Notices

Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > nVidia GPUs
nVidia GPUs
Forum Jump

GTX 680 + XFX X58i (ch09) incompatibility

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 05-08-12, 03:17 PM Thread Starter   #1
cronos1013
Registered



Join Date: Mar 2012

 
GTX 680 + XFX X58i (ch09) incompatibility


OK so after finally getting my 680's, I plugged them in only to find that there is a weird issue with THIS particular match between motherboard and newish Nvidia GPU's, (580's and later). In addition there is NO fix from XFX.

Here is my friendly XFX response.


As for the problem its likely having to do with the Audio controller within the GTX680, for whatever reason the HDMI audio chip on Nvidia cards causes these boards to hangup, unfortunately BIOS updates have ceased for this model board, which means it may not be fixed. There is odd workaround, if you have a low end cheap video card, and install it in the 2nd or 3rd PCI-E slot in the system, and have the Nvidia card in the primary slot, for some reason it seems to bypass the issue. - Erik

So this eliminates the ability to use this board with triple video cards...guess it's as good a time as any to upgrade out of my first gen i7 board. But that is at least a few paychecks away so I need to find a cheap video card to toss into my third slot...
cronos1013 is offline   QUOTE Thanks
Old 05-08-12, 06:17 PM Thread Starter   #2
cronos1013
Registered



Join Date: Mar 2012

 
OK for a quick update, I got home and tossed my old HD 5870 back into the machine (along with the new GTX 680) and the thing booted up in an instant...

Anyone happen to have an old crappy non-powered PCIe video card they'd sell me cheap so I don't have to power another power hungry GPU?
cronos1013 is offline   QUOTE Thanks
Old 03-11-13, 10:48 AM   #3
jaskin71
New Member



Join Date: Mar 2013

 
any update on this?


hello mate, i know is old thread but did you get sorted this problem?
i jst got couples days ago the same board and i have gtx650 with it and i have the same symptoms! board wont working with my triple chanel memory till i add any second card in to 2nd or 3th pci slot
xfx support txt me today that they didnt know about any probs with nvidia graphic cards
thx jiri
jaskin71 is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > nVidia GPUs
nVidia GPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 05:42 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?