Notices

Overclockers Forums > Hardware > Memory
Memory
Forum Jump

Komusa PC4200 Adata chips 301mhz 2.9v

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 02-22-04, 02:57 PM Thread Starter   #1
Maxvla
Senior Member

 
Maxvla's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: OKC

 
Komusa PC4200 Adata chips 301mhz 2.9v




8x301.5 2412mhz A64 3000+
Komusa PC4200 Adata chips cas 3 4 4 8 @ 2.9v

no its not stable. i'm riding at 295 though and its solid so far.

4571mb/s not bad for single channel cas 3 eh?

i'm getting another stick to run 2x256 in my AI7 i ordered thursday which has 3.2v capability.

who needs bh5? my mushkin bh5 quit at 236mhz cas 2.5 but this stuff is good for 285 cas 3 at least.

__________________
The Black Hole
Intel i7 860 2.8ghz
Gigabyte P55M-UD2
Mushkin 2x2GB DDR3 1600
EVGA GTX460 1GB
Intel X-25M 80GB SSD
Magnetics - 2x2TB 4x1TB
Corsair HX850W PSU
NEC DVD-RW
Maxvla is offline   QUOTE Thanks
Old 02-22-04, 03:03 PM   #2
flapperhead
Senior Member



Join Date: Apr 2002
Location: wash dc area

 
now thats what i call crankin...
flapperhead is offline   QUOTE Thanks
Old 02-22-04, 03:36 PM   #3
Gautam
Senior Benchmark Addict



Join Date: Feb 2003
Location: Hillsboro, OR

10 Year Badge
 


Little OT, but is your PCI bus really running at 33MHz?

__________________
El<(')>Maxi: I still have your board...and I'm afraid I lost your address so I can't send it back...and my pm box is broken...and I can't remember where the PO is anyway
Gautam is offline   QUOTE Thanks
Old 02-22-04, 03:38 PM   #4
Richard
Senior Member

 
Richard's Avatar 

Join Date: Jan 2001

10 Year Badge
 
That has to be a record for the socket 754 motherboards.

You have the Shuttle AN50R, right?

__________________
Cookie!

Treat others as you want to be treated.
Richard is offline   QUOTE Thanks
Old 02-22-04, 03:52 PM Thread Starter   #5
Maxvla
Senior Member

 
Maxvla's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: OKC

 
Quote:
Originally posted by Gautam


Little OT, but is your PCI bus really running at 33MHz?
no its running at 50mhz

and my soundblaster audigy is still working fine

__________________
The Black Hole
Intel i7 860 2.8ghz
Gigabyte P55M-UD2
Mushkin 2x2GB DDR3 1600
EVGA GTX460 1GB
Intel X-25M 80GB SSD
Magnetics - 2x2TB 4x1TB
Corsair HX850W PSU
NEC DVD-RW
Maxvla is offline   QUOTE Thanks
Old 02-22-04, 03:53 PM Thread Starter   #6
Maxvla
Senior Member

 
Maxvla's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: OKC

 
Quote:
Originally posted by Richard
That has to be a record for the socket 754 motherboards.

You have the Shuttle AN50R, right?
i don't think its a record. i'm sure there have been people on xtremesystems doing 330 or more.

301 is pretty good for no mods at all though

__________________
The Black Hole
Intel i7 860 2.8ghz
Gigabyte P55M-UD2
Mushkin 2x2GB DDR3 1600
EVGA GTX460 1GB
Intel X-25M 80GB SSD
Magnetics - 2x2TB 4x1TB
Corsair HX850W PSU
NEC DVD-RW
Maxvla is offline   QUOTE Thanks
Old 02-22-04, 04:09 PM   #7
flapperhead
Senior Member



Join Date: Apr 2002
Location: wash dc area

 
If anyones considering pc4000/4400 these sticks (256) are only 70 bux a piece. that is a great deal for pc4800 stable or not! i got ram coming outta my ears, but i think im gonna get some anyway..
flapperhead is offline   QUOTE Thanks
Old 02-23-04, 10:06 AM   #8
flapperhead
Senior Member



Join Date: Apr 2002
Location: wash dc area

 
hey max, when u get that ai7 let me know what kind of speeds ur getting in dc. thnx flapper
flapperhead is offline   QUOTE Thanks
Old 02-23-04, 10:43 AM Thread Starter   #9
Maxvla
Senior Member

 
Maxvla's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: OKC

 
sure. np.

for now here's a better pic:



these results are repeatable, but not stable. it was not just a fluke thing.

__________________
The Black Hole
Intel i7 860 2.8ghz
Gigabyte P55M-UD2
Mushkin 2x2GB DDR3 1600
EVGA GTX460 1GB
Intel X-25M 80GB SSD
Magnetics - 2x2TB 4x1TB
Corsair HX850W PSU
NEC DVD-RW
Maxvla is offline   QUOTE Thanks
Old 02-23-04, 11:47 AM   #10
Albuquerque
Member

 
Albuquerque's Avatar 

Join Date: Mar 2003
Location: North America

 
Definately wanting to see how this performs in dual channel...

__________________
Sis 461 VLB-3.................................|.Gigabyte GA-X38-DS4
AMD 486DX4 133 at 200Mhz 50FSB x 4 3.5v.......|.E8400 E0 3.0Ghz at 4.5Ghz 500FSB x 9 1.48v
S3 864P 4mb VRAM VLB at 48/54 on 50mhz bus....|.2 x Sapphire 4850 512mb at 700/1100 PCIE 2.0 x16
4 x 32mb HMC PC33 SIMM's50Mhz 2-1-1-3 at 3.3v.|.4 x 1Gb Crucial Ballistix D9GMH 1000Mhz 5-5-5-12 at 2.1v
2 x Western Digital 4200RPM Caviar 4Gb ATA66..|.Samsung 7200RPM Spinpoint F1 750Gb SATA-II
Mitsumi
4x CDRW PIO-1.........................|.Samsung 20x DVD+/-RW SATA
Magic Color!
Albuquerque is offline   QUOTE Thanks
Old 02-23-04, 02:22 PM   #11
flapperhead
Senior Member



Join Date: Apr 2002
Location: wash dc area

 
amazing....
flapperhead is offline   QUOTE Thanks
Old 02-23-04, 08:29 PM Thread Starter   #12
Maxvla
Senior Member

 
Maxvla's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: OKC

 
Quote:
Originally posted by Albuquerque
Definately wanting to see how this performs in dual channel...
ask and ye shall recieve.

ordered my 2nd stick of this today should arrive in 3-4 days. my p4 2.6c and abit AI7 should arrive wednesday.

__________________
The Black Hole
Intel i7 860 2.8ghz
Gigabyte P55M-UD2
Mushkin 2x2GB DDR3 1600
EVGA GTX460 1GB
Intel X-25M 80GB SSD
Magnetics - 2x2TB 4x1TB
Corsair HX850W PSU
NEC DVD-RW
Maxvla is offline   QUOTE Thanks
Old 02-23-04, 08:47 PM   #13
flapperhead
Senior Member



Join Date: Apr 2002
Location: wash dc area

 
hmmm.if the 2nd one runs anything like the first (which i hope),i dont think you're gonna be able to adequately test the rams' limits with the 2.6. at 266. the 2.6 is gonna be running around 3450.. i think you're gonna need a 2.4c
flapperhead is offline   QUOTE Thanks
Old 02-24-04, 01:09 AM   #14
bill gates
Member



Join Date: Jun 2003

 
Whoa! I'm going to order them right now! I wonder what they will do on a Asus p4p800 deluxe with a volt mod @ 3.2v??? I really need some memory that will do 300fsb 1:1. Good thing I still have 2 days to return this Kingston HyperX pc-4000. The adata is cheaper and faster (I hope).
bill gates is offline   QUOTE Thanks
Old 02-24-04, 01:36 AM Thread Starter   #15
Maxvla
Senior Member

 
Maxvla's Avatar 

Join Date: Jun 2002
Location: OKC

 
just like a billionaire... cheap to the last penny

__________________
The Black Hole
Intel i7 860 2.8ghz
Gigabyte P55M-UD2
Mushkin 2x2GB DDR3 1600
EVGA GTX460 1GB
Intel X-25M 80GB SSD
Magnetics - 2x2TB 4x1TB
Corsair HX850W PSU
NEC DVD-RW
Maxvla is offline   QUOTE Thanks
Old 02-24-04, 07:18 AM   #16
flapperhead
Senior Member



Join Date: Apr 2002
Location: wash dc area

 
Quote:
Originally posted by bill gates
Whoa! I'm going to order them right now! I wonder what they will do on a Asus p4p800 deluxe with a volt mod @ 3.2v??? I really need some memory that will do 300fsb 1:1. Good thing I still have 2 days to return this Kingston HyperX pc-4000. The adata is cheaper and faster (I hope).
of course i hope every stick runs like max's superstick but its important to be realistic, 295-300 at 2.9v is amazing... plus i dont think higher voltages has too much effect on the newer chips,cause unlike the older d43,the newer d43 chips ive been testing actually dont like more that 2.9v...
flapperhead is offline   QUOTE Thanks
Old 02-24-04, 08:47 AM   #17
b|ind
Registered



Join Date: Feb 2003
Location: googleland

 
where are you ordering from?
b|ind is offline   QUOTE Thanks
Old 02-24-04, 09:00 AM   #18
flapperhead
Senior Member



Join Date: Apr 2002
Location: wash dc area

 
komusa, they have memory built to order for them. It seems that the pc4200 hyperram they sell with the adata chips is of very hi quality, cause some of the guys are getting crazy overcloks, and for very cheap!69.00 for 256-238.00 for a gig. i bought some hyperram(adata) pc4000 last sept and it runs like 290 1-1. i think im gonna email them and ask what kind of chips are in the pc3200-3500. here is the link...http://www.komusa.com/
flapperhead is offline   QUOTE Thanks
Old 02-24-04, 09:02 AM   #19
wannaoc
Member

 
wannaoc's Avatar 

Join Date: May 2003
Location: Buried in UPS packages

 
Don't forget to mention you have to get the ADATA chip upgrade. Its free but you still have to choose it.
wannaoc is offline   QUOTE Thanks
Old 02-24-04, 09:43 AM   #20
flapperhead
Senior Member



Join Date: Apr 2002
Location: wash dc area

 
oh yeah, get the adata cause i dont know how well the other stuff runs. i just emailed them about their pc3200/3500 hyperram, asking what chips are on them..
flapperhead is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Memory
Memory
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 10:20 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?