Notices

Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > Intel Motherboards
Intel Motherboards
Forum Jump

AL440LX show wrong cpu spead

Post Reply New Thread Subscribe Search this Thread
 
 
Thread Tools
Old 02-24-03, 08:47 AM Thread Starter   #1
D.M
New Member



Join Date: Feb 2003

 
Question AL440LX show wrong cpu spead


I have a really old computer with Intel AL440LX motherboard inside and PII 233Mhz CPU. I tried to upgrade the CPU yesterday. I bought an old PII 400 Mhz CPU and replaced the old one (233) with it. When I started computer bios showed that cpu spead is 266. I upgrade bios to the latest p14 from Intels homepage and tried to change the cpu speed in bios. I changed jumper position to come in to the bios configuration mode. Then I started to search how to change CPU speed but I did not find how. Does anyone had the same problem? Or got any idea how to solve this problem?

So my problem is that i cant change the cpu speed in the bios

THX

And sorry for my bad English

D.M

Last edited by D.M; 02-24-03 at 08:54 AM.
D.M is offline   QUOTE Thanks
Overclockers Approved
Which motherboard should you buy? Get the final word here. Check out the latest Overclockers reviews:
ASRock Z77 OC Formula Motherboard Review

ASRock teamed up with overclocker Nick Shih to make a high-end overclocking-based, yet functional for all users, motherboard named the Z77 OC Formula. It appears they have achieved it. Read More.

Get it at NewEgg for $239.99
ASUS Maximus V Formula Motherboard

The Maximus V Formula is part of the ROG (Republic of Gamers) series of motherboards, which in itself brings a high level of expectation. It's a no brainer, Overclockers Approved! Read more.

Get it at NewEgg for $279.99
Old 02-24-03, 03:54 PM   #2
old silicon
Member



Join Date: Dec 2002
Location: USA

 
Aren't the 400mhz PII's multiplier locked? I know the 233's and 266's were unlocked but I thought 300 and up had factory locked multipliers. Don't know if it's any help but when I was exploring the overclockability of my PII233, I found that if I set the multiplier to high(anything above 4.5) the system would boot to a SLOW 133mhz default speed. This was also on a Gateway OEM 440lx board with the updated P14 Bios from Gateway. For more info on the 440lx mobo's check out http://home.earthlink.net/~billselk/al440lx/
old silicon is offline   QUOTE Thanks

Post Reply New Thread Subscribe


Overclockers Forums > Hardware > Motherboards > Intel Motherboards
Intel Motherboards
Forum Jump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Mobile Skin
All times are GMT -5. The time now is 01:22 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
You can add these icons by updating your profile information to include your Heatware ID, Benching Profile ID or your Folding/SETI profile ID. Edit your profile!
X

Welcome to Overclockers.com

Create your username to jump into the discussion!

New members like you have made this the best community on the Internet since 1998!


(4 digit year)

Why Join Us?

  • Share experience
  • Max out your hardware
  • Best forum members anywhere
  • Customized forum experience

Already a member?