Notices

Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > General GPU
General GPU
Forum Jump

My Ge2 32mb is beating my Radeon 7000 63mb?

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 12-31-02, 03:19 PM Thread Starter   #1
cjc_75

 
cjc_75's Avatar 

Join Date: Oct 2001
Location: Alberta,Canada

 
My Ge2 32mb is beating my Radeon 7000 64mb?


Im curious..my radeon 7000 64mb is loosing to Geforce 2 mx 400 32Mb in 3DMark. It has very low fps (8-17) in the first test where the Ge2 has 30-40fps. I have slightly overclocked the Ge2, but i cant make sense of this.

I have all the similar settings on/off although there are a few different ones with the Radeon.This is what I have set:

screen rsolution: 800x800 16 bit
DPI 96
60hz refresh rate
Full hardware accel
enable write combining "on"
------------------------------------------------------
Direct 3D

wait for vertical sync "off"
W buffer support "on"
compressed texture format "on"
alternate pixel center "off"
Z buffer depths "16"
antialiasing "off"
dithering " disabled"
-----------------------------------------------------------------
Open GL

convert 32bit to 16 bit "on"
enable page flipping " off"
disable dithering when alpha blending "off"
full scene antialising " disabled"
level of detail " 100% sharp"
asiotropic texture f iltering " disabled"
KTX buffer region extension "on"
force 16 bit buffer "off"
wait for vertical syc "off"
texture compression "on"



Im positive Ive made a mistake here somewhere..but its beyond my knowledge..any help would be great. I can provide more info as needed.

Thanks,
Chris
cjc_75 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-31-02, 03:27 PM   #2
pirate252
Member

 
pirate252's Avatar 

Join Date: Jun 2002

 
Could be the drivers on the 7000 are crap, those old drivers from ati had a lot of probs, but in my opionion, its just because geforce kills radeon anyday...but most wouldnt agree with me on that one.

Matt
pirate252 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-31-02, 03:31 PM Thread Starter   #3
cjc_75

 
cjc_75's Avatar 

Join Date: Oct 2001
Location: Alberta,Canada

 
I didnt use the driver that came with the card, i downloaded a winXP compatable one from a driver site..perhaps I should try a new driver
cjc_75 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-31-02, 03:39 PM   #4
pirate252
Member

 
pirate252's Avatar 

Join Date: Jun 2002

 
if you have other options try some other drivers, see if that helps...

Matt
pirate252 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-31-02, 04:03 PM Thread Starter   #5
cjc_75

 
cjc_75's Avatar 

Join Date: Oct 2001
Location: Alberta,Canada

 
Wheres heres the score so far

Ge2 : 2465 in 3dmark
7000: 1302 in 3dmark

pretty sad if you ask me 8(
cjc_75 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-31-02, 04:16 PM   #6
pirate252
Member

 
pirate252's Avatar 

Join Date: Jun 2002

 
Yes i would say so...Do you have the money to upgrade? i like my MSI geforce Ti4200, that and the ti4200 by abit are nice cards, and i hear a lot of good things about the radeon 9000 if u want to go that way, might want to just consider upgrading, even 2465 is pretty low for todays needs...
pirate252 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-31-02, 06:00 PM Thread Starter   #7
cjc_75

 
cjc_75's Avatar 

Join Date: Oct 2001
Location: Alberta,Canada

 
This is just for my backup comp/first OC attempt, so it would'nt be really useful to me to upgrade this to much. Im also limited to PCI slot on this one.

As of now I have tried 5 different drivers to no avail, I guess ill keep my eye open for something different. Ill likely go back to the trusty ole Ge2
cjc_75 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-31-02, 06:20 PM   #8
pirate252
Member

 
pirate252's Avatar 

Join Date: Jun 2002

 
Hmmm im sorry i couldnt do more for ya, but thats about all i can think of, maybe the gf is just a better card, i don tknow much about ati's...but i do know that the drivers were weird, but that doesnt seem to be the problem, yeah i guess just go for that gf...there are some sweet cards out there for around 35 bucks that will probably outpreform those cards, i cant remeber them i saw a tread about it somwhere in the video card section you could check there, but other than that i dont know what else to tell ya.

Matt
pirate252 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-31-02, 06:24 PM   #9
Tebore
Member

 
Tebore's Avatar 

Join Date: Aug 2001
Location: Toronto,Canada(I can see you....)

10 Year Badge
 
Try Installing the Newest Catalyist drivers from ATI. Also make sure you have the newest VIA 4in1s if you have a VIA chipset. How are you running these tests(Fresh format....)? I suggest formatting and installing the newest drivers because that might just be it.
Keep in mind My RAGE FURY PRO gets about 1500, at the speeds in my sig so there has to be something wrong.

EDIT: Is the ATI card PCI and the GF2 AGP?

__________________
UMPC:
Asus EEE 701(4G)
Laptops:
Lenovo T60p
Servers:
IBM XServ
Heatware
Tebore is offline   QUOTE Thanks
Old 12-31-02, 06:33 PM   #10
quegyboe
Member

 
quegyboe's Avatar 

Join Date: Dec 2000
Location: BC Canada

 
Just to let you know, the Radeon 7000 is a horrible card. It only has 1 pipeline, compared to the GeForce2's 2 pipelines and it has no hardware T&L. Get rid of the Radeon and keep the GeForce!
quegyboe is offline   QUOTE Thanks
Old 12-31-02, 08:20 PM   #11
funnyperson1
Senior Member

 
funnyperson1's Avatar 

Join Date: Jun 2001
Location: Northern VA

10 Year Badge
 
as quegy said the 7000 has NO hardware T&L it is far more comparable to the Geforce2 MX200 than it is to the 400....i am sorry that you purchased this card

__________________

"Strong with the fold this boy is, fold you must"-NASSoccer
its a shame you cant ban people for being ignorant fanboys....
My Heatware
[Gigabyte MA790X-UDP4][PHII 940BE][Thermalright Ultra90][2x2GB OCZ Reaper HPC][Palit HD4850][Enhance 5150GH][Windows 7,Ubuntu 12.04]
funnyperson1 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-31-02, 08:36 PM   #12
Rav
Member

 
Rav's Avatar 

Join Date: Apr 2001
Location: Philthadelphia

10 Year Badge
 
The 7000 isn't supposed to be a 3D card, its just meant to be a nice desktop card that could do a little 3D if you needed it. Its 3dmark performance is really irrelevant to its purpose.

-Rav

__________________

+ Intel i860, i760, i530
+ I kill threads like a mass-murderer
Rav is offline   QUOTE Thanks
Old 12-31-02, 11:16 PM Thread Starter   #13
cjc_75

 
cjc_75's Avatar 

Join Date: Oct 2001
Location: Alberta,Canada

 
Thanks for the help guys!

I have been playing around with it a touch..Ive noticed it does do somethings a tad better than the GE2..but for online gaming it seems to suck quite well. Ive tried all the aforementioned drivers etc, I have also downloaded a tweak prog..slight improvement.maybe

I think what I may do is just run a second screen with it, and use the ge2 for gaming etc, if i ca figure out how to do that 8)

Happy new year!

Chris

EDIT: they are both PCI cards
cjc_75 is offline   QUOTE Thanks
Old 12-31-02, 11:31 PM   #14
Overclocker550
Member

 
Overclocker550's Avatar 

Join Date: Feb 2002

 
the radeon7000 is like the "vanta" of Nvidia. a good 2-d card but inadequate for gaming.
Overclocker550 is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Video Cards > General GPU
General GPU
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 08:05 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?