 8-9-8-24, DDR3 2090 1.58v
    Sapphire HD 5870's 1100c/1300m
    XFX 850W Black Edition

  18. #157
    Member Deathhorse's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Sunny California
    Posts
    912
    i know it was upgraded (i read the post)

    But that notua is epic. Whats up with the low profile crap???? Man my cooler that i got from a conroe looks better then that stock cooler..
    heatware 206-0-0
    good xbox had some good times
    psn:bluedood
    steam:bluedood
    Dont take the classies for granted

  19. #158
    Water Cooled Moderator
    Overclockers.com Lead Editor
    hokiealumnus's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    15,509
    Quote Originally Posted by Deathhorse View Post
    i know it was upgraded (i read the post)

    But that notua is epic. Whats up with the low profile crap???? Man my cooler that i got from a conroe looks better then that stock cooler..
    Mine too! I have one from a dinky little E4400 with a giant copper slug in the middle and it's about three times as high as that one. As TDP goes down in a linear fashion, the included cooling ability appears to reduce exponentially.

    Enjoy benchmarks? Join the benching team!
    New to water cooling? Read the Beginner's Guide to Water Cooling Your PC.
    I.M.O.G. - "Night benching is the answer. Start sleeping every other day. Other than an occassional narcoleptic episode, its been wor"
    \m/ OverClockers mATX L33T Club \m/ - Join Now! - My mITX Build

  20. #159
    Member Deathhorse's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Sunny California
    Posts
    912
    oh really

    well thats cool. But i thought that a copper core was better for heat transfer/dissipation
    heatware 206-0-0
    good xbox had some good times
    psn:bluedood
    steam:bluedood
    Dont take the classies for granted

  21. #160
    Senior Member
    DaveHCYJ's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    San Diego
    Posts
    1,346
    Quote Originally Posted by hokiealumnus View Post
    Mine too! I have one from a dinky little E4400 with a giant copper slug in the middle and it's about three times as high as that one. As TDP goes down in a linear fashion, the included cooling ability appears to reduce exponentially.
    I'm bet someone good at physics could probably explain why that is. I remeber the heatsink on a Pentium 1 60MHz being even smaller than most chipset heatsinks these days, with no fans or heatpipes etc.

    Yeah, I was pretty surprised by the size of stock cooler compared to the one that came with my conroe. When I saw the size of the box the 2500k came in I initially thought it didn't even have a cooler in there.

Page 8 of 9 FirstFirst ... 7 8 9 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •