Notices

Overclockers Forums > Hardware > General Hardware
General Hardware Discuss your new build and gather upgrade suggestions. And if your question doesn't fit anywhere else...it goes here.
Forum Jump

Problem with my custom build

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 04-23-12, 01:48 PM Thread Starter   #1
Dazzalad
New Member



Join Date: Apr 2012

 
Problem with my custom build


Hi guys.

Very new to the custom build scene so im seeking some help if possible. I have noticed my computer is just not running up to par. Every game i run i have to run on the lowest setting and even then its still in bareable to play.
I read somewhere that bottlenecking could be causeing this problem,i have even turned off every possible windows 7 service and themes to see if that helps and still nothing.

Here is a link to my cpu-z showing my computer stats.

Hope i can get some help,thanks.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2342231
Dazzalad is offline   QUOTE Thanks
Old 04-23-12, 01:50 PM   #2
fcomstoc

 
fcomstoc's Avatar 

Join Date: Jan 2012
Location: Tempe, AZ USA

 
Can you post your system specs. Without them there is not enough information.

video card, etc

__________________
Work Machine: MacBook Pro Retina 13in (Late 2013) //8GB Ram//250GB SSD//OSX Mavericks
Phones: iPhone 5 iOS 7 (Home) / iPhone 4s iOS7 (Work)
Plex Server/Temp Gaming Machine: Dell Optiplex 780 (Intel Core 2 Duo 3.0GHZ, 8GB DDR3, Nvidia GTX 620) Win 7 Pro
HTPC: MacBook Pro 13in (Early 2011) - Upgraded to 8GB RAM // OSX Mavericks // Xubuntu 12.04
Folding User Stats
root@linux# mv /home /dev/null

Last edited by fcomstoc; 04-23-12 at 01:56 PM.
fcomstoc is offline Benching Profile Folding Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 04-23-12, 01:51 PM Thread Starter   #3
Dazzalad
New Member



Join Date: Apr 2012

 
did the link not work for you?
Dazzalad is offline   QUOTE Thanks
Old 04-23-12, 01:53 PM   #4
King107s
Member

 
King107s's Avatar 

Join Date: Oct 2008
Location: Florida

 
Video card?

__________________
CPU Intel Core i7-2600K @ 4.9 GHz on H2O
MB ASRock Z77 Extreme9
RAM G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) DDR3 2133 9-11-10-28
VC Sapphire Dual-X OC 7970 3GB 1050/1500 (3DMark11 P10551)
SSD Samsung 840 Pro 256GB
HDD RAID0 2x1TB Seagate Barracuda 7200.12
PSU Corsair AX1200
Case Corsair Obsidian 800D w/ Aerocool Shark Black ed. fans
Cooling EK Supreme HF Rev 2 block, BIX GTX360 Rad, AFC1212D-PWM Fans, Primochill Myraid Res, Swiftech MCP655-B, Prolimatech PK-1 TIM, PrimoChill Liquid Utopia, PrimoFlex PRO LRT Tubing 1/2" ID 3/4" UV Blue
King107s is offline Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 04-23-12, 01:53 PM Thread Starter   #5
Dazzalad
New Member



Join Date: Apr 2012

 
Asus M4A78LT-M Socket AM3 AMD SB710 DVI VGA HDMI 8 Channel Audio mATX Motherboard
AMD Phenom II X4 840 Socket AM3 3.2GHz 2MB Cache Retail Boxed Processor
G-Skill 8GB (2x4GB) DDR3 1600Mhz RipjawsX Memory Kit CL9 (9-9-9-24) 1.5V
XFX HD 6870 1GB GDDR5 Dual DVI HDMI Dual Mini Display Port Out Graphics Card
Coolermaster CM690 II Lite with Coolermaster GX 650W PSU *Special Offer Bundle*
Dazzalad is offline   QUOTE Thanks
Old 04-23-12, 01:54 PM Thread Starter   #6
Dazzalad
New Member



Join Date: Apr 2012

 
Sorry that cpu is wrong the one i currentley have is AMD Phenom II X4 955 Black Edition Socket AM3 3.2 GHz 6MB L3 Cache.
Dazzalad is offline   QUOTE Thanks
Old 04-23-12, 03:01 PM Thread Starter   #7
Dazzalad
New Member



Join Date: Apr 2012

 
Guess not much help around?
Dazzalad is offline   QUOTE Thanks
Old 04-23-12, 05:45 PM   #8
MunkyTOS
Member



Join Date: Oct 2011
Location: New England

 
Im not the most knowledgeable but I remember when I first built my pc I had the same issue. My problem was thermal paste on the cpu, might want to check that to make sure theres not too much/too little.

__________________
Intel i5-4670k : G. SKill Ares 8gb (2x 4gb 1600mhz) : Gigabyte GA-Z97N-WIFI : EVGA GTX 770 4gb : EVGA Hadron Air / EVGA 500w 80 gold : Samsung 840 Evo 120gb SSD + Seagate Barracuda 3tb HDD
MunkyTOS is offline   QUOTE Thanks
Old 04-23-12, 11:18 PM   #9
Conumdrum
Wants Old Title Back
Didn't Get It

 
Conumdrum's Avatar 

Join Date: Sep 2007
Location: Las Vegas

 
Any overclock? Old GPU drivers? Wrong mobo drivers? Memory timings wrong? Overtemp problems throttling the CPU or GPU? Lots of AMD don't like 1600 speed ram, you have to drop it down to 1333 work correctly.

We can't help from 1000's of miles away not knowing much at all, sorry.

What tests have you run on the PC for load tests? What are the temp results? Have you run 3D Mark 11 and compared your setup to others in the results area?

Just some ideas, hope it helps you.

__________________
I want my old title back.
Old beast is torn down.
Will update later.

900 watt (1500VA) UPS
27" ASUS VG 3D/Nvidia V2 3D glasses and 24" Acer H243H
Conumdrum is offline Author Profile   QUOTE Thanks
Old 04-24-12, 05:07 PM Thread Starter   #10
Dazzalad
New Member



Join Date: Apr 2012

 
I have ran everything i know,cpu-z,memtest everything showed no errors,temp is good on idel it stands at 28-30C under load its about 48-55c,i have my latest drivers for everything.

Going to try that 3D mark 11,but it sounds similar to msi kombustion( not sure i have spelt that right),it didn't do to great on high settings and on low i just wasn't impressed at all.

But back to the ram trimmings,i believe this could be my issue,not messed around with my ram,so how would i go about changing that? My NB freq stands at 2000.8 mhz and my dram freq is at 800mhz, is that right?

here are my 3d mark 11 settings,it says my build is normal but i don't seem right at all.

http://3dmark.com/3dm11/3268695;jses...kyhqpggce37pzy

Last edited by Dazzalad; 04-24-12 at 05:30 PM.
Dazzalad is offline   QUOTE Thanks
Old 04-24-12, 11:50 PM   #11
Conumdrum
Wants Old Title Back
Didn't Get It

 
Conumdrum's Avatar 

Join Date: Sep 2007
Location: Las Vegas

 
I think combustor is only GPU? Also, might ask in the CPU sub-forum about mem timings. Something I remember reading, no experiance, haven't AMD'ed in many years.

__________________
I want my old title back.
Old beast is torn down.
Will update later.

900 watt (1500VA) UPS
27" ASUS VG 3D/Nvidia V2 3D glasses and 24" Acer H243H
Conumdrum is offline Author Profile   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > General Hardware
General Hardware Discuss your new build and gather upgrade suggestions. And if your question doesn't fit anywhere else...it goes here.
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 12:13 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?