Notices

Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > AMD Motherboards
AMD Motherboards
Forum Jump

A7V-VM Boot Problem

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 11-18-02, 07:35 PM Thread Starter   #1
BigAir
Member

 
BigAir's Avatar 

Join Date: Feb 2001
Location: Mesa Arizona

10 Year Badge
 
A7V-VM Boot Problem


Hello!
First off, I did a search for A7V-VM boards and I guess not many people have them?? I have an HP Pavilion that this board came in with a Duron 900 CPU. When I power it on it displays the HP blue splash screen and hangs. It does give enough time to hit the key to enter the BIOS but it hangs just after stating "Entering setup". I cleared the bios, took it apart and put it all back together again, and switched the RAM out and Vid cards out. There appears not to be any jumpers on the board. I thought of flashing the BIOS but it doesn't get far enough to read the floppy. Any help woulf be great! If you need to know anything else, ask and I will post ASAP. THANKS! Bigair.
BigAir is offline   QUOTE Thanks
Overclockers Approved
Which motherboard should you buy? Get the final word here. Check out the latest Overclockers reviews:
ASRock Z77 OC Formula Motherboard Review

ASRock teamed up with overclocker Nick Shih to make a high-end overclocking-based, yet functional for all users, motherboard named the Z77 OC Formula. It appears they have achieved it. Read More.

Get it at NewEgg for $239.99
ASUS Maximus V Formula Motherboard

The Maximus V Formula is part of the ROG (Republic of Gamers) series of motherboards, which in itself brings a high level of expectation. It's a no brainer, Overclockers Approved! Read more.

Get it at NewEgg for $279.99
Old 11-19-02, 10:40 PM Thread Starter   #2
BigAir
Member

 
BigAir's Avatar 

Join Date: Feb 2001
Location: Mesa Arizona

10 Year Badge
 
Anyone have any ideas? Should I just buy another one? Does anyone have an extra one? BIGAIR
BigAir is offline   QUOTE Thanks
Old 11-21-02, 08:02 AM   #3
Breadfan
Inactive Moderator

 
Breadfan's Avatar 

Join Date: Jan 2001
Location: Northern VA

 
You might have one component that's causing the trouble. Sicne this board has onboard video, I would remove every component and connection except for:

CPU/HSF
Memory
Powerswitch

Set the onboard video active, and with only these components attached, see if it'll fire up. If it does, put the HDD back on and see if you can boot with it.

If not, then most likely there is a BIOS problem, and if you can't get to flashing it then your board may be toast.

If thats the case, you may wish to look for a replacement...and if it does come to that, I might recommend the Shuttle MK20N...same chipset, onboard video, and onboard sound and NIC. I've got one running a Duron800 and its never hung on me once.

(No AGP though...not sure if the A7V-VM had AGP...)

Mike

__________________
System: Epox 8R3DA Pro/2500Barton@3200+/1024mb Patriot RAM/ATi (BBA) 9800Pro 256mb/
250GB Seagate HDD/Home-modded case (Not pre modded!) - Running Ubuntu Linux 8.04

Heatware -=:=-

"It must be said that genuine compassion is not like pity or a feeling that others are somehow lower than you. Rather, with genuine compassion you view others as more important than yourself." -- Dalai Lama
Breadfan is offline   QUOTE Thanks
Old 11-21-02, 10:58 AM Thread Starter   #4
BigAir
Member

 
BigAir's Avatar 

Join Date: Feb 2001
Location: Mesa Arizona

10 Year Badge
 
**Damit, I hit reset instead of reply :P**

Anyway, what I just typed in a shorter version it:

This board does not have on board video, but I did try PCI Video and have replaced all the hardware but the motherboard. So I know the problem is with the motherboard. I have seen people here with the same problem with the same motherboard in the past, but a search turns up nothing. I guess these are sheap enough that I will just buy a new board. Thanks for the suggestions Mike.... Billy
BigAir is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > AMD Motherboards
AMD Motherboards
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 07:07 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?