Notices

Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > AMD (ATI) GPUs
AMD (ATI) GPUs
Forum Jump

Cat 12.4 driver issues with eyefinity

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 05-01-12, 08:26 PM Thread Starter   #1
Tas
New Member



Join Date: May 2012

 
Cat 12.4 driver issues with eyefinity


Gday all

I was wondering if anyone can help me. I have just installed the new 12.4 drivers for my power color 6990. Now I cant get eyefinity to work on my 3x 27" screens. It gets as far as duplicate mode, then when I select "create group" it asks me to set 3x1 or whatever, an just flashes the screen black when I hit accept for a second an comes back to duplicate mode.

I rolled drivers back to 12.3, an eyefinity mode worked again. But this morning I started up an had issues, it says I didn't have a ati driver installed. So I reinstalled drivers, an had a "pagefile" crash error.

So then I reinstalled 12.3 driver pack an it all worked. But now I cant get eyefinity to work on either driver pack .

I made sure the "primary screen" is the DVI one. an my two other screens are both display ports as they should be.

I am wondering now why it is, if anyone els is having this issue.

Hopefully someone understands what I am doing, an can help

cheers lads.
Tas is offline   QUOTE Thanks
Old 05-01-12, 08:40 PM   #2
notJUSTguitar

 
notJUSTguitar's Avatar 

Join Date: Jul 2011
Location: MN, USA

 
Quote:
Originally Posted by Tas View Post
Gday all

I was wondering if anyone can help me. I have just installed the new 12.4 drivers for my power color 6990. Now I cant get eyefinity to work on my 3x 27" screens. It gets as far as duplicate mode, then when I select "create group" it asks me to set 3x1 or whatever, an just flashes the screen black when I hit accept for a second an comes back to duplicate mode.

I rolled drivers back to 12.3, an eyefinity mode worked again. But this morning I started up an had issues, it says I didn't have a ati driver installed. So I reinstalled drivers, an had a "pagefile" crash error.

So then I reinstalled 12.3 driver pack an it all worked. But now I cant get eyefinity to work on either driver pack .

I made sure the "primary screen" is the DVI one. an my two other screens are both display ports as they should be.

I am wondering now why it is, if anyone els is having this issue.

Hopefully someone understands what I am doing, an can help

cheers lads.
Hi there.
I have an eyefinity setup too (3x 23" 1080P).
I have a 6970, however...so not as likely to have problems like a dual-gpu with new drivers.

Everything was working great on 12.3.
I decided to try 12.4 because it said that it fixes screen tearing on the third monitor.

However I started having problems right away.
I had the same one as you, plus others.

I've read that people usually do a driver sweep after uninstalling drivers, so I'm going to try that.
Otherwise if that doesn't work, I guess i'll have to reinstall windows again.

Hopefully somebody else recommends something. Otherwise I'll try the driver sweep thing tomorrow and let you know how that goes.

__________________
i7 2600K (56x chip)
Asus Maximus IV Gene-z/GEN3 Z68
MSI R7970 Lightning
8GB G.Skill Sniper 1866Mhz
Multiple SSDs and TBs of HDDs :)
OCZ 700W ModXtreme Pro PSU
Asus VH232H 23" LCD x3 in eyefinity/6036X1080 Resolution
Retired AMD Rig
AMD Phenom II 1090T | GIGABYTE GA-MA78GM-US2H (Rev. 1) | XFX Radeon HD6970 | | 4GB Kingston HyperX DDR2 memory running at 1066Mhz | OCZ VERTEX 2 60GB SSD | Multiple SSDs and TBs of HDDs :) | OCZ 700W PSU | HP-Debranded 23" 1080P LCD
notJUSTguitar is offline Benching Profile Heatware Profile   QUOTE Thanks
Old 05-01-12, 08:56 PM Thread Starter   #3
Tas
New Member



Join Date: May 2012

 
yer I am having problems, I followed this guy http://www.youtube.com/watch?v=RZAkCoaq384 vid on setting it up. an I got it working in a round about way. But it still wont let me arrange desktop or access besel compensation, because it just flashes black screen a few times an does nothing, then tell me my monitor resolution an displays are not same. Well thats impossible, as all three screens are Asus 27" lol.

It has to be a driver issue, because 48 hours ago, it worked fine.
Tas is offline   QUOTE Thanks
Old 05-02-12, 12:56 AM   #4
InmansFault
New Member



Join Date: May 2012

 
I was having problems on 12.3 and 12.4. I could manage to get it working for 3 or four days, and then it would revert back to duplicate mode. I discovered (at least in my case) that it was Windows messing with things.
Try going into your screen resolution settings (within windows) and set the multiple displays drop down to only show on 1. Once you have it down to a single display, go try and set up your Eyefinity group. This has worked for me twice thus far.
InmansFault is offline   QUOTE Thanks
Old 05-02-12, 03:03 AM Thread Starter   #5
Tas
New Member



Join Date: May 2012

 
yer thanks mate, I eventually got it working followign that vid i linked, but it is still having problems because if I try to "arrange" or create a group it just flashes back to duplicate mode. What I did was change the res to as the guy says " make it think its one large display". Only downside is I cant arrange or run bezel correction.

It's weird because before I installed that 12.4 rubbish I just spent 5 seconds an ban EYEFINITY MODE.

I assume the drivers have screwed up something major. But I refuse to reinstall windows. I am a little annoyed with it, sicne I threw away my Nvidia card because of their substandard drivers (deep frying peoples PC's).... I expected more off ATI
Tas is offline   QUOTE Thanks
Old 05-02-12, 04:23 PM   #6
InmansFault
New Member



Join Date: May 2012

 
Apologies, I should have been clearer in my previous post. I believe I was having the same problem. When I tried to create an Eyefinity group, my screens would just flash and CCC reported that Eyefinity group creation was completed without giving me the option to arrange, yet I still had duplicate desktops. When I would click the “Identify” button, it would display 1 on all three screens. I have tried many different solutions up to and including driver sweeping and reinstalling. At one point I even came across the video that you linked to, however nothing seemed to work. After much forum searching and gnashing of teeth, I have found that the solution mentioned in my previous post is the only one that will consistently work for me. Give it a try, if you haven’t already, and let me know how it goes.

My setup:
AMD FX8120 @4.0 GHz
Thermaltake SpinQ VT cooler
Biostar TA990FXE Extreme Edition
16GB Gskill Sniper 1600
2x XFX HD 7970 DD Black Edition
Thermaltake Black Widow 850w PSU
128GB Crucial M4 SSD
2x WD 500GB
3x HP LA2206x 21.5” LCD (2 via DP, 1 via HDMI>DVI)
InmansFault is offline   QUOTE Thanks
Old 05-02-12, 06:03 PM Thread Starter   #7
Tas
New Member



Join Date: May 2012

 
yer thanks mate, I have had to do same sort of thing
btw my setup
Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.120305-1505)
Z68X-UD3R-B3
Intel(R) Core(TM) i7-2600K CPU @ 3.40GHz (8 CPUs), ~3.7GHz
16384MB RAM
Powercolor 6990
NZXT full tower
Corsair H70 WC
Corsair 1k PSU
Corsair 120 gig SSD
Seagate 3TB x2
Asus VE278Q x3 1 DVI 2 Displayport (active) adapters.
Tas is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > AMD (ATI) GPUs
AMD (ATI) GPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 01:43 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?