Notices

Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

[O/C]Intel i7 2600K (Sandy Bridge) Review

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 01-11-11, 10:23 PM   #141
drshivas
Sith Lord

 
drshivas's Avatar 

Join Date: Jun 2003
Location: Maryland, USA

10 Year Badge
 
My 2600K is running 4.5 with auto vcore with an arctic freezer pro 7 rev2. Load temps are low mid 70s running SETI. 4.6 on auto bluescreens. Will play with manual adjustments to vcore later.
drshivas is offline Benching Profile Heatware Profile Rosetta Profile   QUOTE Thanks
Old 01-11-11, 10:29 PM   #142
PolRoger
Member

 
PolRoger's Avatar 

Join Date: Jul 2005
Location: Atlanta

 
Quote:
Originally Posted by drshivas View Post
My 2600K is running 4.5 with auto vcore with an arctic freezer pro 7 rev2. Load temps are low mid 70s running SETI. 4.6 on auto bluescreens. Will play with manual adjustments to vcore later.
What is the load vcore in CPUZ while running SETI @ 4.5GHz?

__________________
Haswell/IB/SB on a Dimastech Bench table.
PolRoger is offline Benching Profile Folding Profile SETI Profile Heatware Profile Rosetta Profile   QUOTE Thanks
Old 01-11-11, 10:33 PM   #143
drshivas
Sith Lord

 
drshivas's Avatar 

Join Date: Jun 2003
Location: Maryland, USA

10 Year Badge
 
CPUz shows 1.08 and doesn't change. In the bios I saw 1.32.
drshivas is offline Benching Profile Heatware Profile Rosetta Profile   QUOTE Thanks
Old 01-11-11, 11:02 PM   #144
PhysX
Member

 
PhysX's Avatar 

Join Date: Nov 2006
Location: Calgary

 
Quote:
Originally Posted by drshivas View Post
CPUz shows 1.08 and doesn't change. In the bios I saw 1.32.

it probably also shows 1.6Ghz ? thats why.

anyways...


has anyone played with adjusting the TDP in the bios for these chips ?

__________________
ASUS P8P67 DLX | Core i7 2600k @ 5200Mh - CM Hyper 212+ | 2x4GB DDR3 Corsair Vengance 1600| 2x Sapphire Radeon HD 6970 2GB CrossFireX | 2 X WD Black 500GB HW-Raid 0 - 2 X WD GREEN 1.5TB (EARS) HW-RAID 1 | Corsair AX 1200
PhysX is offline   QUOTE Thanks
Old 01-11-11, 11:03 PM   #145
PhysX
Member

 
PhysX's Avatar 

Join Date: Nov 2006
Location: Calgary

 
Quote:
Originally Posted by wingman99 View Post
One thing intel could do now that you have to buy k unlocked cpu's is have no warranty, that would suck, like they do with my motocross bike it has no warranty and cost $8199+

there is a bit of a difference in that aspect.

motocross bikes are abused. chips are.... overclocked, but since its unlocked its kind of like they are ok with you doing so, either way its still covered under warranty.

__________________
ASUS P8P67 DLX | Core i7 2600k @ 5200Mh - CM Hyper 212+ | 2x4GB DDR3 Corsair Vengance 1600| 2x Sapphire Radeon HD 6970 2GB CrossFireX | 2 X WD Black 500GB HW-Raid 0 - 2 X WD GREEN 1.5TB (EARS) HW-RAID 1 | Corsair AX 1200
PhysX is offline   QUOTE Thanks
Old 01-11-11, 11:21 PM   #146
wingman99
Member

 
wingman99's Avatar 

Join Date: Dec 2003

10 Year Badge
 
Quote:
Originally Posted by DaveHCYJ View Post
http://www.anandtech.com/show/4083/t...-2100-tested/2

All OCing in sandybridge is done via turbo rather than the base clocks.
Thanks for the information this really sucks. so let me get this strait if you want to have your overclock do you have to put a load to it and how much load, also doesn't turbo only MAX with one core.

__________________
i5 2500K
Motherboard Gigabyte Z68A-D3-B3
G.SKILL RipjawsX X.M.P. 1600MHz
EVGA SuperClocked GTX 570

Last edited by wingman99; 01-12-11 at 01:32 AM.
wingman99 is offline   QUOTE Thanks
Old 01-11-11, 11:22 PM   #147
DaveHCYJ
Senior Member

 
DaveHCYJ's Avatar 

Join Date: Jun 2003
Location: San Diego

 
Quote:
Originally Posted by deathman20 View Post
Intel have a short supply of CPU's? That would be a first.
I canceled my order with Amazon and went through Newegg when Amazon said the estimated ship date was Feb 21st.

Quote:
Originally Posted by lordkosc View Post
so pretty much non-K chips are maxed out at a 400mhz overclock?
Sort of. You could get a bit more than 400MHz by changing bclk, but the current thinking is that's not a good idea.

Also the i3's have their multiplier completely locked so they don't even get 400MHz.
DaveHCYJ is offline   QUOTE Thanks
Old 01-11-11, 11:29 PM   #148
lordkosc
Member

 
lordkosc's Avatar 

Join Date: Jun 2005
Location: Northampton,Pa

 
who buys i3 stuff

__________________
CPU & CPU Fan --------- i7 2600k @ 4.5 Ghz ||| CM Hyper 212+
MoBo & Memory -------- Asus p8p67 Pro and 16GB Corsair XMS DDR3 1600
SSD's ------------------ 2x Intel Maple Crest 330 SSD 180GB (OS/Programs and Games)
Game Backup HDD ----- 1TB Samsung F3 7200RPM 32MB
Misc Storage HDDs ----- 5x 2 T.B SAMSUNG F4 5400 RPM 32MB
Video Card ------------- Gigabyte GTX 670 OC
Monitors --------------- 1 Samsung 32" 1080p LCD TV ||| 1 x Dell 2007FPW Rev A02 |||
Case/PSU/OS ---------- Antec P280 ||| Antec EarthWatts EA750 750W||| Windows 7 Ultimate x64

3dfx 1997-2002 ~~~ Nvidia 2002-present.
AMD 1998-2008 ~~~ Intel 1993-1998 , 2008-present.
lordkosc is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 01-11-11, 11:29 PM   #149
PolRoger
Member

 
PolRoger's Avatar 

Join Date: Jul 2005
Location: Atlanta

 
Quote:
Originally Posted by drshivas View Post
CPUz shows 1.08 and doesn't change. In the bios I saw 1.32.
Do you have a Gigabyte board? I think CPUZ has a problem reporting correct vcore with their P67 boards.

__________________
Haswell/IB/SB on a Dimastech Bench table.
PolRoger is offline Benching Profile Folding Profile SETI Profile Heatware Profile Rosetta Profile   QUOTE Thanks
Old 01-12-11, 12:19 AM   #150
trueplaya4ever8
Member

 
trueplaya4ever8's Avatar 

Join Date: Dec 2003
Location: Saint Cloud, FL

10 Year Badge
 
Has anyone slapped an H70 on these yet?

__________________
ASUS Maximus IV Hero | 4770k | H70 | 2x8GB Team Xtreem 2400mhz | EVGA 780TI SC | X-Star 27" | 250GB Samsung EVO | Corsair AX750 | Cosair Air 540

My Heat
http://heatware.com/eval.php?id=25800
trueplaya4ever8 is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 01-12-11, 05:42 AM   #151
drshivas
Sith Lord

 
drshivas's Avatar 

Join Date: Jun 2003
Location: Maryland, USA

10 Year Badge
 
Quote:
Originally Posted by PolRoger View Post
Do you have a Gigabyte board? I think CPUZ has a problem reporting correct vcore with their P67 boards.
Yes, it's the p67a ud3. I did not know that about that board. Microcenter had an MSI, but considering my MSI x58 Platinum sli just died on me, I passed it over.
drshivas is offline Benching Profile Heatware Profile Rosetta Profile   QUOTE Thanks
Old 01-12-11, 07:45 PM   #152
wingman99
Member

 
wingman99's Avatar 

Join Date: Dec 2003

10 Year Badge
 
Quote:
Originally Posted by drshivas View Post
Yes, it's the p67a ud3. I did not know that about that board. Microcenter had an MSI, but considering my MSI x58 Platinum sli just died on me, I passed it over.
The reason CPU-z has a problem with Gigabyte is because they have a new and improved Integration of VRM Components for the new phase design so CPU-z will have to be updated to work with it.

__________________
i5 2500K
Motherboard Gigabyte Z68A-D3-B3
G.SKILL RipjawsX X.M.P. 1600MHz
EVGA SuperClocked GTX 570
wingman99 is offline   QUOTE Thanks
Thanks!
drshivas (01-16-11)
Old 01-14-11, 11:04 AM   #153
Deathhorse
Member

 
Deathhorse's Avatar 

Join Date: Jan 2009
Location: Sunny California

 
Nice detailed review. Easy to read. And i like that beefed up cooler it looks like it was easy to mount. Unlike the days of push pins ugh. And 5ghz on air that's sweet

__________________
heatware 206-0-0
good xbox had some good times
psn:bluedood
steam:bluedood
Dont take the classies for granted
Deathhorse is offline Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 01-14-11, 12:53 PM   #154
DaveHCYJ
Senior Member

 
DaveHCYJ's Avatar 

Join Date: Jun 2003
Location: San Diego

 
Quote:
Originally Posted by Deathhorse View Post
And i like that beefed up cooler it looks like it was easy to mount. Unlike the days of push pins ugh.
Just so you know that is an aftermarket intel cooler, not the stock one.

