Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Member Mehovoric's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Somewhere in the US
    Posts
    170

    Devices and Printers EMPTY. Excel Crashing. Can't Print.

    Hey guys,

    So I been working on this for days. But last week I installed a shared printer onto my computer. Its an HP printer. But when I installed it, it seemed to install fine, but now my "devices and printers" is completely empty. It doesn't even show my monitors or keyboard. Nothing. 0 Items. Its extremely irritating. I can't print. Excel keeps crashing.

    Yes, I've made sure the print spooler service is running.
    Yes, I've checked the bluetooth service, even though I'm not sure what that has to do with it.
    Yes, I've done "sfc scannow"
    Yes, I've done a checkdisk
    I can't even start TuneUp Utilities.
    Virus Scans have come up negative.
    There's no erroneous entries in Device Manager.

    So unless you guys have some other ideas. My last resort step is complete wipe and start over. And I really don't want to do that.

    FYI: I have Windows 7 Pro 32, set up on a domain.
    Indeed ...

    Case: CM HAF 932 --- CPU: AMD Phenom II X6 1090T --- GPU: EVGA GeForce GTX 465 (Fermi) 1GB --- MOBO: Gigabyte GA-870A-UD3 --- RAM: G.Skill Ripjaws 8GB (4x2GB) DDR3 1600 --- PSU: Kingwin Lazer 1000W --- SSD: OCZ Agility 2 120GB --- HDD: 2x1TB Western Digital Caviar Black --- x2 Screens: ASUS VE258Q Black 25"

  2. #2
    Member G33K454URU5 R3X's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    OH-IO
    Posts
    347
    Is it connected via USB or through Ethernet (i.e. by shared, do you mean locally shared or network shared)?
    i7 2600K @ 3.4GHz
    Corsair Vengeance 16GB DDR3
    ASUS P8P67 Pro
    EVGA GTX 570

    If you are thinking about getting certified in a field of IT, please make sure you aren't using a braindump website. It discredits the certification, and makes those who worked hard for their knowledge less credible as well.

    "No braindumps. No stolen exams. No excuses."

    Current studies: GCIH, GREM

  3. #3
    Member Mehovoric's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Somewhere in the US
    Posts
    170
    It is connected to a computer across the room via USB and shared on that computer. I browsed to it from mine and installed and it automatically went out and got the drivers. I've tried to find what it installed but without success.
    Indeed ...

    Case: CM HAF 932 --- CPU: AMD Phenom II X6 1090T --- GPU: EVGA GeForce GTX 465 (Fermi) 1GB --- MOBO: Gigabyte GA-870A-UD3 --- RAM: G.Skill Ripjaws 8GB (4x2GB) DDR3 1600 --- PSU: Kingwin Lazer 1000W --- SSD: OCZ Agility 2 120GB --- HDD: 2x1TB Western Digital Caviar Black --- x2 Screens: ASUS VE258Q Black 25"

  4. #4
    Member G33K454URU5 R3X's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    OH-IO
    Posts
    347
    I've seen some weird stuff popping up lately w/ Windows installs...about how long after you installed the printer did you notice all of these problems? And I can't see how Excel crashing would be as the result of a printer driver / software, especially if you aren't printing when it happens. Have you run a SMART scan on your HDD?
    i7 2600K @ 3.4GHz
    Corsair Vengeance 16GB DDR3
    ASUS P8P67 Pro
    EVGA GTX 570

    If you are thinking about getting certified in a field of IT, please make sure you aren't using a braindump website. It discredits the certification, and makes those who worked hard for their knowledge less credible as well.

    "No braindumps. No stolen exams. No excuses."

    Current studies: GCIH, GREM

  5. #5
    Senior Member shadowdr's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    nashville, tennesse U.S.A.
    Posts
    2,663
    I would get the software from HP or use the disk and manually install it that way including all updates. HP software can be buggy.
    Gigabyte Z97X-UD5H
    I5 4690K
    2x2 gig Patriot 2x4 gig Ripjaws@ 8-8-8-24
    2x 128 Crucial M4 SSD for OS and one for Programs
    2x 640 WD Blacks for storage
    Rosewill Blackhawk case and Antec 750 New PS
    Corsair H100I cooling
    XFX 290
    JVC 32 inch LCD TV
    Windows 7 Pro X64

    Heat

  6. #6
    Member Mehovoric's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Somewhere in the US
    Posts
    170
    Right after I installed the printer, it started doing this.

    Yeah I was going to do that this time instead of automatically finding the drivers.

    But here's something really weird. Yesterday, I went to the other computer and unshared the printer. I shutdown my computer last night and went home. Today I come in, start it up. Everything is there! My computer is working normally again. Excel isn't crashing either. The printer that I had tried to install isn't even showing, so I'm guessing it didn't install correctly.
    Indeed ...

    Case: CM HAF 932 --- CPU: AMD Phenom II X6 1090T --- GPU: EVGA GeForce GTX 465 (Fermi) 1GB --- MOBO: Gigabyte GA-870A-UD3 --- RAM: G.Skill Ripjaws 8GB (4x2GB) DDR3 1600 --- PSU: Kingwin Lazer 1000W --- SSD: OCZ Agility 2 120GB --- HDD: 2x1TB Western Digital Caviar Black --- x2 Screens: ASUS VE258Q Black 25"

  7. #7
    Member G33K454URU5 R3X's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    OH-IO
    Posts
    347
    Very odd...but at least it appears to be working again. What is the model of that printer?
    i7 2600K @ 3.4GHz
    Corsair Vengeance 16GB DDR3
    ASUS P8P67 Pro
    EVGA GTX 570

    If you are thinking about getting certified in a field of IT, please make sure you aren't using a braindump website. It discredits the certification, and makes those who worked hard for their knowledge less credible as well.

    "No braindumps. No stolen exams. No excuses."

    Current studies: GCIH, GREM

  8. #8
    Member Mehovoric's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Somewhere in the US
    Posts
    170
    its an HP Officejet 6000 E609a.

    So went to HP's site and got the actual install. I installed drivers for a network printer without hooking it up and then went to the Devices and Printers and added the printer, and it found the installed drivers and seems to have installed correctly. Nothing has messed up yet. But I haven't restarted yet either

    So weird. ugh.
    Indeed ...

    Case: CM HAF 932 --- CPU: AMD Phenom II X6 1090T --- GPU: EVGA GeForce GTX 465 (Fermi) 1GB --- MOBO: Gigabyte GA-870A-UD3 --- RAM: G.Skill Ripjaws 8GB (4x2GB) DDR3 1600 --- PSU: Kingwin Lazer 1000W --- SSD: OCZ Agility 2 120GB --- HDD: 2x1TB Western Digital Caviar Black --- x2 Screens: ASUS VE258Q Black 25"

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •