Notices

Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > General GPU
General GPU
Forum Jump

3 monitor set up

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 04-24-12, 05:32 AM Thread Starter   #1
porkchoppie
New Member



Join Date: Jan 2012

 
3 monitor set up


my current cpu

i7 2600k
mobo Evga z68 FTW Bios A05
ZOTAC GeForce GTX 560 Graphics card - 1 GB - GDDR5
Corsair 16 GB vengence lp ram
intel 320 120gb ssd
intel 320 160gb ssd
WD Caviar Black 1 TBx(2)
windows home premium 64 bit
Corsair Professional Series HX1050 PowerSupply

I plan on using 3x 23' Acers(S232HL) monitors

and in need of a good graphic card what will fit my playstyle

I'll mostly be playing wow, diablo 3, sc and few fps shooters.

Last edited by porkchoppie; 04-24-12 at 05:40 AM.
porkchoppie is offline   QUOTE Thanks
Old 04-24-12, 06:48 AM   #2
Soulcatcher668

 
Soulcatcher668's Avatar 

Join Date: Jan 2012
Location: Toronto Canada

 
The cheapest option would be to drop another 560 in.

What is your budget?

__________________
CPU/Mobo-2600K / Asus P8Z68 Gen3 Deluxe Laptop-Asus G73S
GPU-Asus 680 DC ii 4 Gig/EVGA 680 4 Gig SLI goodness
SSD/HDD-120 OCZ Agility, 256 OCZ Vector / Segate 1T
Cooler-Custom loop
Monitors-3x Asus 27" Surround goodness
Case-Corsair 600T Graphite
PSU-Corsair HX 850
Folding User Stats
Soulcatcher668 is offline Folding Profile   QUOTE Thanks
Old 04-24-12, 01:32 PM Thread Starter   #3
porkchoppie
New Member



Join Date: Jan 2012

 
like 500 bones or so but I'm willing to wait a few months or so untill I get a cpu desk I'm playing on the floor since I recently moved.
porkchoppie is offline   QUOTE Thanks
Old 04-24-12, 02:40 PM   #4
fcomstoc

 
fcomstoc's Avatar 

Join Date: Jan 2012
Location: Tempe, AZ USA

 
I have a 6950 in Eyefinity for my 3 17s (3840x1024), I get 60FPS on high. I think the 6950 goes for around $300 and it will support up to 4 monitors.
Attached Images
 

__________________
Work Machine: MacBook Pro Retina 13in (Late 2013) //8GB Ram//250GB SSD//OSX Mavericks
Phones: iPhone 5 iOS 7 (Home) / iPhone 4s iOS7 (Work)
Plex Server/Temp Gaming Machine: Dell Optiplex 780 (Intel Core 2 Duo 3.0GHZ, 8GB DDR3, Nvidia GTX 620) Win 7 Pro
HTPC: MacBook Pro 13in (Early 2011) - Upgraded to 8GB RAM // OSX Mavericks // Xubuntu 12.04
Folding User Stats
root@linux# mv /home /dev/null
fcomstoc is offline Benching Profile Folding Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 04-24-12, 03:01 PM Thread Starter   #5
porkchoppie
New Member



Join Date: Jan 2012

 
Nice did you build that table top yourself, the one holding up the monitors. When you bg how is the lag?
porkchoppie is offline   QUOTE Thanks
Old 04-24-12, 03:08 PM   #6
fcomstoc

 
fcomstoc's Avatar 

Join Date: Jan 2012
Location: Tempe, AZ USA

 
I have not really noticed any issues in BG/Raid and I am on one of the most populated servers and there is no lag in Stormwind (most populated city). I think that most of the lag in BG/Raids and citys is caused by slow CPU/Internet speed. But I could be wrong. I am running a 4.5GHZ 2500k and my internet speed is over 30MPS so I have no issues there.

I did build that riser myself, I wanted some space to put stuff and the 3 monitors take up the whole desk.

__________________
Work Machine: MacBook Pro Retina 13in (Late 2013) //8GB Ram//250GB SSD//OSX Mavericks
Phones: iPhone 5 iOS 7 (Home) / iPhone 4s iOS7 (Work)
Plex Server/Temp Gaming Machine: Dell Optiplex 780 (Intel Core 2 Duo 3.0GHZ, 8GB DDR3, Nvidia GTX 620) Win 7 Pro
HTPC: MacBook Pro 13in (Early 2011) - Upgraded to 8GB RAM // OSX Mavericks // Xubuntu 12.04
Folding User Stats
root@linux# mv /home /dev/null
fcomstoc is offline Benching Profile Folding Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 04-24-12, 03:11 PM   #7
fcomstoc

 
fcomstoc's Avatar 

Join Date: Jan 2012
Location: Tempe, AZ USA

 
In order to have Eyeinfity (one resolution spread between several monitors) you have to have AMD and it can be done with one card, the nVidia equivalent requires 2 or more cards and can be VERY expensive.

__________________
Work Machine: MacBook Pro Retina 13in (Late 2013) //8GB Ram//250GB SSD//OSX Mavericks
Phones: iPhone 5 iOS 7 (Home) / iPhone 4s iOS7 (Work)
Plex Server/Temp Gaming Machine: Dell Optiplex 780 (Intel Core 2 Duo 3.0GHZ, 8GB DDR3, Nvidia GTX 620) Win 7 Pro
HTPC: MacBook Pro 13in (Early 2011) - Upgraded to 8GB RAM // OSX Mavericks // Xubuntu 12.04
Folding User Stats
root@linux# mv /home /dev/null
fcomstoc is offline Benching Profile Folding Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 04-24-12, 04:28 PM   #8
Soulcatcher668

 
Soulcatcher668's Avatar 

Join Date: Jan 2012
Location: Toronto Canada

 
Quote:
Originally Posted by fcomstoc View Post
In order to have Eyeinfity (one resolution spread between several monitors) you have to have AMD and it can be done with one card, the nVidia equivalent requires 2 or more cards and can be VERY expensive.
He already has a Zotac 560 so adding another will get him much better performance than almost any single AMD. A single 7950 would be about the same but be much more expensive.

The resolutions you are running are very low as well. The monitors that the OP posted are 1920X1080 giving a total of 5670 X 1080. You need much more juice to run that than your 3840x1024.

If you look HERE , you will see that SLI 560's get almost double the FPS of a single 6950.

__________________
CPU/Mobo-2600K / Asus P8Z68 Gen3 Deluxe Laptop-Asus G73S
GPU-Asus 680 DC ii 4 Gig/EVGA 680 4 Gig SLI goodness
SSD/HDD-120 OCZ Agility, 256 OCZ Vector / Segate 1T
Cooler-Custom loop
Monitors-3x Asus 27" Surround goodness
Case-Corsair 600T Graphite
PSU-Corsair HX 850
Folding User Stats

Last edited by Soulcatcher668; 04-24-12 at 04:42 PM.
Soulcatcher668 is offline Folding Profile   QUOTE Thanks
Old 04-24-12, 04:37 PM   #9
fcomstoc

 
fcomstoc's Avatar 

Join Date: Jan 2012
Location: Tempe, AZ USA

 
Quote:
Originally Posted by Soulcatcher668 View Post
He already has a Zotac 560 so adding another will get him much better performance than almost any single AMD. A single 7950 would be about the same but be much more expensive.

The resolutions you are running are very low as well. The monitors that the OP posted are 1920X1080 giving a total of 5670 X 1080. You need much more juice to run that than your 3840x1024.
I agree with this in this case, get another 560, but for anyone out there that needs a GPU and wants to run Eyeinfinity and doesnt have a nVidia card already going the AMD route is cheaper and potentially as good without the need for 2 cards.

__________________
Work Machine: MacBook Pro Retina 13in (Late 2013) //8GB Ram//250GB SSD//OSX Mavericks
Phones: iPhone 5 iOS 7 (Home) / iPhone 4s iOS7 (Work)
Plex Server/Temp Gaming Machine: Dell Optiplex 780 (Intel Core 2 Duo 3.0GHZ, 8GB DDR3, Nvidia GTX 620) Win 7 Pro
HTPC: MacBook Pro 13in (Early 2011) - Upgraded to 8GB RAM // OSX Mavericks // Xubuntu 12.04
Folding User Stats
root@linux# mv /home /dev/null
fcomstoc is offline Benching Profile Folding Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 04-24-12, 04:44 PM   #10
Soulcatcher668

 
Soulcatcher668's Avatar 

Join Date: Jan 2012
Location: Toronto Canada

 
That used to be true. The new 6 series cards can run multiple monitors off a single card.

I still love my 7970 Cu ii though.

Just for fun..... this is mine


__________________
CPU/Mobo-2600K / Asus P8Z68 Gen3 Deluxe Laptop-Asus G73S
GPU-Asus 680 DC ii 4 Gig/EVGA 680 4 Gig SLI goodness
SSD/HDD-120 OCZ Agility, 256 OCZ Vector / Segate 1T
Cooler-Custom loop
Monitors-3x Asus 27" Surround goodness
Case-Corsair 600T Graphite
PSU-Corsair HX 850
Folding User Stats
Soulcatcher668 is offline Folding Profile   QUOTE Thanks
Old 04-24-12, 04:49 PM   #11
fcomstoc

 
fcomstoc's Avatar 

Join Date: Jan 2012
Location: Tempe, AZ USA

 
Quote:
Originally Posted by Soulcatcher668 View Post
That used to be true. The new 6 series cards can run multiple monitors off a single card.

I still love my 7970 Cu ii though.
This may be idiotic but I have always bought

ATI GPUs and
Intel CPUs,

I have done this for years and has always seemed like the right decision.

I would love to have the 7970 or 7990 but I just cant afford that upgrade right now.

__________________
Work Machine: MacBook Pro Retina 13in (Late 2013) //8GB Ram//250GB SSD//OSX Mavericks
Phones: iPhone 5 iOS 7 (Home) / iPhone 4s iOS7 (Work)
Plex Server/Temp Gaming Machine: Dell Optiplex 780 (Intel Core 2 Duo 3.0GHZ, 8GB DDR3, Nvidia GTX 620) Win 7 Pro
HTPC: MacBook Pro 13in (Early 2011) - Upgraded to 8GB RAM // OSX Mavericks // Xubuntu 12.04
Folding User Stats
root@linux# mv /home /dev/null
fcomstoc is offline Benching Profile Folding Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 04-24-12, 05:04 PM   #12
Metlcub



Join Date: Apr 2011
Location: Mickleton NJ

 
90% of lag in MMO's is due to net speed. thats alot of info coming trough the lines. Cities ppl are like OMG frame rate is so bad, it's not video lag, it's connection lag. WOW can run easy on a intergrated HD3000 graphic on my i3-2350m laptop.

__________________
Mobo ASRock z77 Extreem4
CPU i7-2600k @ 4.2 1.20v
CPU HS/F Corsair H-100
RAM Corsair Veng 12gig DDR3-1600
GPU EVGA 760 SC Acx
Storage 2tb HDD
DVD Samsung BD/DVD/CD
Inputs Logitech G510 and G700
Sound Sb X-Fi titanium , TB DX12
Case Haf X Advanced
PSU TT TR2 RX 750w
My Heatware
Metlcub is offline   QUOTE Thanks
Old 04-24-12, 05:34 PM   #13
Soulcatcher668

 
Soulcatcher668's Avatar 

Join Date: Jan 2012
Location: Toronto Canada

 
Quote:
Originally Posted by Metlcub View Post
90% of lag in MMO's is due to net speed. thats alot of info coming trough the lines. Cities ppl are like OMG frame rate is so bad, it's not video lag, it's connection lag. WOW can run easy on a intergrated HD3000 graphic on my i3-2350m laptop.
True, but it does not go to the OP's question. I doubt integrated graphics will run 3 X 23" screens

__________________
CPU/Mobo-2600K / Asus P8Z68 Gen3 Deluxe Laptop-Asus G73S
GPU-Asus 680 DC ii 4 Gig/EVGA 680 4 Gig SLI goodness
SSD/HDD-120 OCZ Agility, 256 OCZ Vector / Segate 1T
Cooler-Custom loop
Monitors-3x Asus 27" Surround goodness
Case-Corsair 600T Graphite
PSU-Corsair HX 850
Folding User Stats
Soulcatcher668 is offline Folding Profile   QUOTE Thanks
Old 04-25-12, 02:22 PM Thread Starter   #14
porkchoppie
New Member



Join Date: Jan 2012

 
thanks guys I think I'll go with the 560 since it's like under 200 bones now and I will have enough to buy a table lol. I'll most likely have it in a month or two with some pictures. Thanks for all the feed back and info, greatly appreciated, cheers.
porkchoppie is offline   QUOTE Thanks
Old 04-25-12, 03:23 PM   #15
EGutierrez91
Registered



Join Date: Jul 2008

 
Since you went the Nvidia route, buying a second card seems like the best solution. It'll be the most cost effective but I've heard it can be somewhat tricky to configure.

Offtopic:

I need to find 3 nice monitors to purchase so I can see how decent my 6870 is when configured for Eyefinity.

__________________
Case: Xigmatek ASGARD II || CPU: i5-2500k (Stock at 3.3GHz) || MoBo: BIOSTAR TZ68A+ || PSU: Antec EarthWatts 430W 80+ BRONZE || GPU: XFX Double D Radeon 6870 1GB || RAM: G.SKILL Ripjaws 8GB (2x4GB) DDR3 1333 (PC3 10666)
EGutierrez91 is offline   QUOTE Thanks
Old 04-26-12, 04:12 PM   #16
notJUSTguitar

 
notJUSTguitar's Avatar 

Join Date: Jul 2011
Location: MN, USA

 
Quote:
Originally Posted by fcomstoc View Post
This may be idiotic but I have always bought

ATI GPUs and
Intel CPUs,

I have done this for years and has always seemed like the right decision.

I would love to have the 7970 or 7990 but I just cant afford that upgrade right now.
I used to use AMD gfx card with AMD cpus...but that was mostly because I was poor lol.
Now I'm running an Intel CPU with an AMD graphics card

Quote:
Originally Posted by fcomstoc View Post
I did build that riser myself, I wanted some space to put stuff and the 3 monitors take up the whole desk.
Nice riser thing, I like it.
I have eyefinity and the screens do take up the whole back of the desk.

Quote:
Originally Posted by Soulcatcher668 View Post
The resolutions you are running are very low as well. The monitors that the OP posted are 1920X1080 giving a total of 5670 X 1080. You need much more juice to run that than your 3840x1024.
Not really, depending on the game.
I have 3 23" monitors running at 6056X1080 on ONE 6970.
I can play all my games (Except BF3 & Medal Of Honor) on the highest settings and stay at a constant 60FPS.

__________________
i7 2600K (56x chip)
Asus Maximus IV Gene-z/GEN3 Z68
MSI R7970 Lightning
8GB G.Skill Sniper 1866Mhz
Multiple SSDs and TBs of HDDs :)
OCZ 700W ModXtreme Pro PSU
Asus VH232H 23" LCD x3 in eyefinity/6036X1080 Resolution
Retired AMD Rig
AMD Phenom II 1090T | GIGABYTE GA-MA78GM-US2H (Rev. 1) | XFX Radeon HD6970 | | 4GB Kingston HyperX DDR2 memory running at 1066Mhz | OCZ VERTEX 2 60GB SSD | Multiple SSDs and TBs of HDDs :) | OCZ 700W PSU | HP-Debranded 23" 1080P LCD
notJUSTguitar is offline Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > General GPU
General GPU
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 03:02 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?