Notices

Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > AMD (ATI) GPUs
AMD (ATI) GPUs
Forum Jump

Deperate need of help.

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 10-04-06, 06:35 AM Thread Starter   #1
Ecca
Member

 
Ecca's Avatar 

Join Date: Apr 2006

 
Deperate need of help.


I have a MSI x1900xtx and games play fine but videos play inverted like blue, teal and yellow. I cannot fix this I restored the settings to default, got new codes and nothing. Please I need help bad
Ecca is offline   QUOTE Thanks
Old 10-04-06, 08:16 AM   #2
rainless
Old Member

 
rainless's Avatar 

Join Date: Jul 2006
Location: CHI-Town Love is alive in Spain

 
Quote:
Originally Posted by Ecca
I have a MSI x1900xtx and games play fine but videos play inverted like blue, teal and yellow. I cannot fix this I restored the settings to default, got new codes and nothing. Please I need help bad
Have you tried simply uninstalling and then reinstalling the drivers? Better yet... upgrade to NEW drivers.

|| Edited by S-N ||

Mate, let us keep this on topic. You have a pm.

__________________
Core 4 Q9550 @4003mhz 1.30v
Core 2 Duo e8400 @ 4.6ghz 1.328v (E0 Stepping)
Core 2 Duo E6400 @ 3.8ghz 1.525v
Asus P5Q Pro 2002m @ 515x9 .63x 1.52
OCZ Fatal1ty Edition 4GB DDR2 5-4-4-18 @ 2.18v w/OCZ XTC Ram Cooler
Corsair 750TX PSU
Sparkle 260 GTX (65nm, 216) 696c 1512s 999mem
BLOCK: Swiftech Apogee GTZ RAD: BIXII REZ: MCRES-Micro rev2 PUMP: Pondmaster 750 FAN: 2 HS Yates CONTROLLER: Modified Evercool WC-202

Last edited by Super Nade; 10-30-06 at 07:51 PM.
rainless is offline   QUOTE Thanks
Old 10-30-06, 10:13 AM   #3
zzgocartman
Registered



Join Date: Sep 2005
Location: stamford ct

 
||Edited by S-N||

This is a technical forum. You are taking this thread off topic. Please refrain from doing so henceforth.

__________________
New 840 build
Mobo gigabyte GA-MA78LMG-S2
CPU Phenom II x4 @ 3906.1 @1.44v stock air cooling cinebench stable
Generic Ram 2x2gb @11-11-11-29
672.0mhz
more to come

Last edited by Super Nade; 10-30-06 at 07:50 PM.
zzgocartman is offline   QUOTE Thanks
Old 10-30-06, 07:38 PM   #4
Tophinater
Member

 
Tophinater's Avatar 

Join Date: Oct 2006
Location: Rochester, MI

 
NY here I come!

Also, can you post a screenshot possibly? Be easier to see what your talking about.
Tophinater is offline   QUOTE Thanks
Old 10-30-06, 07:43 PM   #5
Xtreme Barton
Member

 
Xtreme Barton's Avatar 

Join Date: Jan 2004
Location: Omaha,NE

 
what are you playing videos with ?
Xtreme Barton is offline   QUOTE Thanks
Old 10-30-06, 07:45 PM   #6
XxNightfirexX

 
XxNightfirexX's Avatar 

Join Date: Dec 2005
Location: Painted Post, NY

 
Heh, I knew there had to be something good about this state.

Are you having this problem with different video players? If you only use WMP 9/10, I'ld suggest installing WMP Classic and try that.

__________________
~Folding for our Future~
~F@H Team 32~


ASRock Z77 Extreme4
i5 3570
2x4gigs G-Skill Snipers
Saphire Radeon HD 6870
Antec Earthwatts 650
LG Flatron E2241
XxNightfirexX is offline   QUOTE Thanks
Old 10-30-06, 07:51 PM   #7
Super Nade
SU(3) Moderator

 
Super Nade's Avatar 

Join Date: Aug 2004
Location: San Luis Obispo, CA

 
What PSU do you have? Do you have proper cooling? Did you attempt to replace the TIM?

Moved to the ATI section.

__________________
Motherboard Repair Tutorial || Power Supply Repair Tutorial || A Closer Look at PSU Signals ||
Understanding SMPS Technology
|| ASUS P5K Capacitor mod || Kernel Compile Guide || Guide to Wiping an SSD

Words of wisdom from krag:
"Love & trust are 2 completely different things. Trust is earned, love on the other hand should be given without measure."
My hwbot profile

Last edited by Super Nade; 10-30-06 at 08:18 PM.
Super Nade is offline Author Profile   QUOTE Thanks
Old 10-30-06, 08:25 PM   #8
Shell
Member

 
Shell's Avatar 

Join Date: Jul 2006
Location: CYYZ Pearson

 
Quote:
Originally Posted by Super Nade
What PSU do you have? Do you have proper cooling? Did you attempt to replace the TIM?

Moved to the ATI section.
You own an ATI card... have you ever had the hardware decode crap on you? Because that's exactly what is does from what she's describing... or mabe I just like to pick at my drivers too much...

If everything else is working fine to your video card... that's likely the problem, an annoying one that can only be fixed if you replace all the decoder software that's built into the drivers.
Use driver cleaner and remove everything ATi from your HDD, then re-install the latest driver release.

If that's not the problem... more details will be needed.

Can you try to play a video and take a screen shot? That'll confirm what I belive is the problem.
And what media player do you use? If it's not WindowsMP it may not be working properly with ATI's hardware decoder.

__________________
FX-6300@4.6GHz, 7850, 4x4GB DDR3-1600 CL8, PCP&C 400w, 4x1TB
Shell is offline   QUOTE Thanks
Old 10-30-06, 08:48 PM   #9
Super Nade
SU(3) Moderator

 
Super Nade's Avatar 

Join Date: Aug 2004
Location: San Luis Obispo, CA

 
Ooh good point! I misread the first post skipping over "video". Good catch Shell!

__________________
Motherboard Repair Tutorial || Power Supply Repair Tutorial || A Closer Look at PSU Signals ||
Understanding SMPS Technology
|| ASUS P5K Capacitor mod || Kernel Compile Guide || Guide to Wiping an SSD

Words of wisdom from krag:
"Love & trust are 2 completely different things. Trust is earned, love on the other hand should be given without measure."
My hwbot profile
Super Nade is offline Author Profile   QUOTE Thanks
Old 10-31-06, 01:18 AM   #10
Brando
Member

 
Brando's Avatar 

Join Date: Jan 2006
Location: Brandonia

 
Go into Catalyst advanced. Click on AVIVO. Click on "all settings". Scroll to the bottom. Uncheck "Windows media video acceleration".

__________________
[]Intel 3570k 4.4ghz~Asus P8Z77-V pro~Megahalems[]Mushkin Blackline 2x4gb[]Gtx 780 direct cu II oc[]Dell U2713HM[]Plextor M3 pro 256gb~Spinpoint F3 1tb[]Pioneer BDR-206[]Corsair AX850[]Fractal Midi R2[]Leopold Tenkeyless~Deathadder 2013[]Harman Kardon HK990~Denon AH-D7000[]

HEATWARE RATING
Brando is offline   QUOTE Thanks
Old 10-31-06, 02:45 AM   #11
wingVTA
Registered

 
wingVTA's Avatar 

Join Date: Oct 2006

 
Download the right codec!!!

^^ It is a codec issue!!!
Codecs
wingVTA is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > AMD (ATI) GPUs
AMD (ATI) GPUs
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 11:24 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?