Notices

Overclockers Forums > Overclockers.com Teams > Folding Team
Folding Team Join the Overclockers.com Protein-Folding Team and support medical research!
Forum Jump

Bad units anyone else

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 11-05-02, 10:19 PM Thread Starter   #1
Loggitt
Registered



Join Date: Aug 2002
Location: Springfield, IL

 
Bad units anyone else


Last week to ten days I've been getting a lot of bad units that cause the Folding executable to throw away hours worth of work and start over with the same unit or start up with a new unit. Anyone else experiencing this? OS in use is Win XP Pro. Is there a solution?
Loggitt is offline   QUOTE Thanks
Old 11-05-02, 10:27 PM   #2
Kendan
Senior Punk

 
Kendan's Avatar 

Join Date: Aug 2001
Location: Dark side of hell

 
I would say to delete the core and let it download a new one. See if that helps it could be a bad core corrupting the WUs. Good luck

Fold on!!!

__________________
Hello:sn:
Kendan is offline   QUOTE Thanks
Old 11-06-02, 12:14 AM   #3
NASsoccer
On a string I was held Senior

 
NASsoccer's Avatar 

Join Date: Jul 2001
Location: i live

10 Year Badge
 
are all these bad WU's the same one? are they all coming from a certain server?

FOLD ON
NAS
NASsoccer is offline   QUOTE Thanks
Old 11-06-02, 01:03 AM   #4
muddocktor
Retired

 
muddocktor's Avatar 

Join Date: Nov 2001
Location: New Iberia, LA

10 Year Badge
 
I had this problem on 1 of my rigs and it turned out to be that this rig was not quite totally stable at the overclock I had it running at. I backed it down around 25 mhz and it ran fine after that.
muddocktor is offline Author Profile Benching Profile Folding Profile SETI Profile Heatware Profile Rosetta Profile   QUOTE Thanks
Old 11-06-02, 03:14 AM   #5
JetMech
Member

 
JetMech's Avatar 

Join Date: Aug 2001
Location: Folding 24/7 in Newport News, Va. Since Sept. 2001

 
That is my experience also. The indication that I get that my clock is set too high for the core I'm folding is a bad wu and down load of a new one. This will continue indefinitely until you clock down or correct instability. Because you are getting some work done before the rejection You are close to stable. Also check you temps. Gromacs definitely warms you up. As Muddocktor suggested a 25mhz decrease should do it. It's great to have a motherboard who's bios allows you to increase/decrease in 1mhz increments. If you have an extreme OC expect to have to decrease for Gromacs.

__________________
Fold Smart
E6600@2.4x2
Proud member of Folding@Home Team #32--Folding 24/7
Avatar by : IMOG
"Greater love hath no man than to give up his puter(s) for science."
JetMech is offline   QUOTE Thanks
Old 11-06-02, 09:46 AM   #6
Guero
Member



Join Date: Jan 2001
Location: Bartlett, IL (Chicago 'Burbs)

10 Year Badge
 
I was running a 1 gig Duron at stock speeds and getting some message where the work is not verified. This happened 3 times in a row. I was using overfoldix, so the core was new.

__________________
My Heatware
Guero is offline   QUOTE Thanks
Old 11-06-02, 02:53 PM   #7
overdoze
Member

 
overdoze's Avatar 

Join Date: Jan 2001
Location: Texas

10 Year Badge
 
i got 5 bad units. Delete the queue.dat file restart the client and all is well.

__________________
My Heatware
Join fold on 6/29/02, wanna join team VGT 38156
Fold don't you stop
Fold till you drop
Fold to the top
Yee ha be-bop
overdoze is offline   QUOTE Thanks
Old 11-06-02, 05:52 PM   #8
EgeWorks
Member

 
EgeWorks's Avatar 

Join Date: Aug 2002
Location: Melbourne, Australia

 
I've had a couple of bad core_65 units in the last few days, there's no stability problems as it's been running Gromacs for a couple of weeks solid. I guess maybe there were just a couple of dodgy ones being sent out.
EgeWorks is offline   QUOTE Thanks
Old 11-06-02, 06:43 PM   #9
donny_paycheck
Inactive Super Quad Mod

 
donny_paycheck's Avatar 

Join Date: Oct 2001

 
Quote:
Originally posted by muddocktor
I had this problem on 1 of my rigs and it turned out to be that this rig was not quite totally stable at the overclock I had it running at. I backed it down around 25 mhz and it ran fine after that.
Same here.

__________________
Core i7 920 @ 4 GHz, 1.35v
Corsair Nautilus 500 w/DD BIX radiator swap & Apogee GTX
Asus P6T
6GB Corsair Dominator
XFX GeForce GTX 285
WD Raptor 150GB / Hitachi 1TB
Antec P182 / PCP&C Silencer 750
Samsung 2232GW

Sic vis pacem, para bellum.
donny_paycheck is offline   QUOTE Thanks
Old 11-06-02, 07:51 PM Thread Starter   #10
Loggitt
Registered



Join Date: Aug 2002
Location: Springfield, IL

 
Well, I've dropped my overclock down by 2mhz bus & 23mhz cpu as a first step. Let's see what happens over the next few days. Thanks for all the replies, peoples.
Loggitt is offline   QUOTE Thanks
Old 11-07-02, 12:14 AM   #11
BBigJ



Join Date: Dec 2001
Location: Bay Area, CA

10 Year Badge
 
My machine has dumped 2 units in the last hour or so. It downloaded a new core (core65) on its own, so hopefully that will fix it. I've been gone for a month, and it' has been doing this a lot since I got back (about a week ago.)

__________________
Orion:
Opteron 144<>Abit AN8 SLI<>2*512M Kingston HyperX pc3200<>XFX 7800gt<>seagate 250g<>Antec TP 2.0 550W<>watercooled

Pleiades:
Opteron 144<>Abit AN8 ULTRA<>2*512M Kingston HyperX pc3200<>Aopen GF6600<>sb live 5.1<>2*60g HD<>2*320g Raid1<>Cooler Master 450W ACLY<>Thermalright XP-90C
both chips cab2e's running at 300*8 stock voltage (yes, they will go much faster, but I want them to last)

ASK ME ABOUT FOLDING
BBigJ is offline   QUOTE Thanks
Old 11-07-02, 12:33 AM   #12
donny_paycheck
Inactive Super Quad Mod

 
donny_paycheck's Avatar 

Join Date: Oct 2001

 
Quote:
Originally posted by Loggitt
Well, I've dropped my overclock down by 2mhz bus & 23mhz cpu as a first step. Let's see what happens over the next few days. Thanks for all the replies, peoples.
I did the exact same thing. No problems since.

__________________
Core i7 920 @ 4 GHz, 1.35v
Corsair Nautilus 500 w/DD BIX radiator swap & Apogee GTX
Asus P6T
6GB Corsair Dominator
XFX GeForce GTX 285
WD Raptor 150GB / Hitachi 1TB
Antec P182 / PCP&C Silencer 750
Samsung 2232GW

Sic vis pacem, para bellum.
donny_paycheck is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Overclockers.com Teams > Folding Team
Folding Team Join the Overclockers.com Protein-Folding Team and support medical research!
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 01:24 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?