Notices

Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > General GPU
General GPU
Forum Jump

Catalyst 2.4 Released

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 11-14-02, 03:25 PM Thread Starter   #1
Rav
Member

 
Rav's Avatar 

Join Date: Apr 2001
Location: Philthadelphia

10 Year Badge
 
Talking Catalyst 2.4 Released


Various fixes and speed improvments, also finally adds a refresh rate fix for Directx! OpenGL refresh fix will be in next driver release they say. Head over to ATI's site and pick them up, I'll post some results later tonight if I get a chance!

http://www.ati.com/

-Rav

__________________

+ Intel i860, i760, i530
+ I kill threads like a mass-murderer
Rav is offline   QUOTE Thanks
Old 11-14-02, 03:36 PM   #2
Johnny Knoxville
Disabled



Join Date: May 2002

 
yeah this is the leaked drivers i posted about last week this is 6200c which means it may be slightly modified from the leaked 6200
Johnny Knoxville is offline   QUOTE Thanks
Old 11-14-02, 04:00 PM   #3
Dragon_Engineer2
Guest




 
I hope this one works the leaked one screwed up my system.Gah must get home!
  QUOTE Thanks
Old 11-14-02, 04:08 PM   #4
Johnny Knoxville
Disabled



Join Date: May 2002

 
I get exactly the same score as the leaked driver, 9408.
Johnny Knoxville is offline   QUOTE Thanks
Old 11-14-02, 04:15 PM   #5
rb26dett
Disabled

 
rb26dett's Avatar 

Join Date: Sep 2002
Location: Chicago, USA

 
Re: Catalyst 2.4 Released


This driver sucks.

Last edited by rb26dett; 11-14-02 at 04:56 PM.
rb26dett is offline   QUOTE Thanks
Old 11-14-02, 05:29 PM   #6
Mr. Chambers
Member



Join Date: Feb 2001
Location: Iowa

10 Year Badge
 
Re: Re: Catalyst 2.4 Released


Quote:
Originally posted by rb26dett
This driver sucks.
clarification as to why?

__________________
Intel i7-2600k
ASUS P8P67 Pro
G.SKILL Ripjaws-X 8GB DDR3
Sapphire HD 7970 OC
Corsair HX750 750w
OCZ Agility 2 120GB SSD
Cooler Master CM 690 II
Logitech G710+ & G9x
Dell U2713HM
Mr. Chambers is offline   QUOTE Thanks
Old 11-14-02, 05:54 PM   #7
rb26dett
Disabled

 
rb26dett's Avatar 

Join Date: Sep 2002
Location: Chicago, USA

 
All my games dropped 30+ FPS, 3Dmark2001 went from 14000+ to 13735, bah .. I reinatlled the old ones (6193)
rb26dett is offline   QUOTE Thanks
Old 11-14-02, 07:59 PM   #8
funnyperson1
Senior Member

 
funnyperson1's Avatar 

Join Date: Jun 2001
Location: Northern VA

10 Year Badge
 
and people say Ati doesnt make enough drivers.....how about two drivers in two days lol .....ill tell you how they work soon

__________________

"Strong with the fold this boy is, fold you must"-NASSoccer
its a shame you cant ban people for being ignorant fanboys....
My Heatware
[Gigabyte MA790X-UDP4][PHII 940BE][Thermalright Ultra90][2x2GB OCZ Reaper HPC][Palit HD4850][Enhance 5150GH][Windows 7,Ubuntu 12.04]
funnyperson1 is offline   QUOTE Thanks
Old 11-14-02, 08:37 PM   #9
Mr. Chambers
Member



Join Date: Feb 2001
Location: Iowa

10 Year Badge
 
Quote:
Originally posted by rb26dett
All my games dropped 30+ FPS, 3Dmark2001 went from 14000+ to 13735, bah .. I reinatlled the old ones (6193)
i believe you had some settings or something fluky with your install then... 30+ drop in fps is insane at the same settings...

__________________
Intel i7-2600k
ASUS P8P67 Pro
G.SKILL Ripjaws-X 8GB DDR3
Sapphire HD 7970 OC
Corsair HX750 750w
OCZ Agility 2 120GB SSD
Cooler Master CM 690 II
Logitech G710+ & G9x
Dell U2713HM
Mr. Chambers is offline   QUOTE Thanks
Old 11-14-02, 09:21 PM   #10
rb26dett
Disabled

 
rb26dett's Avatar 

Join Date: Sep 2002
Location: Chicago, USA

 
Quote:
Originally posted by Mr. Chambers


i believe you had some settings or something fluky with your install then... 30+ drop in fps is insane at the same settings...
my settings are fine , those drivers are lame.
I reinstalled my old ones and went back to 14000+ and my fps are back
rb26dett is offline   QUOTE Thanks
Old 11-14-02, 10:12 PM Thread Starter   #11
Rav
Member

 
Rav's Avatar 

Join Date: Apr 2001
Location: Philthadelphia

10 Year Badge
 
I did get some improvement in performance. IQ seems excellent as always, perhaps better. However I was pretty upset to find that the Refresh fix didn't work at all. Vsync doesn't seem to work all the time either (Directx). Looks like I still have to use 3rd party tools.

-Rav

__________________

+ Intel i860, i760, i530
+ I kill threads like a mass-murderer
Rav is offline   QUOTE Thanks
Old 11-14-02, 10:23 PM   #12
PsycoPhreak
Member



Join Date: Dec 2001

 
The 2.4 Catalyst drivers seemed to have raised the performance I get.

Only problem I see is the same problem I've had from the beginning when I first bought my 8500, during the fill rate test on 3dmark....I get split second "pauses" where the textures just stop moving..then start again....seems like it's not a driver issue, but a problem somewhere in my system...I see the same "pauses" during some games as well...( possibly due to the fact that My MSI 845E MAX2 BLR board won't allow me to adjust the AGP aperature size and has locked it at 64Mb....actually..all the software I have used reports the AGP aperature at 55Mb...when it SHOULD be 128Mb )

Other than that, ATI has got their act together as far as drivers, and if your seeing a huge performance drop just by changing drivers, ( like the loss of 30+ FPS ) then something with the install went wrong, or some sort of corruption took place...( like within the registry...a file..ETC...ETC...)
PsycoPhreak is offline   QUOTE Thanks
Old 11-14-02, 10:36 PM   #13
DaddyB
Member

 
DaddyB's Avatar 

Join Date: Mar 2002
Location: Toronto, Canada

 
My 3dmark score went up a couple hundred points, the drivers seem good. Did anyone check out the new options in the control panel though? You can enable fast writes and change your AGP interface (AGP 2x, 4x, 1x) right from the control panel...of course I tried to enable fast writes and it didnt work but I think thats because I have an 8500dv.

I use refresh force so I dont know if the refresh rate fix worked or not.

__________________
Mobile XP2500@2700MHz 208x13 @2.0VDell Dimension 8100 P4 1.3
Abit NF7-S, 1024MB Corsair XMS3200512MB PC800 RDRAM, T.B. Santa Cruz
ATi Radeon X850XT, Klipsch PM 5.1AIW Radeon 9800, 17" Trinitron
Dangerden RBX, 47c load, Dell 2005FPWAltec Lansing 4.1, THX certified
DaddyB is offline   QUOTE Thanks
Old 11-14-02, 11:02 PM Thread Starter   #14
Rav
Member

 
Rav's Avatar 

Join Date: Apr 2001
Location: Philthadelphia

10 Year Badge
 
I wasn't able to set fast writes on my 9700 Pro. From what I've read it doesn't make a difference though.

-Rav

__________________

+ Intel i860, i760, i530
+ I kill threads like a mass-murderer
Rav is offline   QUOTE Thanks
Old 11-15-02, 02:45 AM   #15
Kunaak
Member

 
Kunaak's Avatar 

Join Date: Sep 2002
Location: Juneau Alaska

 
I don't see the 2.4 there.
the only driver there is still the 2.3...

__________________
when you have nothing to hide, you have nothing to fear.
Kunaak is offline   QUOTE Thanks
Old 11-15-02, 02:52 AM   #16
DaddyB
Member

 
DaddyB's Avatar 

Join Date: Mar 2002
Location: Toronto, Canada

 
Try looking here, I just looked and they were still there (for some reason www.mirror.ati.com/support/driver.html just gives me a blank screen so I tried http://ati.com/support/driver.html instead and it worked).

__________________
Mobile XP2500@2700MHz 208x13 @2.0VDell Dimension 8100 P4 1.3
Abit NF7-S, 1024MB Corsair XMS3200512MB PC800 RDRAM, T.B. Santa Cruz
ATi Radeon X850XT, Klipsch PM 5.1AIW Radeon 9800, 17" Trinitron
Dangerden RBX, 47c load, Dell 2005FPWAltec Lansing 4.1, THX certified
DaddyB is offline   QUOTE Thanks
Old 11-15-02, 06:38 AM   #17
Kingslayer
Senior Member

 
Kingslayer's Avatar 

Join Date: Jun 2001
Location: Port Charlotte, Florida

 
Quote:
Originally posted by Rav
I did get some improvement in performance. IQ seems excellent as always, perhaps better. However I was pretty upset to find that the Refresh fix didn't work at all. Vsync doesn't seem to work all the time either (Directx). Looks like I still have to use 3rd party tools.

-Rav
What 3rd party tools do you prefer?

__________________
"Some people live an entire lifetime and wonder if they have made a difference in the world. Marines don't have that problem" Ronald Reagan

Proud member of the XDC
Kingslayer is offline   QUOTE Thanks
Old 11-15-02, 09:44 AM   #18
Stumpjumper5200
Member

 
Stumpjumper5200's Avatar 

Join Date: Sep 2002
Location: Best 1/4 Mile Time: 13.57 @ 101.13

 
What you need to do is get the DirectX9 release candidate (beta) and the dx9 radeon drivers. ATI's got about 4 demos for it, and they are pretty cool. (Oh yeah, you need a 9700pro, I think the other 9xxx cards would work too, they're dx9 ready)

Remeber that picture showing off what the 9700 could do? The one with the reflective spheres and stuff? Well that's what one of the demos is and its absolutely amazing.
Stumpjumper5200 is offline   QUOTE Thanks
Old 11-15-02, 09:51 AM Thread Starter   #19
Rav
Member

 
Rav's Avatar 

Join Date: Apr 2001
Location: Philthadelphia

10 Year Badge
 
I use a program called RefreshFix that make it so only certain modes are available. For example, instead of 1280x1204 with 60Hz-85Hz, I set it so only 85Hz is available, so it always defaults to that instead of 60hz. I used to use RefreshLock which runs in systray, but that doesn't work with all games (MW4). Has the ATI refresh override worked for anyone here?

-Rav

__________________

+ Intel i860, i760, i530
+ I kill threads like a mass-murderer
Rav is offline   QUOTE Thanks
Old 11-15-02, 03:04 PM   #20
Kingslayer
Senior Member

 
Kingslayer's Avatar 

Join Date: Jun 2001
Location: Port Charlotte, Florida

 
Never tried it. But I have never experienced any refresh rate problems either.

__________________
"Some people live an entire lifetime and wonder if they have made a difference in the world. Marines don't have that problem" Ronald Reagan

Proud member of the XDC
Kingslayer is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > General GPU
General GPU
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 04:03 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?