Notices

Overclockers Forums > Hardware > General Hardware
General Hardware Discuss your new build and gather upgrade suggestions. And if your question doesn't fit anywhere else...it goes here.
Forum Jump

Modem squeal

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 12-22-02, 05:04 AM Thread Starter   #1
Mick
Member

 
Mick's Avatar 

Join Date: Aug 2001
Location: Barossa Valley.South Australia.Australia

 
Modem squeal


I have installed a conexant generic modem driver i can connect without any prob's but the modem makes a squealing noise as if it is constantly handshaking with my ISP any help please.
Mick is offline   QUOTE Thanks
Old 12-22-02, 10:47 AM   #2
n_ick2000
Member

 
n_ick2000's Avatar 

Join Date: Aug 2002
Location: Kent, Washington

 
Try turning down the modem speaker volume:

Control Panel > Phone and Modem Options > Modems Tab > Select your modem and hit properties > Modem Tab > and set the speaker volume to a good level.

Is that what you were looking for?
n_ick2000 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-22-02, 02:09 PM   #3
baqai
Member

 
baqai's Avatar 

Join Date: Sep 2002
Location: Karachi, Pakistan

 
if you are asking that your modem keeps handshaking for a long time and no connection is established than you might want to check your line for any line disturbance or noise, there if there is any chances of a clean connection are very slim and your modem will act like an ass

__________________

Processor : Intel Core i7 3770K Mobo :Asus P8Z77-VLK GPU : Gigabyte HD 7850 OC 2gb
PSU : Corsair GS 800 Casing : CM 690 III Cooling : CM Seidon 240M CPU, 1 x 200 MM, 6 x 120 MM RAM : 2x8GB Corsair Vengeance 1600Mhz DDR3 Storage : Corsair Force GS 3 240 GB SSD Boot Drive, 5 TB+ Data Storage Display :1x42" Panasonic C10 Plasma and Dell 23" 1080p LED Speakers :Onkyo 605 with Polk Audio 5.1 Setup


baqai is offline   QUOTE Thanks
Old 12-22-02, 05:14 PM Thread Starter   #4
Mick
Member

 
Mick's Avatar 

Join Date: Aug 2001
Location: Barossa Valley.South Australia.Australia

 
No i'am using the modem now there is just a constant squeal coming from the modem even with speaker vol down anymore suggestions please I think it is driver related it is a conexant modem with chipset no RS56/sp or r6793-17 running on winme thanks
Mick is offline   QUOTE Thanks
Old 12-22-02, 08:20 PM   #5
Mr. Chambers
Member



Join Date: Feb 2001
Location: Iowa

10 Year Badge
 
just had the same problem with the same brand of modem on a customers computer last night... that machine used XP Home, but it ended up being a driver issue... make SURE you're using the right/newest drivers, and if that still doesnt work, uninstall everything even related to the modem, shutdown, pull modem out, stick it in a different PCI slot, and reinstall it with the right drivers.. fixed it for me..

__________________
Intel i7-2600k
ASUS P8P67 Pro
G.SKILL Ripjaws-X 8GB DDR3
Sapphire HD 7970 OC
Corsair HX750 750w
OCZ Agility 2 120GB SSD
Cooler Master CM 690 II
Logitech G710+ & G9x
Dell U2713HM
Mr. Chambers is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > General Hardware
General Hardware Discuss your new build and gather upgrade suggestions. And if your question doesn't fit anywhere else...it goes here.
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 06:19 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?