Here is a picture of the stock sandybridge cooler compared to a Noctua NH-D14
DaveHCYJ is offline   QUOTE Thanks
Old 01-14-11, 12:55 PM   #155
hokiealumnus
Water Cooled Moderator
Overclockers.com Lead Editor

 
hokiealumnus's Avatar 

Join Date: Oct 2007
Location: Raleigh, NC

 
Hahahahaha, now that is a pic for the ages.

He's quite correct - to reiterate again, that is not the stock cooler. It's an upgraded Intel cooler.

__________________

Enjoy benchmarks? Join the benching team! | New to water cooling? Read the Beginner's Guide to Water Cooling Your PC.

xsuperbgx - "As a wise man once said: "Less talky. More clocky."" | cyberfish - "When overclocked, it's undefined behavior."
I.M.O.G. - "Vaseline on Ivy Bridge is a bad idea. But not so bad of an idea that it can't be fixed with a torpedo heater, a dishwasher, an oven, and a few hours. "

\m/ OverClockers mATX L33T Club \m/ - Join Now! - My mITX Build
hokiealumnus is offline Author Profile Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 01-14-11, 01:07 PM   #156
Castiel
Member

 
Castiel's Avatar 

Join Date: Dec 2010
Location: East Coast

 
Quote:
Originally Posted by DaveHCYJ View Post
Just so you know that is an aftermarket intel cooler, not the stock one.

Here is a picture of the stock sandybridge cooler compared to a Noctua NH-D14
OH MY GOD!!!!!!!!!

__________________
Core I7 2600K - 4.6Ghz 1.320v
Asus ROG Maximus IV Extreme
Corsair 4GB Dominators - 8-9-8-24, DDR3 2090 1.58v
Sapphire HD 5870's 1100c/1300m
XFX 850W Black Edition
Castiel is offline   QUOTE Thanks
Old 01-14-11, 01:53 PM   #157
Deathhorse
Member

 
Deathhorse's Avatar 

Join Date: Jan 2009
Location: Sunny California

 
i know it was upgraded (i read the post)

But that notua is epic. Whats up with the low profile crap???? Man my cooler that i got from a conroe looks better then that stock cooler..

__________________
heatware 206-0-0
good xbox had some good times
psn:bluedood
steam:bluedood
Dont take the classies for granted
Deathhorse is offline Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 01-14-11, 02:03 PM   #158
hokiealumnus
Water Cooled Moderator
Overclockers.com Lead Editor

 
hokiealumnus's Avatar 

Join Date: Oct 2007
Location: Raleigh, NC

 
Quote:
Originally Posted by Deathhorse View Post
i know it was upgraded (i read the post)

But that notua is epic. Whats up with the low profile crap???? Man my cooler that i got from a conroe looks better then that stock cooler..
Mine too! I have one from a dinky little E4400 with a giant copper slug in the middle and it's about three times as high as that one. As TDP goes down in a linear fashion, the included cooling ability appears to reduce exponentially.

__________________

Enjoy benchmarks? Join the benching team! | New to water cooling? Read the Beginner's Guide to Water Cooling Your PC.

xsuperbgx - "As a wise man once said: "Less talky. More clocky."" | cyberfish - "When overclocked, it's undefined behavior."
I.M.O.G. - "Vaseline on Ivy Bridge is a bad idea. But not so bad of an idea that it can't be fixed with a torpedo heater, a dishwasher, an oven, and a few hours. "

\m/ OverClockers mATX L33T Club \m/ - Join Now! - My mITX Build
hokiealumnus is offline Author Profile Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 01-14-11, 02:09 PM   #159
Deathhorse
Member

 
Deathhorse's Avatar 

Join Date: Jan 2009
Location: Sunny California

 
oh really

well thats cool. But i thought that a copper core was better for heat transfer/dissipation

__________________
heatware 206-0-0
good xbox had some good times
psn:bluedood
steam:bluedood
Dont take the classies for granted
Deathhorse is offline Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 01-14-11, 02:13 PM   #160
DaveHCYJ
Senior Member

 
DaveHCYJ's Avatar 

Join Date: Jun 2003
Location: San Diego

 
Quote:
Originally Posted by hokiealumnus View Post
Mine too! I have one from a dinky little E4400 with a giant copper slug in the middle and it's about three times as high as that one. As TDP goes down in a linear fashion, the included cooling ability appears to reduce exponentially.
I'm bet someone good at physics could probably explain why that is. I remeber the heatsink on a Pentium 1 60MHz being even smaller than most chipset heatsinks these days, with no fans or heatpipes etc.

Yeah, I was pretty surprised by the size of stock cooler compared to the one that came with my conroe. When I saw the size of the box the 2500k came in I initially thought it didn't even have a cooler in there.
DaveHCYJ is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > CPUs > Intel CPUs
Intel CPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 09:24 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?