Results 1 to 4 of 4
  1. #1

    Installation issue Win 7 no drive found

    I am trying to install windows 7 on a friends laptop. Once in the installation and it gets to the point of picking a hard drive, it can't find one. It says I can load a driver. The laptop is in an older gateway with an ide drive (i physically checked to make sure). I tried starting the installation within xp and when i'm at the that screen and browse to find a driver it can see the hard drive.

    Any suggestions? This on on a Gateway mx6650.
    Main- 2500k@4988MHz (50x99.7MHz), 2x4GB Gskill RipJaws, Asus GTX 680
    MPGS-Q6600@3GHz, 4x2GB Crucial, GTX 260
    Steam ID- jacknsally
    Heatware

  2. #2
    Member Davidleebjr's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    PA. near Ohio/Wv Border
    Author Profile Benching Profile Heatware Profile

    From a Usb Stick?

    Hey Jack,

    Are you trying to install windows off a USB Stick or off a CD/Dvd? If i'm catching it right by what you said you're trying to install windows while running winxp?
    Asus P8z68 v Pro \Gen 3
    Intel i5 2500k Cpu
    8gb Corsair Vengeance LP Ram
    Nvidia Geforce GTX 550Ti
    Corsair TX750 Psu
    Corsair Carbide 500r Black Case
    Black Ice GT 240 Rad
    XSPC X20 750 Res/Pump
    XSPC Raystorm Cpu Block
    Primochill 3/4" Blue Tube


  3. #3
    Being that it has a relatively slow cpu @ 1.86ghz and 512mb ram, I'd not bother with 7. linux would be even better but you know how that goes with gamers.
    OS: Win7 Ult x64
    Monitor: LG 225P56HQ-P 22" led (gift)
    Case: CoolerMaster Silencio 352 (micro/mini)
    Mobo: Asrock FM2A88X-ITX+ mini
    CPU: AMD A10-7850K @4.5Ghz, Radeon R7, Coolermaster Nepton 120XL
    Power: Rosewill Photon-550 & a CyberPower 850AVR UPS
    Mem: G.Skill TridentX DDR3 2400 2x8gb
    HD's: Samsung 840 EVO 120gb msata (os), 2x2tb & a 320gb sata's
    Sound: Audioengine; A5+ speakers, D1 DAC, & Jays v-Jays Headphones
    DVD: Memorex ext. usb 8x slim multi
    Keyboard: Max Nighthawk X8 cherry mx brown blue backlit

  4. #4
    Member Davidleebjr's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    PA. near Ohio/Wv Border
    Author Profile Benching Profile Heatware Profile

    A fresh clean Iso of XP

    Quote Originally Posted by habbajabba View Post
    Being that it has a relatively slow cpu @ 1.86ghz and 512mb ram, I'd not bother with 7. linux would be even better but you know how that goes with gamers.
    I did my XP on my old old machine and ran into the same problem you were having. If I remember correctly to simplify matters I:


    1. Burned my XP iso to a cd at extremely low speed 4x (I seen quite a few people over the years in threads say that XP install usually hangs up if burned to cd to fast.
    2. Ensure your bios has the drives booting in the right order CD/HDD
    3. And possibly.. (most likely) your gateway has a recovery partition formatted into it like mine did. I used Paragon Partition Master Pro to completely wipe my drive.


    After I ran through Those little tips, finally got me a perfect clean install of my xp.. If you want to give that a try i'll keep an eye on this thread as there are some workarounds but i really suggest the clean install.

    ps. i've installed linux ... but i'm not a gamer so I can't help on that end.

    Good Luck.
    Asus P8z68 v Pro \Gen 3
    Intel i5 2500k Cpu
    8gb Corsair Vengeance LP Ram
    Nvidia Geforce GTX 550Ti
    Corsair TX750 Psu
    Corsair Carbide 500r Black Case
    Black Ice GT 240 Rad
    XSPC X20 750 Res/Pump
    XSPC Raystorm Cpu Block
    Primochill 3/4" Blue Tube


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •