Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 21 to 40 of 41
  1. #21
    Member EvilJoker's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    bristol,Va
    Posts
    918
    Quote Originally Posted by EarthDog View Post
    You still didnt answer his question.. How much AA do you have set?

    1600x900 is a low res so I would imagine 1GB would be sufficient.
    Yes.. its set to default setting on ultra preset. 4x

    EarthDog.. PMS today?
    MOBO - ASUS V Formula(@ RMA AGAIN)
    CPU - AMD FX-8150 3.9ghz(OC 4.7ghz ) (Ive hit 5ghz!)
    HSF - CORSAIR H100
    RAM - G-Skill (4x2gb) 1600
    OPTIC - LITE-ON DVD/RW LIGHTSCRIBE
    HDD -{Main}Patriot 64GB SSD / OCZ Agility 3 90GB SSD / OCZ Vertex Plus 120GB SSD / (2X)SG400GB(1x) 1TB Toshiba(Storage)
    PSU - ANTEC High Current Gamer 750
    GRAPHIX - ASUS GTX 570 DCII / EVGA GTX 570 HD DS SLI
    CASE - ANTEC 1200 MODDED EXTRA FAN
    COOLING - (10X) ANTEC TRICOOL 120MM /BIGBOY 230M
    MONITOR - Samsung 2343BWX \ LG 32" LED
    OS - Win 7 Ultimate 64

  2. #22
    Researches Meritless
    LIES for the Front
    Page and Super Mutterator

    Overclockers.com Editor
    First Responders

    EarthDog's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Stuck in Maryland...
    Posts
    45,550
    I had no idea that changing the default setting changes the AA. Usually thats independent...hence my poking you to answer the question.

    "We have more information and more ways of accessing it than ever, yet seem increasingly less inclined to do so."- Michael Wilbon

  3. #23
    Member Cheezewhiz's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    SoCal
    Posts
    346
    Ahh good ole BF3.

    Before it came out I built my rig around the recommended specs which were clearly BS.

    6950 2gb. 1055t AMD. 8 GB 1333.

    Performance was awful. Couldn't even turn on AA without getting dips to 15 FPS.

    I went through hell with this game.

    I tried 2 AMD CPUs - 1055t and 975 BE
    2 AMD motherboards - 990FX and 870t (i think)
    Switched to i5 2500k with single 6950 2gb - performance was a lot better...but not constant 60FPS

    Dual 6950's 2GB - Solid performance. Major Driver issues - Play a single map for a while then once a map change occurred my drivers would crash forever. Had to reinstall manually in safe mode every time
    Dual 6950 2gb was nice and lowest FPS on ultra I saw was 50 in intense situations. There was stutter also sometimes.

    Got rid of both 6950's and bought a single GTX 570 2.5 GB.

    Performance was really good. But even at ultra and 4xAA it did struggle.

    Finally switched to my current setup with 580 3gb. I have the game almost maxed out. Everything 4xAA, deferred high. Motion blur. All ultra except for Shadow and Mesh on medium and SSAO instead of HBAO.
    I get solid 60FPS and lowest would be 53 in intense situations.
    Very smooth game play. Not stutter. Smooth as butter.

    http://www.overclockers.com/forums/s...d.php?t=702655

    That is a thread I started for my VRAM usage. Varies from card to card. I used 1.9 GB max for setting I just described.
    PSU: Seasonic 300w SFX
    CPU: i5-3550p
    RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600
    GPU: Zotac 650ti Boost
    Mobo: AsRock b75 mITX
    HDD: WD 500GB Intellipower-Green
    Case: Silverstone Mini-Fortress

  4. #24
    Member stainlineho's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    GA, USA
    Posts
    201
    For BF3 I typically get 45-55 FPS depending on what is happening. I play at 1920x1080 in Ultra as well.

    GPU is Sapphire 6970.
    i5-750 at 3.2
    8GB GSkill DDR3-1600
    My 1st WC Build Log--->NZXT Switch 810 "White Widow"

  5. #25
    Member Don Karnage's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    249
    According to Fraps

    At 1100 core I average 50fps on ultra at 1920x1080. At 1200 core I average 57fps.

  6. #26
    Researches Meritless
    LIES for the Front
    Page and Super Mutterator

    Overclockers.com Editor
    First Responders

    EarthDog's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Stuck in Maryland...
    Posts
    45,550
    You need a sig DK... Mindreading is NOT my thing.

    "We have more information and more ways of accessing it than ever, yet seem increasingly less inclined to do so."- Michael Wilbon

  7. #27
    Member Don Karnage's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    249
    Quote Originally Posted by EarthDog View Post
    You need a sig DK... Mindreading is NOT my thing.
    I have one ED. Just doesn't get shown when i post from mobile

    The beast is going on chilled water today so we'll see if she can break 1300 core
    Core I5 3570K @ 4.5Ghz 1.26v
    Asus Z77 Maximus V
    G.Skill 8GB DDR3 2800 10-11-11-31 1.60v
    MCW82 WaterCooled Vanilla EVGA GTX 670
    Intel 320 120GB SSD
    Corsair AX1200
    Venom X

  8. #28
    The Printer Guru
    SF101's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    WCT ALB Canada
    Posts
    1,459
    if you kill msaa or even set it to 2 your frames will nearly double ... and tbh i almost think its clearer /less blurry off?

    My 5 Current Rigs-Guest-Main-Work/Spare-HTPC-Laptop
    I7930@4.0GHz-Guest
    3770K@ 4.8GHz -Main
    2500k @ 4.7GHz -work/Spare
    3570K @ 4.5 -HTPC
    MSI GT70-2OC/770m-998/4800MHz -Laptop
    SF101 HW BOT
    Join the Bench Team!

    GPU's ("xfire"2x R9-290X@1150/1500"EKWB"|GIGAOC7970WF3@1250/1850|Asus480GTX@900/2000|
    2xEvga260Core216's SLI in HTPC-Retired gpu's 9600ati|9800proATI|8800GTS"320mb&640mb"
    |8800GTX|9800GT|9800GX2

  9. #29
    Researches Meritless
    LIES for the Front
    Page and Super Mutterator

    Overclockers.com Editor
    First Responders

    EarthDog's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Stuck in Maryland...
    Posts
    45,550

    "We have more information and more ways of accessing it than ever, yet seem increasingly less inclined to do so."- Michael Wilbon

  10. #30
    Member EvilJoker's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    bristol,Va
    Posts
    918
    Yea.. i dropped it from 4x to 2x and it did and motion blur off. it did keep more stable FPS.. like 47-48.. witch ant to bad from these older cards
    MOBO - ASUS V Formula(@ RMA AGAIN)
    CPU - AMD FX-8150 3.9ghz(OC 4.7ghz ) (Ive hit 5ghz!)
    HSF - CORSAIR H100
    RAM - G-Skill (4x2gb) 1600
    OPTIC - LITE-ON DVD/RW LIGHTSCRIBE
    HDD -{Main}Patriot 64GB SSD / OCZ Agility 3 90GB SSD / OCZ Vertex Plus 120GB SSD / (2X)SG400GB(1x) 1TB Toshiba(Storage)
    PSU - ANTEC High Current Gamer 750
    GRAPHIX - ASUS GTX 570 DCII / EVGA GTX 570 HD DS SLI
    CASE - ANTEC 1200 MODDED EXTRA FAN
    COOLING - (10X) ANTEC TRICOOL 120MM /BIGBOY 230M
    MONITOR - Samsung 2343BWX \ LG 32" LED
    OS - Win 7 Ultimate 64

  11. #31
    Member Cheezewhiz's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    SoCal
    Posts
    346
    I just got my second gtx 580 3gb....BF3 = SEX
    PSU: Seasonic 300w SFX
    CPU: i5-3550p
    RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600
    GPU: Zotac 650ti Boost
    Mobo: AsRock b75 mITX
    HDD: WD 500GB Intellipower-Green
    Case: Silverstone Mini-Fortress

  12. #32
    Member EvilJoker's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    bristol,Va
    Posts
    918
    DO you really need 2 GTX 580 to play on ultra? Im not asking a smart $$$ question, Im really asking.
    MOBO - ASUS V Formula(@ RMA AGAIN)
    CPU - AMD FX-8150 3.9ghz(OC 4.7ghz ) (Ive hit 5ghz!)
    HSF - CORSAIR H100
    RAM - G-Skill (4x2gb) 1600
    OPTIC - LITE-ON DVD/RW LIGHTSCRIBE
    HDD -{Main}Patriot 64GB SSD / OCZ Agility 3 90GB SSD / OCZ Vertex Plus 120GB SSD / (2X)SG400GB(1x) 1TB Toshiba(Storage)
    PSU - ANTEC High Current Gamer 750
    GRAPHIX - ASUS GTX 570 DCII / EVGA GTX 570 HD DS SLI
    CASE - ANTEC 1200 MODDED EXTRA FAN
    COOLING - (10X) ANTEC TRICOOL 120MM /BIGBOY 230M
    MONITOR - Samsung 2343BWX \ LG 32" LED
    OS - Win 7 Ultimate 64

  13. #33
    Researches Meritless
    LIES for the Front
    Page and Super Mutterator

    Overclockers.com Editor
    First Responders

    EarthDog's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Stuck in Maryland...
    Posts
    45,550
    His standards are incredibly high like MIN FPS of 50-60 iirc.

    "We have more information and more ways of accessing it than ever, yet seem increasingly less inclined to do so."- Michael Wilbon

  14. #34
    With memory less than 1gb on your SLI setups i would probably use Danoc's FXAA injector to replace the msaa/post proc AA. Should get better performance and a nice visual boost. I know with all settings maxed @ 1080p
    my 7950 crossfire is burning 2.2gb vram, without the injector its near 3gb.

    I'm an FPS junkie as well! Can't stand stuttering through a game.
    Last edited by Shadowmonk; 05-08-12 at 09:35 PM.

  15. #35
    Member Cheezewhiz's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    SoCal
    Posts
    346
    Quote Originally Posted by EarthDog View Post
    His standards are incredibly high like MIN FPS of 50-60 iirc.
    That was going to be my exact response as Earthdog has seen how anal I cant get about FPS. I cannot stand Frames dropping below my refresh rate. I like locked 60fps. Now it never drops below that. Never its simply amazing.

    Dual 580s for the win.


    But ya a single 580 is good enough.

    I just hate experiencing 60FPS during a certain part of the map and then all the sudden I am at 50 FPS. That rapid drop in FPS is what I cant stand.
    PSU: Seasonic 300w SFX
    CPU: i5-3550p
    RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600
    GPU: Zotac 650ti Boost
    Mobo: AsRock b75 mITX
    HDD: WD 500GB Intellipower-Green
    Case: Silverstone Mini-Fortress

  16. #36
    Member EvilJoker's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    bristol,Va
    Posts
    918
    Danoc's FXAA injector?? What is that.. ive never heard of it?
    MOBO - ASUS V Formula(@ RMA AGAIN)
    CPU - AMD FX-8150 3.9ghz(OC 4.7ghz ) (Ive hit 5ghz!)
    HSF - CORSAIR H100
    RAM - G-Skill (4x2gb) 1600
    OPTIC - LITE-ON DVD/RW LIGHTSCRIBE
    HDD -{Main}Patriot 64GB SSD / OCZ Agility 3 90GB SSD / OCZ Vertex Plus 120GB SSD / (2X)SG400GB(1x) 1TB Toshiba(Storage)
    PSU - ANTEC High Current Gamer 750
    GRAPHIX - ASUS GTX 570 DCII / EVGA GTX 570 HD DS SLI
    CASE - ANTEC 1200 MODDED EXTRA FAN
    COOLING - (10X) ANTEC TRICOOL 120MM /BIGBOY 230M
    MONITOR - Samsung 2343BWX \ LG 32" LED
    OS - Win 7 Ultimate 64

  17. #37
    Researches Meritless
    LIES for the Front
    Page and Super Mutterator

    Overclockers.com Editor
    First Responders

    EarthDog's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Stuck in Maryland...
    Posts
    45,550
    Not trying to dump google on you, but I cant get to "games" from work.

    http://www.google.com/url?sa=t&rct=j...Od2M5sh4paEFag

    "We have more information and more ways of accessing it than ever, yet seem increasingly less inclined to do so."- Michael Wilbon

  18. #38
    Member EvilJoker's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    bristol,Va
    Posts
    918
    i googled itlast night, couldnt find no where to d/l it
    MOBO - ASUS V Formula(@ RMA AGAIN)
    CPU - AMD FX-8150 3.9ghz(OC 4.7ghz ) (Ive hit 5ghz!)
    HSF - CORSAIR H100
    RAM - G-Skill (4x2gb) 1600
    OPTIC - LITE-ON DVD/RW LIGHTSCRIBE
    HDD -{Main}Patriot 64GB SSD / OCZ Agility 3 90GB SSD / OCZ Vertex Plus 120GB SSD / (2X)SG400GB(1x) 1TB Toshiba(Storage)
    PSU - ANTEC High Current Gamer 750
    GRAPHIX - ASUS GTX 570 DCII / EVGA GTX 570 HD DS SLI
    CASE - ANTEC 1200 MODDED EXTRA FAN
    COOLING - (10X) ANTEC TRICOOL 120MM /BIGBOY 230M
    MONITOR - Samsung 2343BWX \ LG 32" LED
    OS - Win 7 Ultimate 64

  19. #39
    Registered Electroneng's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Southern U.S.
    Posts
    32
    Quote Originally Posted by Cheezewhiz View Post
    That was going to be my exact response as Earthdog has seen how anal I cant get about FPS. I cannot stand Frames dropping below my refresh rate. I like locked 60fps. Now it never drops below that. Never its simply amazing.

    Dual 580s for the win.


    But ya a single 580 is good enough.

    I just hate experiencing 60FPS during a certain part of the map and then all the sudden I am at 50 FPS. That rapid drop in FPS is what I cant stand.
    This sounds like myself! I once built a rig with two GTX 570's just to play Hawx 2 on a 1680 x 1050 monitor. I was getting like 200 fps! LOL
    Sys1: Intel i7 3930k 4.7ghz @ 1.34v w/ NH-D14: Asus X79 Sabertooth : 16GB G.Skill Snipers 1866 : Asus GTX 680 : Corsair HX850 : CM HAF 912 Modded
    Sys2: AM FX 6300 4.9ghz w/ NH-D14: ASUS M5A99X R2.0 : 4GB G.Skill Ripjaws 2134 : ASUS 7870 : Antec 620c : Corsair 300

    Overclock.net Hwbot Team

  20. #40
    Researches Meritless
    LIES for the Front
    Page and Super Mutterator

    Overclockers.com Editor
    First Responders

    EarthDog's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Stuck in Maryland...
    Posts
    45,550
    Funny... HAWX2 gets 200 FPS on a single 580 anyway!

    "We have more information and more ways of accessing it than ever, yet seem increasingly less inclined to do so."- Michael Wilbon

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •