Notices

Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > AMD Motherboards
AMD Motherboards
Forum Jump

Compatibility Q: BIOSTAR TFORCE 550 AM2: X2 6000 or X2 7850 BE?

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 05-04-12, 10:41 PM Thread Starter   #1
Mixednutt
Member

 
Mixednutt's Avatar 

Join Date: May 2002
Location: Oregon

10 Year Badge
 
Compatibility Q: BIOSTAR TFORCE 550 AM2: X2 6000 or X2 7850 BE?


Ok, I have an old rig, and I'm trying to give it just a little more juice for cheap. My bottleneck is my CPU (Athlon X2 3800+). I need some advice. Will these processors work on my current mobo? And if so, which one would be best?

Mobo:
BIOSTAR TFORCE 550 AM2 NVIDIA nForce 550 MCP ATX AMD Motherboard (Copied from Newegg). It is Ver 1.3
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813138026

CPU #1:
AMD Athlon 64 X2 6000 3.0GHz 2MB socket AM2 89W

or
CPU #2:
AMD Athlon X2 7850 Black Edition Socket AM2+

or
CPU #3:
Phenom II X4 940 Black Edition Deneb 3.0GHz Socket AM2+ Quad Core

Please help. I just can't afford to waste money. Thank you so much!

Last edited by Mixednutt; 05-04-12 at 10:53 PM.
Mixednutt is offline   QUOTE Thanks
Overclockers Approved
Which motherboard should you buy? Get the final word here. Check out the latest Overclockers reviews:
ASRock Z77 OC Formula Motherboard Review

ASRock teamed up with overclocker Nick Shih to make a high-end overclocking-based, yet functional for all users, motherboard named the Z77 OC Formula. It appears they have achieved it. Read More.

Get it at NewEgg for $239.99
ASUS Maximus V Formula Motherboard

The Maximus V Formula is part of the ROG (Republic of Gamers) series of motherboards, which in itself brings a high level of expectation. It's a no brainer, Overclockers Approved! Read more.

Get it at NewEgg for $279.99
Old 05-04-12, 11:15 PM Thread Starter   #2
Mixednutt
Member

 
Mixednutt's Avatar 

Join Date: May 2002
Location: Oregon

10 Year Badge
 
I read on Wikipedia that am2+ cpu's can work on am2 motherboards and vise versa, but I have also read that some older am2 mobo's don't support newer am2 and am2+ cpu's. With the info I have now I would just buy the Phenom II X4, but I honestly think that when I put it in the system then it wouldn't boot. Eek!
Mixednutt is offline   QUOTE Thanks
Old 05-05-12, 01:50 AM Thread Starter   #3
Mixednutt
Member

 
Mixednutt's Avatar 

Join Date: May 2002
Location: Oregon

10 Year Badge
 
Well, I studied and found the answer to my own question. That motherboard only supports up to an Athlon 64 X2 5800+. So, none of these processors will work. Sad face. Oh well, I hope others might benefit from this antiquated information.
Mixednutt is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > AMD Motherboards
AMD Motherboards
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 03:53 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?